Annons

Tuff lördag väntar Öster Futsal

På lördag avrundar Östers IF Futsal seriespelet med ett sammandrag i Teleborgshallen. Öster ligger just nu tvåa och tränare Elis Kvrgic är tydlig med målsättningen.
– Jag tror det vore viktigt för hela Kronoberg att vi tar oss upp ett steg.
FUTSAL • Publicerad 12 januari 2023 • Uppdaterad 13 januari 2023
Jaffar Naeem rundar Kurdköpings målvakt och sätter 3-3.
Jaffar Naeem rundar Kurdköpings målvakt och sätter 3-3.Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Till helgen avslutar Östers IF Futsal sitt seriespel med en tuff lördag - inte mindre än tre matcher på sex timmar väntar. En tuff uppgift, medger tränare Elis Kvrgic.

– Det är första gången vi spelar tre matcher så tätt. Två brukar det var men inte tre. Det blir tufft men spännande.

Annons

Han hoppas att den stärkte truppen man har i år ska underlätta det täta matchandet.

– Vi har haft väldigt tunna trupper tidigare år, men det ser betydligt bättre ut i år, det kan vi ha nytta av nu.

Att man kunnat bredda truppen i år tror han är med hjälp av flera faktorer.

– Jag tror det är en kombination av att man stärkt staben, Daniel (Najafizadeh) i sportgruppen bland annat och visar att vi menar allvar. Då blir mer spelare sugna på att satsa på det.

Öster har ju tidigare haft några spelare från herrlaget som dubblerat med futsal och för oss som såg unge Bashir Bashiir dominera i futsal-turneringen "Alvesta mot Rasism" före jul går det inte att låta bli frågan. Kvrgic skrattar till lite innan han svarar.

– Bashiir var faktiskt med oss på ett par träningar när Östers A-lag hade ledigt. En fantastiskt teknisk spelare som skulle vara jättekul att ha i laget, men han måste satsa på den vanliga fotbollen.

Faktum är att helgens sammandrag, även om det är det sista för Öster, inte är Teleborgshallens sista. Även nästa lördag spelas det futsal där, men då bara med lag utifrån förklarar Kvrgic.

– Distriktet har slagit ihop två serier för det var för få lag, så Kalmarserien som vi alltid spelat i slogs ihop med en Jönköpingsserie, och för att det ska bli ungefär jämna resor för lagen har de lagt flera sammandrag här i Växjö.

Ihopslagnigen tycker han gynnat kvalitén på spelet.

– Det har varit en del riktigt bra jämna matcher, vi vann ett par uddamålssegrar som var riktigt spännande matcher.

Annons

Sammanslagningen innebär också en nyhet vad gäller kvalplatsen.

– De fyra översta i serien går till ett slutspel i Vetlanda i februari, sedan får vinnaren där kvala om en plats i division 1

För Kvrgics del känner han att det vore bra för hela länet, som ligger i radioskugga på futsalfronten, om Öster kan ta steget upp på förbundsnivå.

– Som enda lag från Kronoberg tror jag det vore väldigt viktigt att vi tar oss upp ett steg. Vi har legat på gränsen flera år men missat i kvalet. Det vore skönt att ta det steget nu.

Vad det beror på att sporten är så liten här, när den brett ut sig i resten av Småland är svårt att säga men Kvrgic har sina aningar.

– Vi hade tidigt mycket konstgräsplaner här och jag tror det dödade inomhusfotbollen, det är tråkigt. Därför är det viktigt att vi lyckas och når ut, för att få igång det igen.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons