Målrik hemmapremiär för Öster

Östers säsongsinledning i Helsingborg må ha varit tillknäppt, men i hemmapremiären mot Trelleborg var det fulla spjäll. Inför över 5000 åskådare bjöds det på hela sju mål i det fina aprilvädret.
FOTBOLL • Publicerad 10 april 2023
Adam Bergmark Wiberg sätter 4-2 för Öster mot Trelleborg.
Adam Bergmark Wiberg sätter 4-2 för Öster mot Trelleborg.Foto: Andreas Nilelind/bilderna.it

Trots ett tidigt baklängesmål höll hemmalaget fattningen och malde helt enkelt ner skåningarna och hade vänt till klar ledning 3-1 i paus. Tränare Srdjan Tufegdzic var minst sagt nöjd med utdelningen man fick.

– Resultatet är kanske lite i överkant om vi ser till hur matchen såg ut. Vi får en tuff start när de gör mål på sitt första avslut, efter att jag tycker vi styrt matchen ganska bra fram tills det.

ÖSTERS IF - TRELLEBORGS FF 5-2 (3-1)

0-1 10 Bohman

1-1 25 Bergmark Wiberg (straff)

2-1 41 Westermark

3-1 43 Söderberg

3-2 48 Dhaini

4-2 55 Bergmark Wiberg

5-2 90+4 Bonnah

Publik: 5122

Östers tränare passade också på att tacka publiken för det starka stödet i hemmapremiären.

– Framför allt otroligt roligt att se över 5000 åskådare på plats på Visma Arena. Jag blir stolt över stödet vi får både i Helsingborg och här. Kan vi jobba tillsammans ser det ljust ut.

Matchen som sådan skriver han i mycket av som ett offer för omständigheterna, men är nöjd med de rödblås inställning.

– Båda lag hade lite problem med skador och sjukdomar och det bidrog till att vi fick se sju mål, det är svårt att hitta stabiliteten man jobbat på under försäsongen när man tvingas kasta om så mycket. Det är då jag blir glad att se mentaliteten i spelarnas ögon före match, att de tagit till sig det vi vill att de ska och kan gå ut och spela vår fotboll fast det saknas flera viktiga spelare.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.