GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sport

Fullspäckad USM-lördag för Ravens

På lördag väntar en fullmatad dag av ungdomsbasket på hög nivå i Ravens Arena, när Växjölaget arrangerar gruppspel i första omgången av USM för både F- och P16.
BASKET • Publicerad 19 oktober 2021

Mikael Nordin är assisterande tränare i Ravens P06 och koordinator för USM-gruppspelet. Han förklarar att föreningens lag går in i turneringen på olika nivåer.

– Killarna spelade i nivå 2 förra året och kände att det gick bra så vi testade att anmäla dem i nivå 1, medan tjejerna är anmälda till nivå 2.

Skillnaden, förklarar Nordin, är att gruppvinnarna i nivå 1 går direkt vidare till spel i omgång 3 - ett sätt att välja efter lagets förutsättningar vilken nivå man vill kliva in på.

Motståndet imponerar, med lag som Malbas och Hammarby på flicksida respektive Lobas och Haga Haninge för killarna. Matchspelet sträcker sig från tidig morgon fram till att sista matchen inleds 20.15, ett avsiktligt tight schema förklarar Nordin.

– Vi hade schemalagt den matchen på söndag morgon, men efter ett snack med Lobas kände vi att båda tyckte det var skönare att ha det färdigspelat på lördagen, så det blir en fullmatad dag.

Nordin tror på en bra match som avrundning på USM:s första omgång.

– Vi vet inte riktigt vad Haga Haninge håller för nivå, men förhoppningen är att det ska bli som en final mellan Ravens och Lobas, som nog får ses som gruppfavoriter, på lördagkvällen.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.