Tillbaka till startsidan
Lördag 20 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 14 december 2017
Julmusik med tryck
Halv fjorton består av Nils Biström, Oskar Jirdell, Adam Svensson Zacharias Pelz, Jonathan Eryd, Edvin Sydmark och Ivar Lundin.
Halv fjorton består av Nils Biström, Oskar Jirdell, Adam Svensson Zacharias Pelz, Jonathan Eryd, Edvin Sydmark och Ivar Lundin.
När gruppen Halv fjorton i helgen ger en konserten A soulful christmas i Jäts kyrka handlar det om traditionell julmusik. Men i sättning och arrangemang som gör att man inte riktigt känner igen sig.

JÄT. Det är trångt i replokalen när gruppen Halv fjortons sju musiker tagit plats. Och även om musikerna skruvar ner volymen blir det lite trångt i luften när gruppen låter sin version av Stilla natt klinga ut med hög energi och täta stämmor.

Med trummor, gitarr, bas, trumpet, sång, och två keyboard, oftast som ett piano och en hammondklingande orgel bygger Halv fjorton en lite svårdefinierad musik med influenser från många håll. Av och till en känsla av extra allt och hela tiden med spelglädje och bra drag.

– I grunden är det jazz och soul men sedan har vi försökt lägga till fler stilar som rock, blues och gospel, säger gitarristen Edvin Sydmark.

– Det är rockmusik med jazzharmonik, säger Jonathan Eryd och bekräftar det med sitt trumspel som med sin lyhördhet och variation hör mer hemma i jazz än i rock.

Förutom O helga natt framförs texterna på engelska som Deck the Halls eller Away in a manger. En och annan av titlarna kan kännas ny. Men för det mesta är melodierna välbekanta även om de stundtals gömmer sig inne i spännande och varierade arrangemang...
LÄS MER I VK 50, UTE 15/12


TORE SJÖQVIST
Sångfåglar vid Kloster

Per Darell ser många möjligheter att öka den biologiska mångfalden i Alvesta. Bland annat vid våtmarken Västermad.

Att Alvesta naturskyddsförening bjuder in till soppkväll i januari har blivit tradition. I år kommer kvällen att handla om natur och kultur vid Kloster strax intill sjön Salens nordvästra strand.
Läs mer...
Börjar våren med fagott
180119
När Musica Vitae startar vårsäsongen är det tillsammans med fagottisten Sebastian Stevensson och violinisten och dirigenten Katarina Andreasson. Ikväll, fredag, kan man höra dem i Utvandrarnas Hus i Växjö.
Läs mer...
Levande byar
180118
Det är fullt kring borden på Ryssbygården när Ljungby kommun och Leader Linné bjudit in till en kväll kring byutveckling. Maja Söderberg och Maria Richter Simsek berättade om byar som lyckats och deltagarna hann också fundera på vad som just deras byar behöver för att bli mer levande.
Läs mer...
Populärkulturens giganter
180117
När musikern, producenten och filmaren Lasse Zackrisson kommer till Hovmantorp för att visa film om någon vecka är det två av 1900-talets stora röster som står i centrum. Under en intensiv dag kan publiken komma både Alice Babs och Ulla Billquist närmare.

Läs mer...
> Varierad jazzvår (180115)
> Söker efter vinterns fåglar (180113)
> Stark vårsäsong (180112)
> Pompa och nyårsglädje (180107)
> Kaninen flyttar till Liljevalchs (180106)
> Dans med många möten (180106)
> Tågcentralen skapar en värld i miniatyr (180105)
> Skapar spel från grunden (180103)
> Innehållsrikt i kort format (171230)
> Arne smider Rydaholmsalnen (171226)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen