Tillbaka till startsidan
Torsdag 23 november 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 10 november 2017
Allhelgonamusik med Växjö Vocalis
Växjö Vocalis nya körledare Maria Ingemarsson Berg ser gärna att repertoaren utmanar både sångare och publik.
Växjö Vocalis nya körledare Maria Ingemarsson Berg ser gärna att repertoaren utmanar både sångare och publik.
Med konserten ”Kunde jag följa dig långt bort?” bjuder kören Växjö Vocalis i helgen på Allhelgonamusik i Teleborgs kyrka. Konserten ingår i programmet Ton och tanke och bjuder bland annat på musik av Brahms och Pärt.

VÄXJÖ. Kören Växjö Vocalis har bytt körledare. Men knappast inriktning. Liksom tidigare tar sig kören an både traditionell körmusik och mer utmanande klanger och körens nya ledare Maria Ingemarsson Berg ser gärna att repertoaren utmanar både sångare och publik. Lördagens konsert innehåller både mer klassisk körklang och modernare toner som ibland kan bjuda på ett lite motstånd. I centrum står två motetter av Brahms.

– Jag ville göra Brahms och har satt ihop ett program som jag tycker passar. Det är lite olika vinklingar på samma tema och konserten innehåller också lite obekanta klanger, säger Maria Ingemarsson Berg.

Brahms motett "Warum is das Licht gegeben" inleds med ett dramatiskt gemensamt "varför" men fortsätter sedan närmast som en fuga, eller en kanon där stämmorna faller in efterhand. Sångarna i Växjö Vocalis är rutinerade. Redan under uppsjungningen skapar de en vacker körklang och de har inga problem att hitta sina stämmor. Men kanonformen är avancerad och det finns gott om detaljer att arbeta vidare med...
LÄS MER I VK 45, UTE 10/11


TORE SJÖQVIST
När övergrepp blir vardag

Skådespelarna Saskia Husberg, Mia Nilsson, Indra Linderoth, Frida Jansdotter, Catherine Westling, Isabelle Boström, Sara Glaser, Hannah Canvert och Rebecca Riggo läser en till synes oändlig rad av vittnesmål om övergrepp. Det är sorgligt men samtidigt hoppfullt. – Vi kommer inte längre att vara tysta, är budskapet.

Under kampanjen Metoo har kvinnor i snart sagt varje yrkeskategori vittnat om sexuella övergrepp. Under rubriken Tystnadtagning berättar över 700 kvinnliga skådespelare om branschens tystnadskultur kring sexuella övergrepp.
Läs mer...
Annika Thor om Vi och dom
171122
Med programmet Nyfiken torsdag lyfter Regionteatern fram aktuella ämnen av många olika slag. Höstens programserie avslutades med författaren Annika Thor som pratade om Vi och dom - om främlingshat och medmänsklighet då och nu, ett tema som känns aktuellare än man skulle önska.
Läs mer...
Om att se skogen för alla träd
171119
I skogen möts många intressen och konflikter kring hur den ska skötas är inte ovanliga. I veckan bjöd Naturskyddsföreningarna i Alvesta och Växjö in till en skogskväll där föreningens inställning till skog och skogsbruk presenterades.
Läs mer...
Naturen bortom människan
171117
Utställningen Night side of Nature består av två delar som båda tycks vilja lösa upp vår relation till naturen. Max Books skevande, collageartade målningar och Lars Brunströms installationer visar en råare natur som tar sig rätten att finnas helt bortom människan.
Läs mer...
> Barnens dag bland pirater och bokskatter (171117)
> Arkiven gömmer livsöden (171116)
> Kultursoppa värmer upp teaterpubliken (171116)
> Fönster för skönhet och ljus (171112)
> Trumma och hummel (171112)
> Vad ryms i en björk? (171111)
> Konst och hantverk i Gårdsby (171110)
> Musikaliska vandringar (171108)
> Innehållsrikt café med Mohedarevyn (171106)
> Om Luther i Dädesjö (171105)

 
FAMILJ
Bakom kulisserna på Jesus Christ Superstar
Just nu spelas musikalen/rockoperan Jesus Christ Superstar på Växjö ...
Läs mer...
LEDAREN
Med plats längst bak i kön
Jag har kört bil i den här staden i många år, både i tjänsten och pr...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - november 2017
Bandyfest i Åby, basket och handboll i veckans bildgallerier....
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen