GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kultur

Musik och minnen med Jan Lundgren

På onsdag har man möjlighet att möta en av Sveriges främsta pianister då Jan Lundgren besöker Urshults kyrka med programmet Musik och minnen.
URSHULT • Publicerad 13 juni 2022
Pianisten Jan Lundgren har stor bredd. Här från en konsert tillsammans med Musica Vitae.
Pianisten Jan Lundgren har stor bredd. Här från en konsert tillsammans med Musica Vitae.Foto: Tore Sjöqvist

Jan Lundgren började sitt pianoliv i den klassiska repertoaren men i tonåren tog jazzen över och där har han skaffat sig en väl etablerad position med ett eget tilltal som ofta har förmågan att söka sig in och beröra. Med ett skimrande tillslag och personliga, mjuka improvisationer skapar han egna versioner i en tradition som kan tyckas bära drag av Jan Johansson och Georg Riedel. Gemom åren har han spelat med många av jazzens stora och vid sidan av sitt eget musicerande är han lärare vid Musikhögskolan i Malmö och konstnärlig ledare för Ystad jazzfestival.

När han nu besöker Urshult utlovas en generös konsert med musik som många kommer att känna igen sig i.

Tore SjöqvistSkicka e-post
Så här jobbar Växjöbladet Kronobergaren med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.