Sport

Öjaby inte nöjda trots toppchans

Att som nykomlingar ligga trea i serien när det börjar lacka mot Advent är inget att fnysa över, men Öjaby Sport är ingen blyg ros. Tränare Kristofer Sundin berättar att man har toppambitioner och kan bättre.
– Jag tycker inte vi har fått ut max av vårt spel hittills, det ska förhoppningsvis bli bättre.
INNEBANDY • Publicerad 23 november 2022
Öjaby Sport är ruskigt starka hemma.
Öjaby Sport är ruskigt starka hemma.Foto: Andreas Nilelind

Öjaby Sport är nya i Smålandstrean i innebandy efter att i många år jagat i toppen av fyran. Med en dryg tredjedel av serien spelad är man fortfarande obesegrade och har bara Väckelsång och Moheda före sig, men tränare Kristofer Sundin tycker inte man fått allt att stämma hittills.

– Nöjda tycker jag inte vi ska vara. Det är bra att vi hänger på i toppen men vi har mycket mer att ge.

Det är framför allt en match som grämer Sundin.

– Matchen mot Nybro var en nyttig läxa i att innebandy spelas i 60 minuter, där släpper vi in dem sista tio. Sedan kvittar det, släpper vi bara in tre bollar ska vi vinna en innebandymatch så det måste vara bättre rörelse framåt.

Samtidigt erkänner han att offensiven inte var första prioritet för säsongen, utan man byggde bakifrån.

– Vi hade ett möte och bestämde att vi skulle sätta defensiven först, det är enklast när man är nya. Så vi gnuggade på det från att vi gick in i hallen i augusti. När vi kände att det funkade har vi börjat titta mer på det offensiva spelet och där ska vi förhoppningsvis utvecklas mer nu.

Efter mycket självkritik konstaterar Sundin sedan ändå att man lyckats bra med omställningen till den högre nivån.

– Vi har visat att vi kan slå alla lag, vi slog Moheda borta och kunde slagit Fliseryd i deras svåra hemmahall, så nu börjar vi komma in i division 3-spelet. Det var ett stort steg för många av oss som bara varit i fyran förut.

Det kan behövas, för på fredagkvällen möter man serieledarna Väckelsång, ett rejält prov. Sundin hoppas att Öjabys starka hemmafacit ska ge dem den extra kraften som behövs.

– Vi är väldigt starka hemma, så det är klart det är skönt. Jag vet att vi inte förlorade hemma förra året men jag tror det är ännu längre än så.

Lite letande visar att Sundin har helt rätt. Dagen efter Lucia 2018 var senaste gången Öjaby förlorade hemma i Pär Lagerkvistskolans sporthall. Sedan dess har man 26 raka matcher i seriespel utan förlust.

Att Sundin har höga krav på både sig själv och spelarna beror på att han tycker truppen är så bra att man måste våga ställa krav.

– Vi hade en bra trupp redan ifjol, med spelare som vuxit år för år ihop. Sedan plockade vi in några med rutin från division 1 och 2, och så en kille från Alvesta som vi märkte var för jäkla jobbig att möta förra säsongen.

Detta gör att han utan eftertanke pekar på var man vill vara i slutet av säsongen.

– Målet är att nå kval uppåt, det har vi varit klara med. Vi ska i alla fall vara med och slåss om de platserna in i sista matchen.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.