Annons
Folk i farten

Glädjeorkestrar, karaoke och vilotält på Karl-Oskardagarna

I helgen besökte Folk i Farten en äkta Växjö-klassiker, nämligen stadsfesten Karl-Oskardagarna. Vi svängde loss med glädjeorkestern Lousiana Avenue, sjöng med karaoke-entusiasten Kanchun Sangphet och tog en vilopaus i Ulriksbergskyrkans mysiga cafétält.
Växjö • Publicerad 21 augusti 2023 • Uppdaterad 22 augusti 2023
Färgklick på Karl-Oskardagarna. Glädjeorkestern Lousiana Avenue i sin färgglada utstyrslar kickade igång fredsdagskvällen på Stortorget.
Färgklick på Karl-Oskardagarna. Glädjeorkestern Lousiana Avenue i sin färgglada utstyrslar kickade igång fredsdagskvällen på Stortorget.Foto: David Färdigh

Redan på fredagseftermiddagen fylldes Storgatan med folk. Vädret visade sig dessutom från sin bästa sida, något vi inte varit bortskämda med denna blöta sommar. På Stortorget sprang vi på Therese Arvidsson och Alva Gustafsson.

– Vi är här för att kolla in stämningen.

Annons

Vad blir helgens höjdpunkt?

– Jag ser mest fram mot konserten med Kiana på lördag. Hon är en jättebra artist, berättade Alva.

Vid Stortorget unnade vi oss en mugg utsökt italienskt kaffe, serverad av Christian Enica från Fogarolli-vagnen.

– Jättebra med Karl-Oskardagarna. Folk är glada. Det borde arrangeras mer sådant här i Växjö.

bild 1/9
PO Hjälmefjord, Emilia Ahlberg, Mari Claire Alvarez och Thomas Eskilsson.
Hago, alias Hanna Göthberg.
Bubblig glädje på Storgatan.
Space Cowboy.
Hot Aim.
Kanchung Sangphet.
Färgklick på Karl-Oskardagarna. Glädjeorkestern Lousiana Avenue i sin färgglada utstyrslar kickade igång fredsdagskvällen på Stortorget.
Therese Arvidsson och Alva Gustafsson.
Christian Enica.
PO Hjälmefjord, Emilia Ahlberg, Mari Claire Alvarez och Thomas Eskilsson.
Hago, alias Hanna Göthberg.

Stämningen höjdes ytterligare när konserterna drog igång och fyllde Stortorget med musik och sköna rytmer. Duon Hot Aim, bestående av Maja Magnusson och Linnea Andersson, gjorde sig ett namn redan på musikgymnasiet AMB i Tingsryd och kan stw

– I våras gjorde vi den officiella VM-låten för Bandy-VM i Sverige.

Ett kärt återseende var artisten Hago, alias Hanna Göthberg från Alvesta, som bjöd på en härlig show, bland annat med hitlåten I dare you. En annan svängig färgklick var bandet Lousiana Avenue, som kallar sig själva för glädjeorkester.

– Nu får vi hela Stortorget att dansa!

En bit längre bort vid Speakers Corner sprang vi på artisten Space Cowboy, hemmahörande i Australien som gjort det till sin specialitet att hamna i Guiness rekordbok.

– Hittills har jag 55 världsrekord noterade.

Annons

I Växjö siktade han på världsrekord nummer 56.

– Ja, jag ska slå världsrekordet i svärdslukning. Totalt ska jag svälja 29 svärd samtidigt!

En något trivsammare och harmlösare sysselsättning ägnade sig butiksägaren Kanchung Sangphet åt. Utanför sin asiatiska livsmedelsbutik på Sandgärdsgatan bjöd hon nämligen på karaokesång.

– Alla är välkomna att delta, sa hon uppmuntrande och bjöd på ett härligt smakprov genom att framföra Creedence Clearwater Revivels Have you ever seen the rain.

Till sist efter att minglat runt i hela Växjö city började vi bli en aning slitna. Tur då att Ulriksbergskyrkan hade sitt gemytliga cafétält på Bäckgatan, dekorerad med frågan - Behöver du vila?

– Här kan folk få en välbehövlig paus från vimlet på Storgatan och Stortorget. Vi håller öppet till klockan 23, berättade cafévärdarna PO Hjälmefjord, Emilia Ahlberg, Mari Claire Alvarez och Thomas Eskilsson.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons