Annons

Rottne siktar mot toppen

Många lag åker ur damernas division 4-serier i år, men Rottne IF:s tränare Björn Stringheim tycker inte att hans lag ska vara ett av dem.
– Jag tycker vi har en bra mix mellan unga och lite mer rutinerade spelare och tror vi kan vara med där uppe och slåss.
FOTBOLL • Publicerad onsdag 07:15

Rottne IF:s damlag har inlett säsongen bra och står efter tre matcher på häpnadsväckande 38-0 i målskillnad. Nye tränaren Björn Stringheim tycker inte man ska dra för stora växlar på de resultaten utan känner att det var viktigt med en bra inledning av andra skäl.

– Det blir en tuff serie i år i och med omläggningen. Ettan går upp och tvåan och trean blir kvar, och de bästa fyrorna. Sedan åker resten ner i de nya division fem-serierna så det gäller att undvika.

Annons

Med tanke på resultaten hittills tycker han det är klart att den nya serieindelningen behövs.

– Jag tror det blir bra, serierna har ju varit alldeles för ojämna som det är nu. Men visst kommer det att bli tufft, även om man håller sig kvar, med alla lag som kommer ner från trean.

På tal om serieindelningar har vi i år osedvanligt många av ”våra” lokala lag - förutom Rottne även Hjortsberga/Moheda, Lammhult och Uppvidinge - i Vetlandaserien, lite tröst för de som missade Växjöserien.

– Vi hade lite otur där, det drog sig ur två lag från Växjöserien så ett lag från vår serie fick flytta över dit men det blev ju Sandsbro, sen var vi på tur. Det blir ju lite längre resor här, och lite nya platser att se.

Stringheim själv passar på den här måndagkvällen, när chansen bjuds att se likaledes obesegrade Hultsjö/Vrigstad och HIF/MIF mötas i Hutsjö, och tränare passar på att scouta de två kommande motståndarna.

– Jag håller på och slår in adressen i GPS:en. Vi har träning ikväll, men jag kände att vår assisterande tränare Fanny kan leda den så tar jag och kollar in motståndet. I och med att vi ska möta båda lagen nu och det lär bli en jämn match kändes det vettigt att prioritera.

Annars medger han att det är svårt att bedöma motståndet, utan får utgå från insatser man gjort mot samma lag.

– Vi slog Lammhult med 4-0 och det var i underkant, sen har de förlorat med ett och två mål mot Vetlanda och Moheda. Så jag tror vi ska kunna mäta oss med dem.

Han tycker det är roligt att laget fått en bra start, då läget såg tufft ut för laget i vintras.

– Det började riktigt dåligt, de hade snackat om att lägga ner laget och vi var sju-åtta-nio spelare på inomhusträningarna i vintras. Men nu har det tagit sig och vi är nog tjugo spelare.

Annons

Och att det finns behov av ett lag har visat sig på andra sätt.

– Det hörde av sig en gympalärare från Braås och undrade om två tjejer kunde komma och träna med oss, så intresset finns.

Att man fyllt på med spelare är på gott och ont, och Stringheim påpekar hur viktigt det är att vara öppen med sina beslut som tränare.

– Det är viktigt att alla får spela, men alla kan inte få precis lika mycket speltid. Då är det viktigt att ha dialogen så alla förstår. Ingen ska behöva vara med och träna men inte få spela, då ledsnar de ju.

Detta gör att man valt att inte lägga några resultatmål för säsongen.

– Det finns ingen uttalad målsättning, vi har många unga spelare och det är viktigt att utvecklas och ha roligt.

Däremot känner han sig personligen hoppfull.

– Jag tycker vi har en bra mix mellan unga och lite mer rutinerade spelare och tror vi kan vara med där uppe och slåss.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons