GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sport

Skolidrott som lockar

En skolidrottsförening låter lite torrt, men i Vislanda lägger man mycket jobb på att det ska vara roligt och Jan Stemberger berättar att man har så roligt att det inte är ovanligt med återvändare. – Det är inte ovanligt att såna som slutat på skolan kommer tillbaka och vill hjälpa till. Vi brukar kalla dem PRO-gruppen.
VISLANDA. • Publicerad 25 februari 2022
Stämningen är som alltid god även om utövarna inte är många.
Stämningen är som alltid god även om utövarna inte är många.Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Det råder väldigt uppsluppen stämning på det innebandypass Vislanda Skol-IF planerat som en sportlovsturnering, men som blev en match när man precis fick ihop två lag.

– Det är svårt att veta med drop in, på våra planerade aktiviteter brukar det vara fler berättar Jan Stemberger. På sportlovs- kul i morse var det tjugo stycken, och padeln vi ska köra inne i Alvesta imorrn är nästan fullbokad.

Samtidigt påpekar han att det aldrig är resultatet som spelar huvudrollen i Skol-IF.

– Men som alltid med oss, det viktigaste är att man har kul.

Och kul har de sannerligen. Det hinner inte gå lång tid av spel förrän en tjockmatta åker ner och spelet övergår i fritidsgårdshäng, till den andre ledarens spelade irritation.

– Men för h-e grabbar, orkar ni inte mer! Det har ju bara gått en kvart.

Stemberger fortsätter förklara hur Skol-IF handlar om så mycket mer än idrotten i sig.

– Vi har flera ledare som egentligen inte sysslar med idrott men är med för att de gillar att vara med och bidra. De deltar i våra ledarutbildningar och har nytta av det i resten av livet.

Han kan direkt peka ut ett exempel från dagens aktivitet.

– Yasen till exempel, han har aldrig varit intresserad av att idrotta men har varit med som ledare och nu är han med dem därinne och spelar.

Dessutom bjuder man på kringaktiviteter som grädde på moset.

– Vi ska upp till Riks- idrottsförbundets anläggning på Bosön på studiebesök i maj, i samarbete med SISU. Det är roligt, man vet aldrig vad det är för idrottare där och tränare som man springer på.

Men det är ju ändå idrotten som är fogverket i verksamheten, och där är det full fart berättar Stemberger.

– Vi har Vislandatrippeln, vårt minitriathlon, vi har ett Mountainbikelopp som fått ligga nere två år nu men som vi ska dra igång igen. Dessutom har vi regelbundna aktiviteter nästan varje dag, Lek och Stoj för de yngsta och badminton och dans för de äldre.

Särskilt nöjd är han med framgången för ett mer blandat koncept.

– Vi har börjat med volleyboll också, Vislanda är ju ett gammalt volleybollfäste. Den är lite speciell, för det är från årskurs sju och uppåt, men ingen övre åldersgräns. Där är den äldste 55 tror jag, det blir jätteroligt när det fungerar med så blandade åldrar.

Jan Stemberger i gymmet som medlemmarna fixat upp själva.
Jan Stemberger i gymmet som medlemmarna fixat upp själva.Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

På vägen ut visar Stemberger upp föreningens ögonsten, gymmet.

– Här kör vi gym varje vardagkväll med ledare från Skol-IF. Hela gymmet har rustats upp av ungdomarna. Golvet är bytt, väggarna målade, utrustningen inköpt.

Extra stolt låter han när det kommer till hur man kombinerar kunskaper, och pekar på de två stora inramade foton som hänger på den västra väggen.

– Vi har ett par tjejer som är fotointresserade så de var en hel eftermiddag i hallen med systemkameror och belysning och jobbade, men så blev det bra också.

Undertecknad, som tagit för givet att de var tagna av någon storfotograf och inköpta, kan bara instämma.

bild 1/12
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Vislanda Skol-IF, sportlov 2022
Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.