Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 16 februari 2018
En ny chans till Örongodis
Susanne Andrén och Emelia Sallhag har, trots sin ungdom, stor scenerfarenhet.
Susanne Andrén och Emelia Sallhag har, trots sin ungdom, stor scenerfarenhet.
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.

ALVESTA. Som vanligt repeteras föreställningen i Pelle Jonssons vardagsrum där de Sega Gubbarna hittat de bästa platserna. Soffa och fåtöljer bildar närmast en mur genom rummet. Bakom muren sitter Sven Schill med sitt trumset lagom långt från Kenneth Malms piano i andra änden av rummet. Däremellan hittar man basisten Pelle Jonsson och blåssektionen som består av Kenneth Rydholm på trumpet och flygelhorn och Siwert Wickström på saxofon och klarinett.

Sångarna får ta plats där det går. Anders Nilsson är den som står bakom programmet och håller ihop det hela. Vid sin sida har han Emelia Sallhag som hunnit vara med några år och nykomlingen Susanne Andrén.

Programmet är brett men med en stark förankring i 1900-talets schlagervärld där jazzen hela tiden känns nära. Med sin enorma erfarenhet är Sega Gubbar redo att ta sig an vad som än kommer. Som alltid i arrangemang av Pelle Jonsson.

– Pelles arrangemang är nästan en förutsättning för att vi ska kunna göra Örongodis, säger Anders Nilsson.

Det är trångt men hjärtligt i Pelle Jonssons vardagsrum där instrumentfodral trängs med sladdar och förstärkare. Musikerna i Sega gubbar småträter mer eller mindre kärleksfullt med varandra och skulle någon spela fel så får man höra det. Men egentligen finns det inget att klaga på. Efter ett års uppehåll verkar alla sugna på att fylla Thalia med musik och glädje. Energin är hög och det mesta sitter redan som det ska. Men visst finns det en och annan detalj som behöver putsas till inför föreställningen.

Anders Nilsson tycker att årets program kom ovanligt snabbt på plats. Fyra teman hinner man med och konserten inleds med en tidsresa genom 1900-talet där vi som varit med ett tag har goda chanser att känna igen oss. Men musiken kan ha en lockelse även för de som är yngre.

– Det är fantastiskt med det här generationsmötet. Och killarna i orkestern. Det är härligt att få sjunga med ett sådant här liveband, säger Susanne Andrén som i programmets inledning ger liv åt 20-talslåten I can«t give you anything but love, en sång som tycks ha ett närmast evigt liv...
LÄS MER I VK 7, UTE 16/2


TORE SJÖQVIST
När hantverk blir konst

Siv Salomonssons bilder är ofta inspirerade av barndomen och trakterna kring Gällivare.

Var gränserna går mellan hantverk, konsthantverk och konst är inte alltid så lätt att säga. När svarvaren Ulf Jansson och textilkonstnären Siv Salomonsson nu ställer ut i Alvesta konsthall känns frågan ointressant. För här handlar hantverket om att skapa konst.
Läs mer...
Firar med spel och dans
180317
Att musiken står i centrum när Smålands spelmansförbund firar jubileum är ingen överraskning. Redan kvällen innan tjuvstartar festligheterna när föreningen Valshuset bjuder in till konsert och dans till sex stycken småländska storspelmän.
Läs mer...
Berättare på utflykt till sagornas land
180316
Berättat har människor gjort i alla tider. Om vardagens glädje och vedermödor, om gud och om märkliga väsen. Berättelsen är en resa i sig men i helgen tog en grupp studenter hjälp av en buss för att komma till sagans och sägnernas land.
Läs mer...
Fest kring domkyrkans orglar
180314
I Växjö domkyrka finns flera orglar. Mäktigast  är den stora läktarorgeln, en barockorgel med fasad från 1779 men med utbytt innanmäte. När kyrkan i helgen bjöd in till orgelfest kom också orglarna nere i kyrkorummet till användning.
Läs mer...
> Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta (180314)
> Malin Broman gästar Växjö symfoniorkester (180311)
> Med en smak av Småland (180311)
> Mellan krav och frihet (180310)
> Mat för många sinnen (180309)
> Vårdcentral invigde nya och större lokaler (180308)
> Tankar kring mörker och ljus (180307)
> Skratt och allvar på biblioteket (180304)
> Smålandsoperan som entreprenörer (180304)
> När fotograferna lämnar jobbet (180303)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen