Annons

Viktig match när Hovet firar

De kommande veckorna väntar viktiga matcher för Hovmantorp som vill distansera sig från nedre strecket. På fredagen hoppas man få bra publikstöd när man kombinerar med att inleda föreningens hundraårsfirande, berättar tränare Albin Stjernkvist.
– Vi startar matchen 19:23 och kommer att ha ungdomar som spelar i pauserna och köra lite event runt.
INNEBANDY • Publicerad 8 februari 2023

Hovmantorp har rest sig efter en skakig höst och börjat smyga sig bort från det nedre strecket. Man har efter jul slagit både Ingelstad och VIBKU, och pressat tabelltvåan Karlskrona. Nu väntar tre viktiga matcher mot lag man har runt sig i tabellen och gärna vill få bakom sig. Tränare Albin Stjernkvist är medveten om vad som ligger i potten.

– Det kommer bli väldigt tuffa och viktiga matcher, vi hoppas ju kunna bygga lite avstånd neråt så vi kan spela mer avslappnat i slutet.

Annons

Först ut är Slätafly på fredagkvällen, och Stjernkvist påpekar att man startar matchen lite tidigare för att hylla klubbens hundraårsfirande i år.

– Vi har sagt att de matcher det går för motståndet kommer vi starta 19:23 och med Slätafly funkade det. Så vi kommer att ha lite event runt, ungdomslag som spelar i pauserna och sånt och hoppas på bra stöd.

Tränaren känner att det framför allt är kontinuiteten som gjort stor skillnad efter jul och nyår.

– Vi har kunnat starta med i stort sett samma spelare varje match nu, det gör en jäkla skillnad. Vi visste ju att vi var bättre än vi visade i höstas.

Det är en helt annan situation än man befann sig i i början av säsongen, då inte mycket fungerade.

– Vi hade mycket skador och spelare som var borta för annat. Åkte på fyra raka förluster i inledningen och sedan var det tungt.

Stjernkvist vill berömma spelarna för den vilja de visade när det var som tuffast, vilket gjorde att han fortsatte tro på en vändning.

–Det finns en sån go anda i det här gänget, ingen klagade i onödan och alla gnuggade på. De som var någorlunda hela slet på och kämpade på träningarna och de andra stöttade.

Han tror att det är viktigt att avsluta bra inte bara för att hålla sig kvar, utan för att visa att man vill och kan bättre.

– Vi har visat att vi kan rå på de flesta lag i den här serien när vi får det att stämma, med undantag kanske för Gransholm. Det tror jag är viktigt att vi tar med oss.

Annons

Faktum är att med lagets nuvarande formkurva är en fjärdeplats inte alls orimligt, men Stjernkvist vill inte fundera så långt.

– Vi tittar framför allt på de tre kommande matcherna, så vi kan hålla de lagen bakom oss. Löser vi bara det så kan vi se var det landar sen när vi kan spela utan press.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons