Annons

Fjärde raka hemmatriumfen för Öster

Skönspelet uteblev kanske i det lynniga novembervädret, men ett snyggt mål av Varmanen innebar Östers fjärde raka hemmaseger och tionde förlustfria match i rad.
Fotboll • Publicerad 7 november 2021
Stort jubel bland de rödblå efter Varmanens snygga mål.
Stort jubel bland de rödblå efter Varmanens snygga mål.Foto: Andreas Nilelind

GAIS hade mest på spel i söndagens match på Visma Arena och inledde också bäst, men Östers starka försvar höll tätt för tolfte gången den här säsongen. En högklassig omställning strax före paus gav matchens enda mål på ett snyggt avslut av Tatu Varmanen, som därmed fixat gratislunch även nästa vecka om vi får tro tränare Denis Velic på presskonferensen efter matchen:

"Vi ser två lag som matchar varandra ganska väl både i struktur och position. En jämn och tight första halvlek som vi inte är riktigt nöjda med, jag tycker inte vi får grepp om GAIS i uppspelsfasen, de får komma runt oss och över oss med bollar på Simon (Alexandersson) och där är vi inte bra första 20-25.

Annons

De får vinna både första och andraboll och bygga upp ett spel och vi blir fast lågt och försvarar oss. Vi växer in i matchen men jag tycker att GAIS är bättre än oss om vi summerar första halvlek och vi lever lite farligt stundtals. Det är inga solklara målchanser förutom stolpskottet.

Sedan är ju vår omställning på den fasta situationen fantastisk och det är ett magiskt avslut av Tatu Varmanen. Jag har lovat att bjuda honom på lunch om han gör mål med vänstern och han gjorde ett med vänstern senast och ett idag så det blir ett par luncher för min del.

Andra halvlek tycker jag är bättre kontrollerad från vår sida. Vi har ledningen och det är klart GAIS måste spricka upp mer och vi kan hålla bollen bättre, framför allt i fösta delen av halvleken. Vi har ett par bra chanser och med lite mer skicklighet hade vi satt tvåan men så mycket bättre är vi faktiskt inte idag.

Det är en jämn fotbollsmatch, krig och kamp därute och jag är självklart nöjd att vi vinner och fortsätter vår formkurva. Det är tionde raka utan förlust och det är vi såklart nöjda."

”Jag har lovat att bjuda honom på lunch om han gör mål med vänstern och han gjorde ett med vänstern senast och ett idag så det blir ett par luncher för min del”
Denis Velic
Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.