Sport

Viktiga derbyn i innebandyn

Med ungefär en tredjedel kvar av serierna gå våra lokala innebandylag in i slutspurten och kampen tätnar. Till helgen väntar flera toppderbyn mellan "våra" lag.
INNEBANDY • Publicerad 2 februari 2023
Moheda gör 1-2 mot Öjaby i toppderbyt före jul, matchen blev Öjabys första hemmaförlust på 32 matcher.
Moheda gör 1-2 mot Öjaby i toppderbyt före jul, matchen blev Öjabys första hemmaförlust på 32 matcher.Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Allra mest spännande är det kanske i Södra Smålandstrean på herrsidan, där toppstriden tätnat rejält efter att både Moheda och Väckelsång förlorat sina matcher i helgen. Öjaby leder därmed serien, en poäng före Moheda, följt av Väckelsång och Westervik på 34 poäng, men båda med en match mindre spelad.

Fredagkvällens derby i ATA-hallen mellan Moheda och Väckelsång kan därför få väldigt stor inverkan på tabellen framöver, förutom att det förstås även handlar om prestige.

I damernas västra tvåa handlar toppmötet mellan Ingelstad och Ryd mer om prestige för det ena laget - Ingelstad är fortsatt obesegrade och leder serien med nio poäng, medan det för tabelltvåan Ryds del vore guld värt med en trea då Tranås och Gnosjö jagar precis under strecket.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.