Annons

Amo avslutar med folkfest

Alstermo går man ur huse på fredagkvällen för att se sitt Amo säkra den historiska uppflyttningen till Handbollsligan. Tränare Andreas Stockenberg skrockar glatt över stödet man kommer att ha mot Rimbo.
– Ja jäklar vilket tryck det är, vi hade nog kunnat sälja ut hallen tre gånger om.
HANDBOLL • Publicerad 23 mars 2023 • Uppdaterad 24 mars 2023

Allt talar för att det blir spel i Handbollsligan för Amo nästa år. Bortasegern mot Drott i lördags innebär att även om Alstermolaget förlorar sin avslutande match mot nedflyttningsklara Rimbo på fredagkvällen, måste Karlskrona vinna sin match rejält (Amo har 27 mål bättre målskillnad). Amo-tränaren Andreas Stockenberg gör ingen hemlighet av att det i praktiken är klart, men är ändå ovanligt lågmäld, när han känslosamt konstaterar.

– Det har väl inte riktigt sjunkit in ännu, att vi äntligen tagit det hela vägen hit efter att ha varit så nära så många gånger.

Annons

Att det nu ändå blir en på pappret avgörande hemmamatch ser han som grädde på moset och ett perfekt sätt att avsluta.

– Vi kunde inte fått det så mycket bättre än såhär, nu får vi avgöra det hemma och se till att bjuda alla som stöttat på en rejäl fest.

Med tanke på situationen finns risken att spelarna kan gå på halvfart, men "Stocken" tror inte det är någon större risk.

– Det tror jag inte blir några problem, det kanske firades lite i lördags men annars kör vi på som vanligt. Jag tror varenda spelare vill gå ut och visa upp sitt bästa inför hemmapubliken och avrunda det här på ett fint sätt.

Och orten har slutit upp för att fira med laget - biljetterna till matchen sålde slut på rekordtid, coh Stcoken skrockar nöjt över intresset.

– Ja jäklar vilket tryck det är, vi hade nog kunnat sälja ut hallen tre gånger om till den här matchen.

På det stora hela tycker han laget gjort vad man kan förvänta sig och mött upp till favorittrycket.

– Jag tycker vi har varit det bästa laget och visat det. En förlust på hela säsongen, det talar sitt tydliga språk.

Efter förra säsongen fanns en klausul i kontraktet som gjorde att både föreningen och Stockenberg hade rätt att bryta det när det inte blev avancemang, något man dessbättre inte gjorde.

– Det är vi nog nöjda med från båda håll, skulle jag tro.

Annons

En annan detalj som man lätt glömmer är att Stockenbergs kontrakt går ut efter den här säsongen

– Jag vill gärna träna, men vi ska sätta oss ner här nästa vecka eller så och diskutera hur vi ser på det, vad jag har på min kravlista och vad de vill.

Förhoppningarna från hans sida är goda att allt ska gå snabbt att lösa för en förlängning.

– Det borde vara en ganska bra förhandlingssituation, ja.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons