Tillbaka till startsidan
Lördag 20 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 16 december 2017
Siktar på premiär i mellandagarna
Marcus Olofsson anställs vid årsskiftet som anläggningsansvarig för Hanaslövsbacken.
Marcus Olofsson anställs vid årsskiftet som anläggningsansvarig för Hanaslövsbacken.
Foto: Friluftsfrämjandet
I veckan kom snön på allvar och nu ligger den på mark och i backar.
Detta gör att gänget bakom Hanaslövsbacken inom kort startar upp årets snötillverkning, samtidigt som man planerar för framtida utbyggnad.


LEKARYD. Man har redan gjort en testkörning för att se att alla snökanoner och systemet i övrigt fungerar. Den nysnö som har kommit i veckan är dock inget som utgör en grund för skidåkande då den när snötäcket plattas till endast blir runt en centimeter tjock.

– Det har ju snöat en del men det är inte så mycket minusgrader ännu, men på måndag verkar det hålla i sig lite längre så vi kommer att börja lägga snö stötvis när tillfälle ges.  Vi behöver åtminstone runt fem dygn med tre till fyra minusgrader för att kunna lägga på rejält med snö, säger Markus Olofsson.

Under snötillverkningen läggs nästan en halvmeter färdigpackad konstsnö.

– Vi har sagt så att oavsett hur förmånliga förhållandena är öppnar vi tidigast mellan jul och nyår, det är ju ändå ideella krafter som ska jobba med det här.

Detta innebär att med hyfsat goda förhållanden med minusgrader under december kommer det finnas en mycket fint preparerad backe när det är dags. I och med att anläggningsansvarige eldsjälen Markus Olofsson anställs på heltid av Alvesta kommun vid årsskiftet får man mer utrymme till att på allvar bygga ut anläggningen till ett större alpint center.

– Nu i och med att jag blev anställd får vi möjligheten att satsa stort inför framtiden, däribland att kanske anlägga en till backe på berget, men även satsa på sommaraktiviteter som downhill med mountanbikes. Vi håller som bäst på att färdigställa en vision om backen, vi får ta allt steg för steg då det både är mycket jobb som ska utföras samtidigt som det ska sökas pengar till detta också.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Sångfåglar vid Kloster

Per Darell ser många möjligheter att öka den biologiska mångfalden i Alvesta. Bland annat vid våtmarken Västermad.

Att Alvesta naturskyddsförening bjuder in till soppkväll i januari har blivit tradition. I år kommer kvällen att handla om natur och kultur vid Kloster strax intill sjön Salens nordvästra strand.
Läs mer...
Börjar våren med fagott
180119
När Musica Vitae startar vårsäsongen är det tillsammans med fagottisten Sebastian Stevensson och violinisten och dirigenten Katarina Andreasson. Ikväll, fredag, kan man höra dem i Utvandrarnas Hus i Växjö.
Läs mer...
Levande byar
180118
Det är fullt kring borden på Ryssbygården när Ljungby kommun och Leader Linné bjudit in till en kväll kring byutveckling. Maja Söderberg och Maria Richter Simsek berättade om byar som lyckats och deltagarna hann också fundera på vad som just deras byar behöver för att bli mer levande.
Läs mer...
Populärkulturens giganter
180117
När musikern, producenten och filmaren Lasse Zackrisson kommer till Hovmantorp för att visa film om någon vecka är det två av 1900-talets stora röster som står i centrum. Under en intensiv dag kan publiken komma både Alice Babs och Ulla Billquist närmare.

Läs mer...
> Varierad jazzvår (180115)
> Söker efter vinterns fåglar (180113)
> Stark vårsäsong (180112)
> Pompa och nyårsglädje (180107)
> Kaninen flyttar till Liljevalchs (180106)
> Dans med många möten (180106)
> Tågcentralen skapar en värld i miniatyr (180105)
> Skapar spel från grunden (180103)
> Innehållsrikt i kort format (171230)
> Arne smider Rydaholmsalnen (171226)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen