GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lessebo

Nytt fokus ska lyfta Jonna

Efter USM-guld i kula härom veckan väntar Ungdomsfinnkampen till helgen för Skruvs IF:s talang Jonna Lundgren, som berättar att vi förhoppningsvis kan vänta oss ännu mer framöver.
– Fram till nu har jag sett mig som mångkampare, men nu kommer jag bara att satsa på kastgrenarna.
Publicerad 2 september 2021 • Uppdaterad 4 november 2021
Jonna Lundgren hoppas kunna göra ännu bättre resultat nu när hon fokuserar på kastgrenarna.
Jonna Lundgren hoppas kunna göra ännu bättre resultat nu när hon fokuserar på kastgrenarna.
Foto: Lena Gunnarsson

FRIIDROTT

Finnkampen är en institution inom svensk idrott, och även om grannklubben IFK Växjö ofta bidrar (i år med fyra personer på U-kampen) är Jonna Lundgren stolt att få med Skruvs IF som representant.

– Det är helt fantastiskt. Jag har inte hunnit bli nervös ännu, men det lär nog komma.

Framför allt är det den klassiska miljön och stämningen runt som lockar.

– Det ska bli jätteroligt att få tävla på Stadion, det kommer att bli en upplevelse.

Att spinga på stjärnorna inom sina grenar lär dock inte kännas så ovant - sedan ett år tränar Jonna Lundgren i Växjö med Agne Bergvalls träningsgrupp. Hon tycker att flytten till Växjö gjort stor nytta.

– Det är jättenyttigt att ingå i en större träningsgrupp, man lär sig så mycket av varandra hela tiden.

Även om gruppen nu är större känner Lundgren att hon även i Skruv hade samma känsla i den duktiga kastgeneration hon växte upp med, där både Alexander Karlsson (silver i spjut) och Hugo Karsamo även de var med på USM senast.

– Vi har verkligen alltid pushat varandra och lyft varanda.

Även om kastgrenarna är där hon utmärkt sig, berättar Lundgren att hon nu fattat ett stort beslut.

– Fram till nu har jag sett mig som mångkampare, men nu kommer jag bara att satsa på kastgrenarna.

Däremot känner hon att det är för tidigt att inrikta sig helt på en gren.

– Jag ser mig nog som en kastare, det har mest varit kula och spjut med jag vill inte utesluta diskus, vi får se när jag byggt mer muskler var det landar.

I och med beslutet ändras ju träningsupplägget rätt rejält och Lundgren som tidigare fått kompromissa för att kunna prestera i alla grenar kommer nu att kunna fokusera.

– Löpningen har jag lagt väldigt mycket tid på, som jag nu kommer gå över nästan helt till styrka.

Hon känner dock inte att det finns någon risk att det bara blir styrka.

– Jag gillar ju alla delar av träningen, det var det som var så kul med mångkamp, men det kommer inte alls bli lika mycket av det andra.

Vad gäller helgens Finnkamp har Lundgren bra självförtroende efter resultatet i USM, men vågar inte gissa på hur långt dett räcker i landskampen.

– Jag vill inte säga några längder, men jag känner mig i bra form och vet att jag kan göra riktigt bra resultat. Sedan kan man ju aldrig påverka hur motståndarna stöter, jag har inte riktigt koll på dem.

Joacim NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.