Tillbaka till startsidan
Fredag 23 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 9 mars 2017
Möten kring konsten
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Med Anne Labovitz utställning 122 Conversations firas att Växjö och Duluth varit vänorter i 30 år. Vänortstanken handlar om möten och förståelse och det är också temat för Anne Labovitz utställning.

Möten var också centralt när konstnären i anslutning till helgens vernissage höll en familjeworkshop i Växjö konsthall. Anne Labovitz började projektet 122 Conversations för fyra år sedan. Arbetet bygger på Duluths fem vänorter. Från varje vänort har hon via kype intervjuat 10 personer varav en är borgmästaren. Utifrån intervjuerna har hon skapat stora, färgstarka, målningar som nu visas på plats i de olika orterna. Varje vänort bidrar med nya verk och under konstens färd växer projektet.

Målningarna som har inspirerats av samtalen liknar färgrika tapetvåder hängande längs rummets väggar med en del av målningen som en rulle på golvet. Färgerna är starka och varma och tycks alla ha gyllene inslag. Mer eller mindre tydligt innehåller bilderna också texter som liksom bilderna är resultat av de samtal Anne Labovitz haft med människor i olika delar av världen.

– Det är fantastiskt att tavlorna får resa. Men den viktigaste delen av projektet är mötet med människor, säger Anne Labovitz medan hon förbereder workshopen tillsammans med Alison Aune och konsthallens intendent för pedagogik Filippa de Vos.

– Lördagslabb för barn har vi haft sedan 2012 men det här är något nytt, säger Filippa de Vos.

– Det ska bli en fest, som ett födelsedagskalas,  säger Alison Aune.  Så kommer barn och vuxna och fyller lokalen med förväntan medan klockan närmar sig start...
LÄS MER I VK 10, UTE 10/3


TORE SJÖQVIST
Om kamp mot ensamhet och samtal med en hiss

Att Hissvägraren är jämngammal med prinsessan Diana spelar en viss roll i föreställningen.
Foto Lina Alriksson


I den korta men innehållsrika monologen Hissvägraren ger skådespelaren Olof Bergström liv åt den vanligaste av människor. Bara till synes lite ensammare, lite mer uppfinningsrik och lite bättre på att berätta.

Läs mer...
Stilla möten med skönhet
180219
Med mobiltelefonens kamera går konstnären Ulla Lundegård på upptäcktsfärd bland färger, mönster och spännande detaljer. En del av alla hennes bilder kan man nu se i de tre vackra fotoböckerna Älskade jord, Älskade strandlinje och Rost.
Läs mer...
Musik för Fru Johansson
180217
För många är säkert den så kallade klassiska sången främmande och svårförståelig. Det ville sångerskan och pedagogen Dorothy Irving ändra på. I Växjö konsertförenings serie Håll musiken igång berättade Catarina Ericson-Roos om henne och hennes verk med hjälp av sopranen Elin Skorup och pianisten Fabienne Romer.
Läs mer...
En ny chans till Örongodis
180216
Örongodis i Alvesta är en populär tradition. Efter ett års uppehåll är de tillbaka med samma koncept men ny musik. Om en vecka är det premiär för årets upplaga där tre sångare och bandet Sega gubbar bjuder in till en föreställning fylld av energi och musikglädje.
Läs mer...
> Om kultur och demokrati (180216)
> Om kärlek och försoning (180215)
> På spaning efter lindormen (180213)
> Ett åttonde underverk (180211)
> Växjö gospelfest jubilerar (180210)
> Dubbelt upp på Kafé de luxe (180210)
> Kärleksfullt med Rösträtt (180208)
> Vardagsmänniskan i fokus (180207)
> Rickard Söderberg som Gaytenor (180205)
> Med funktion och Elak form (180204)

 
LEDAREN
Öl i ett mikroperspektiv
Mikrotillverkarna av alkohol har på kort tid skapat fler än 2000 arb...
Läs mer...
FAMILJ
Countrydrottning med rosa skimmer
Växjös egen rosaskimrande dansbands- och countrydrottning Mona G gäs...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen