Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 14 december 2017
Julmusik med tryck
Halv fjorton består av Nils Biström, Oskar Jirdell, Adam Svensson Zacharias Pelz, Jonathan Eryd, Edvin Sydmark och Ivar Lundin.
Halv fjorton består av Nils Biström, Oskar Jirdell, Adam Svensson Zacharias Pelz, Jonathan Eryd, Edvin Sydmark och Ivar Lundin.
När gruppen Halv fjorton i helgen ger en konserten A soulful christmas i Jäts kyrka handlar det om traditionell julmusik. Men i sättning och arrangemang som gör att man inte riktigt känner igen sig.

JÄT. Det är trångt i replokalen när gruppen Halv fjortons sju musiker tagit plats. Och även om musikerna skruvar ner volymen blir det lite trångt i luften när gruppen låter sin version av Stilla natt klinga ut med hög energi och täta stämmor.

Med trummor, gitarr, bas, trumpet, sång, och två keyboard, oftast som ett piano och en hammondklingande orgel bygger Halv fjorton en lite svårdefinierad musik med influenser från många håll. Av och till en känsla av extra allt och hela tiden med spelglädje och bra drag.

– I grunden är det jazz och soul men sedan har vi försökt lägga till fler stilar som rock, blues och gospel, säger gitarristen Edvin Sydmark.

– Det är rockmusik med jazzharmonik, säger Jonathan Eryd och bekräftar det med sitt trumspel som med sin lyhördhet och variation hör mer hemma i jazz än i rock.

Förutom O helga natt framförs texterna på engelska som Deck the Halls eller Away in a manger. En och annan av titlarna kan kännas ny. Men för det mesta är melodierna välbekanta även om de stundtals gömmer sig inne i spännande och varierade arrangemang...
LÄS MER I VK 50, UTE 15/12


TORE SJÖQVIST
Nära konsert i stor lokal

– Med musiken vill jag beröra och förmedla en berättelse, säger John Martin Bengtsson.

John Martin Bengtsson är kanske mest känd som musikalartist. Men repertoaren är bred. Det tänker han visa när han om en knapp vecka bjuder in till konsert i Växjö konserthus.
Läs mer...
När kedjan får en ny LÄNK
180420
Projektet LÄNK handlar om att skapa aktuell och angelägen dramatik för unga teatergrupper. Vid helgens regionala festival kunde man under ett par intensiva dygn se tre nyskrivna pjäser och sex föreställningar vid Regionteatern i Växjö.
Läs mer...
Hemslöjdare bevarar unik hantverkskunskap
180418
De Curmanska villorna i Lysekil är byggda i fornnordisk stil.  Husen byggdes när Carl Curman var badläkare i Lysekil och var med och utvecklade orten till ett av Europas förnämsta havsbad.
Läs mer...
Berättar om Spetsamossens hemlighet
180415
Idag är Spetsamossen i Växjö ett förhållandevis litet grönområde i stadens mitt. Men namnet avslöjar att det en gång rört sig om en våtmark. Med boken Spetsamossens hemlighet berättar Thomas Lissing om hur området förvandlades till odlingsmark av lantmätaren Liedberg.
Läs mer...
> 60 år som poet (180414)
> På besök vid Ölands norra ände (180413)
> Varm berättelse om identitet och tillhörighet (180412)
> 100 år med den händige mannen (180408)
> Siv Salomonsson på Smålands lincentrum (180407)
> Fågelskådning för tappra och välklädda (180406)
> En värld av stjärnstoft (180406)
> En skimrande bubbla av glas (180404)
> Musikfestival i auktionshallen (180401)
> Möter livet med knutna händer (180331)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen