Annons
FOLK I FARTEN

Jublande hemmapremiär för Växjö Lakers

Nu är väntan över. Hockeysäsongen är igång igen. I lördags hade regerande SHL-mästarna Växjö Lakers hemmapremiär mot Malmö Redhawks. Folk i Farten var på plats och minglade med såväl hemmafans som bortasupportrar.
Växjö • Publicerad 18 september 2023 • Uppdaterad 19 september 2023
Växjö Lakers kan spela utan press den här säsongen. Vi tror att de hamnar minst topp fem, tippade hemmasupportrarna Lina Törnqvist och Anki Kanth.
Växjö Lakers kan spela utan press den här säsongen. Vi tror att de hamnar minst topp fem, tippade hemmasupportrarna Lina Törnqvist och Anki Kanth.Foto: David Färdigh

Innan matchstart hissades flaggvimpeln upp i taket som markerar att Växjö Lakers är regerande SHL-mästare. Men hur ska det gå denna säsong? Hängivna Lakers-supportern Lina Törnqvist hade kommit till Vida Arena med kompisen Anki Kanth och kände sig tämligen lugn och avslappnad.

– Växjö Lakers kan spela utan press på sig den här säsongen. Ingen kan kräva guld igen men vi tror på en topp fem-placering i serien.

Annons

Är det några särskilda spelare som ni tänker hålla koll på ikväll?

– Ja, nyförvärven Noah Östlund och Dylan McLaughlin.

Tämligen avslappnad och förtröstansfull kände sig också Lakers Lakejer-profilen Johan Eliasson, som tycker att truppen ser lovande ut och som även vågar drömma om det som vissa menar är näst intill omöjligt.

– Vi siktar på ett nytt guld. Inget lag har lyckats försvara sin titel sedan Skellefteå 2014, så det borde vara dags nu!

Några andra trogna Växjö Lakers-supportrar är Ronny och Ingrid Karlsson.

– Vi har nog högst missat 5 hemmamatcher de senaste 20 åren.

Tidigare hade de dessutom Växjö Lakers inpå husknuten.

– Ja, vi var grannar med Noah Welch, en både härlig hockeyspelare och fantastisk människa.

Ofta på Vida Arena är också Jessica och Magnus Folcker.

– Det är en härligt familjär stämning på läktarna. Klacken skapar alltid puls i arenan.

Annons

Hur går det för Växjö Lakers den här säsongen?

– Bra, vi går till slutspel och hamnar bland de fyra främsta.

Inte lika frekventa på Vida Arena är Matilda Värnlund som kom i sällskap med Johan.

– Vi följer matcherna på tv men hemmapremiären vill vi självklart se live på plats.

Vilka spelare håller ni extra koll på ikväll?

– Bröderna Emil och Marcus Sylvegård. De tänder nog till extra ikväll när de spelar mot sin gamla klubb Malmö.

Förväntansfulla var också hemmasupportrarna Sofie Gustafsson, Svea Gustafsson, Emma Gustafsson, Tova Linder och Harry Linder.

– Växjö Lakers vinner!

Strax intill sprang vi på Malmö Redhawks-supportrarna Christin Alfredsson och Mikael Pappila. De ville inte tippa kvällens batalj men hoppades på en uppåtgående spiral för skånelaget.

–Med tanke på fjolårets resultat så kan det bara gå uppåt!

Hur gick det då i matchen? Jo efter att ha legat under med 1-2 vände Växjö Lakers på steken och vann till sist med 5-3, bland annat efter två mål av tidigare Malmöspelaren Marcus Sylvegård. Släkten är värst!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons