Annons
FOLK I FARTEN

På Bomässa och Bröllopsmässa i Växjö

I lördags var det gott om begivenheter i Växjö. Folk i Farten besökte både Nytt Boende-mässan på Stortorget och Bröllopsmässan på Domkyrkocentrum. Bland annat träffade vi TV-kända floristen Karl Fredrik Gustafsson och Lessebo-ambassadörerna Sofia Renbjörn och Anna Tigerström.
Växjö • Publicerad 27 september 2023
Efter en torr vår och en blöt sommar så blev det en strålande sensommar och höst. Det räddade blomstersäsongen på Österlen, berättade TV-kända floristen Karl Fredrik Gustafsson som gästade Nytt Boende-mässan i Växjö.
Efter en torr vår och en blöt sommar så blev det en strålande sensommar och höst. Det räddade blomstersäsongen på Österlen, berättade TV-kända floristen Karl Fredrik Gustafsson som gästade Nytt Boende-mässan i Växjö.Foto: David Färdigh

Ett stort tält prydde Stortorget i Växjö och denna gång var det inte öl utan huslig inspiration som serverades. Det var livsstilsmagasinet Nytt Boende som arrangerade bomässa och bland dragplåstren fanns Karl Fredrik Gustafsson, odlaren och floristen från Österlen som summerade blomsteråret 2023.

– Ett mycket annorlunda år. Först en varm och torr vår och därefter en blöt och kall sommar. Men lyckligtvis har vi fått en väldigt fin sensommar och höst som förlängt blomstersäsongen, så det blev ju bra till sist!

Annons

Inne i tältet träffade vi på Jennie Karlsson och Hans Johansson från Colorama som var nöjd med tillflödet av besökare och som lockade med en tävling där man kunde vinna färg eller tapet till ett rum.

– Det gäller att fånga uppmärksamheten och få folk att stanna till.

Tävlingar användes även av Marko Tomasek och Mikael Mikkelsen från Elgiganten. Populärast i deras utbud är tv-apparater och datorer.

– Nu i början av hösten är det framför allt studenter som flyttat in i sina studentlägenheter och som behöver en tv eller en data.

Inga tv-apparater utan snarare köksinredning är det som gäller för Nord Design. De kärvare ekonomiska tiderna innebär visserligen att folk håller mer i pengarna men ett bra tips då är att skippa totalrenoveringen och istället ge köket ett lyft genom att byta köksluckor.

– Enkelt, billigare och miljövänligare, tipsade Stina Engström Magnusson och Åke Magnusson.

bild 1/9
Marko Tomasek och Mikael Mikkelsen.
Stina Engström Magnusson och Åke Magnusson.
Sofia Renbjörn och Anna Tigerström.
Petter Ragnarsson.
Linda Himsel.
Daniel Sjöö och Jens Linder.
Fatima Bihorac och Anette Trollius.
Efter en torr vår och en blöt sommar så blev det en strålande sensommar och höst. Det räddade blomstersäsongen på Österlen, berättade TV-kända floristen Karl Fredrik Gustafsson som gästade Nytt Boende-mässan i Växjö.
Jennie Karlsson och Hans Johansson.
Marko Tomasek och Mikael Mikkelsen.
Stina Engström Magnusson och Åke Magnusson.

På plats på Nytt Boende-mässan fanns även Lessebo kommun, där det såväl byggts nya lägenheter som släppts nya tomter i Hovmantorp. Bra kommunikationer och pendlingsmöjligheter är ett av argumenten för att slå ner bopålarna i Lessebo kommun.

Annons

– Det är exempelvis bara 14 minuters tågresa mellan Hovmantorp och Växjö, berättade kommunikations- och marknadschefen Anna Tigerström och hennes medarbetare Sofia Renbjörn som pedagogiskt signalerade detta genom att ha med sig en egen tågbana.

På andra sidan Växjö återfinns Petter Ragnarsson. Närmare bestämt i Moheda är det han driver företaget Fukt och Mögelsanering i Kronoberg.

– Just nu förbereder jag öppnandet av Fuktcenter Syd. Det ska bli en kombination av företagskontor och visning- och utställningslokal.

Vi lämnade tältet och avslutade lördagseftermiddagen på Bröllopsmässan, arrangerad av Domkyrkocentrum och Växjö City. Bröllopsfotografen Linda Himsel konstaterar att bokningarna av bröllop tagit rejäl fart igen efter pandemin.

– Nu bokas det för fullt inför 2024 och 2025.

Fatima Bihorac och Anette Trollius från resebyrån Ticket tipsade om destinationer för bröllopsresan.

– Mauritius är drömmålet för många. I Europa är Kroatien och Grekland populärast.

Vigsel i kyrkor är alltjämt vanligast och prästerna Jens Linder och Daniel Sjöö berättade att Asa kyrka tillhör de mest bokade i Växjö pastorat.

Annons

– Mycket beroende på närheten till Asa herrgård där det hålls många bröllopsfester.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons