Tillbaka till startsidan
Tisdag 20 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 20 September 2017
Färgstarkt i Ronneby
Rolf Palvéns större målnigar är ofta färgstarka. Här
Rolf Palvéns större målnigar är ofta färgstarka. Här "Oktobervandring" och "Mot öppet hav".
I år är det trettio år sedan Ronneby konsthall öppnade i Kockums emaljverks vackra lagerbyggnad. I samband med helgens Ronneby Nu-mässa visar man vepor från ett 100-tal utställningar och på konsthallen kan man se en färgstark utställning av Blekingekonstnären Rolf Palvén.

RONNEBY. En av de konstnärer som deltog i öppningsutställningen 1987 var tecknaren och målaren Rolf Palvén. Nu visas en stor separatutställning som förmår fylla den stora, ljusa konsthallen. Främst visas målningar i större format men minst lika intressant är han när han går ner i storlek.

Rolf Palvéns målningar är ofta färgstarka, inspirerade av naturen men aldrig direkta avbildningar. Snarare handlar det om ett abstrakt och uttrycksfullt måleri där minnen, linjer och färg fyller dukarna.

Rolf Palvén kom in på Konstfack som mycket ung 1950. Sedan utbildningen avslutades har han varit verksam som konstnär och bildlärare. Han är född i Blekinge där han också bott i större delen av sitt liv. Han känner väl till sitt landskap men verkar trots det fortfarande vara på en nyfiken upptäcktsresa där ingenting är slutgiltigt eller färdigt. Det märks inte minst på att han gärna lägger till och målar om tavlor som till synes redan var klara...
LÄS MER I VK 38, UTE 22/9


TORE SJÖQVIST
Stilla möten med skönhet

Med hjälp av mobilkameran förundras Ulla Lundegård över vår värld.

Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
Musik för Fru Johansson
180217
För många är säkert den så kallade klassiska sången främmande och svårförståelig. Det ville sångerskan och pedagogen Dorothy Irving ändra på. I Växjö konsertförenings serie Håll musiken igång berättade Catarina Ericson-Roos om henne och hennes verk med hjälp av sopranen Elin Skorup och pianisten Fabienne Romer.
Läs mer...
En ny chans till Örongodis
180216
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.
Läs mer...
Om kultur och demokrati
180216
Att demokrati inte är något för alltid givet är ämnet för den korta föreställningen Presskonferensen som gavs samtidigt på 23 platser i Sverige. Frågor kring demokratins förutsättningar ställs också i Regionteaterns pjäs Bibliotekarien som har premiär om en vecka.
Läs mer...
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)
> Rickard Söderberg som Gaytenor (180205)
> Med funktion och Elak form (180204)
> Kultur för de lite mindre (180203)

 
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
LEDAREN
En nåd att stilla bedja om
Uttalanden och synpunkter på Stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att...
Läs mer...
FAMILJ
Invigning i musikens tecken
Att lyssna på musik är rena hälsokuren. Det menar musikälskaren Hans...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen