Tillbaka till startsidan
Lördag 26 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 21 april 2018
Nära konsert i stor lokal
– Med musiken vill jag beröra och förmedla en berättelse, säger John Martin Bengtsson.
– Med musiken vill jag beröra och förmedla en berättelse, säger John Martin Bengtsson.
John Martin Bengtsson är kanske mest känd som musikalartist. Men repertoaren är bred. Det tänker han visa när han om en knapp vecka bjuder in till konsert i Växjö konserthus.

VÄXJÖ. Det har gått några år sedan Växjöpubliken första gången mötte John Martin Bengtsson i Linneateaterns uppsättning av Andrew Lloyd Webbers musikal Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Då kom nittonåringen upp till Växjö för att göra en musikalroll. Framgången var stor men kanske blev musikalen mer livsförändrande än vad han kunde ana. Under arbetet träffade han sin fru Ylva. Resultatet blev att han blev Växjöbo om än med mycket tid ute på turné.

– Det var en liten pojk från Eslöv med en dröm om att bli sångare. Det har jag lyckats med och jag får göra fantastiska saker, säger han.

Under de senaste åren har John Martin Bengtsson sjungit Phantom of the Opera. Först i Stockholm, nu i Göteborg. Åter är det Andrew Lloyd Webber som står för musiken men musikalen är betydligt mer känd än Joseph och just Fantomen är något av en drömroll för John Martin Bengtsson.

– Den har funnits med sedan jag började sjunga. Jag älskar musiken och jag älskar berättelsen och rollen som the Phantom har alltid funnits som ett mål.

När han hörde att musikalen skulle sättas upp i Sverige förberedde han sig och jobbade sig uppåt i registret. Men riktigt som han hoppats blev det inte. Musikalens huvudroll var vikt för Peter Jöback.

– Men jag visste att de sökte en reserv. Jag fick den roll jag sökte och fick chansen att göra the Phantom ganska många gånger...
LÄS MER I VK 15, UTE 20/4


TORE SJÖQVIST
Samspel och biologisk mångfald

Nordisk kärrtrollslända är en av de sländor som rör sig i strandkanten vid Svanåsasjön.

Den biologiska mångfaldens dag vill påminna oss om vårt beroende av fungerande ekosystem. Dagen uppmärksammas på många sätt. I Ormesberga en bit utanför Ör bjöd Jenny och Tobias Ivarsson in till en helg i mångfaldens tecken. Och nog bjöd dagarna på mångfald. Inte minst i småkrypens värld.

Läs mer...
Spännande sommarkonsert
180526
Om en dryg vecka kan man fira in sommaren med en spännande och varierad konsert i Växjö domkyrka. I centrum står den Zoltán Kodálys kraftfulla Psalmus hungaricus men konserten har också plats för mer somriga körklassiker.
Läs mer...
Om jakt och fiske i Älghult
180526
I samband med Uppvidinge natur- och kulturrunda öppnade Älghults hembygdsförening i helgen sommarens utställning. I år vänder föreningen blicken mot jakt och fiske.
Läs mer...
I tidningspojkarnas värld
180525
I vår har Katedralskolans scen kommit flitigt till användning. Ikväll, fredag, är det premiär för ytterligare en uppsättning. Den här gången i form av en konsertversion av musikalen Newsies.
Läs mer...
> Tonsatt målning (180524)
> Elever bjuder på triss i musik (180522)
> Mångsidig man firar 200 år (180519)
> Musikalisk utflykt i tid och rum (180518)
> Musica Vitae spelar Fanny på stan (180517)
> Lyfter fram handens kunskap (180513)
> Musiken växer ur dansen (180513)
> Sexton strängar lockar barnen att smaka på språket (180512)
> Textilt hantverk till lust och nytta (180511)
> Vårsalong för amatörer (180511)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.