Tillbaka till startsidan
Lördag 24 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 2 februari 2018
Musiktillägget på väg mot föreställning
Det är mycket som ska stämma i ett stort ensemblenummer. Men arbetet får Musiktillägget stå för. Publiken kan bara luta sig tillbaka och njuta.
Ikväll, fredag, är det premiär för årets utgåva av Musiktilläggets vårshow One way ticket. Och nog blir det en resa genom både geografi och musikgenrer. Den största resan gör kanske ändå de elever som lagt mängder av tid och energi på att kunna bjuda publiken på en sprudlande föreställning.

VÄXJÖ. När man kliver in i Katedralskolans aula kan det verka lätt kaotiskt. Allt tycks hända samtidigt. Någon målar dekor, andra är på scenen för att öva något nummer och mitt i alltihop kommer ljussättarna bärande på en stege. Men något kaos handlar det förvisso inte om även om det arbetas intensivt med många olika saker.

Repetitionerna har pågått länge men i sista veckan har både tempo och stressnivå höjts.

– Det är åtta månader sedan vi kom på grundidén, säger Natalia Bogdanovska, en av eleverna i år tre som håller i showen.

För så är det. Varje år är det treorna som skapar och håller ihop vårshowen. Då har treorna redan varit med om två shower men trots det kan allt arbete komma som en överraskning.

– Det är nog inte så många som förstår hur mycket arbete som ligger bakom showen. Inte ens vi gjorde det, säger Lina Larsson som har extra mycket att stå i.

– Vår lärare David Newkumet leder ju men annars är det vi treor som håller i showen. Men det är också mitt gymnasiearbete att regissera, säger hon.

Att resa som är årets tema ger utrymme för stor variation i både händelser och musik. Och eftersom en resa ska bjuda på det oväntade är ensemblen lite ovillig att berätta allt för mycket om vad resenärerna kommer att möta.

– Grundberättelsen har vi kommit på tillsammans men sedan har manusgruppen arbetat vidare. Det handlar om ett gäng som kommer tillsammans på en buss. Under resan lär de känna varandra och sig själva. One way ticket handlar om resan vi åker på och är också en hyllning till livet, säger Lina Larsson...
LÄS MER I VK 5, UTE 2/2


TORE SJÖQVIST
En pjäs som gör skillnad

Indra Linderoths Superwoman utropar ett rike fritt från förtryck. I bakgrunden Anders Jacob.
Foto Lina Alriksson


Föreställningen Hetero, som turnerat sedan i höstas, behandlar roller, identitet och det svårhanterade begreppet normal. Antalet föreställningar hade redan passerat hundra när föreställningen i veckan hade sin första offentliga föreställning i Växjö.
Läs mer...
Mobergläsare delar med sig
180224
Mobergs utvandrarepos tycks ständigt aktuellt. I veckan delade Mobergläsarna från Algutsboda hembygdsförening med sig av favoritstycken ur verket vid en läsning på Lessebo bibliotek.
Läs mer...
Om kamp mot ensamhet och samtal med en hiss
180222
I den korta men innehållsrika monologen Hissvägraren ger skådespelaren Olof Bergström liv åt den vanligaste av människor. Bara till synes lite ensammare, lite mer uppfinningsrik och lite bättre på att berätta.

Läs mer...
Stilla möten med skönhet
180219
Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
> Musik för Fru Johansson (180217)
> En ny chans till Örongodis (180216)
> Om kultur och demokrati (180216)
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)

 
LEDAREN
Öl i ett mikroperspektiv
Mikrotillverkarna av alkohol har på kort tid skapat fler än 2000 arb...
Läs mer...
FAMILJ
Countrydrottning med rosa skimmer
Växjös egen rosaskimrande dansbands- och countrydrottning Mona G gäs...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen