Tillbaka till startsidan
Söndag 22 oktober 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 9 mars 2017
Möten kring konsten
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Med Anne Labovitz utställning 122 Conversations firas att Växjö och Duluth varit vänorter i 30 år. Vänortstanken handlar om möten och förståelse och det är också temat för Anne Labovitz utställning.

Möten var också centralt när konstnären i anslutning till helgens vernissage höll en familjeworkshop i Växjö konsthall. Anne Labovitz började projektet 122 Conversations för fyra år sedan. Arbetet bygger på Duluths fem vänorter. Från varje vänort har hon via kype intervjuat 10 personer varav en är borgmästaren. Utifrån intervjuerna har hon skapat stora, färgstarka, målningar som nu visas på plats i de olika orterna. Varje vänort bidrar med nya verk och under konstens färd växer projektet.

Målningarna som har inspirerats av samtalen liknar färgrika tapetvåder hängande längs rummets väggar med en del av målningen som en rulle på golvet. Färgerna är starka och varma och tycks alla ha gyllene inslag. Mer eller mindre tydligt innehåller bilderna också texter som liksom bilderna är resultat av de samtal Anne Labovitz haft med människor i olika delar av världen.

– Det är fantastiskt att tavlorna får resa. Men den viktigaste delen av projektet är mötet med människor, säger Anne Labovitz medan hon förbereder workshopen tillsammans med Alison Aune och konsthallens intendent för pedagogik Filippa de Vos.

– Lördagslabb för barn har vi haft sedan 2012 men det här är något nytt, säger Filippa de Vos.

– Det ska bli en fest, som ett födelsedagskalas,  säger Alison Aune.  Så kommer barn och vuxna och fyller lokalen med förväntan medan klockan närmar sig start...
LÄS MER I VK 10, UTE 10/3


TORE SJÖQVIST
Om katter med och utan svans

Med Pelle Svanslös bjuder Linneateatern på en färgstark föreställning.

Liksom ifjol satsar Linneateatern i höst på två uppsättningar. Och liksom ifjol handlar det om ett par verkliga klassiker. Om en vecka flyttar familjeföreställningen Pelle Svanslös in på Växjö teater. Ett par veckor senare intar den klassiska rockmusikalen Jesus Christ Superstar scenen.
Läs mer...
Musik i bokens värld
171021
Smålands musikarkiv fortsätter sitt 25-årsfirande med en mängd evenemang. I veckan har arkivet delat med sig av boktips men också släppt en skiva. Märkligt nog med en inspelning av Garvis orkester från 1962.
Läs mer...
Annorlunda perspektiv
171020
Vid sommarens utställning på lantbruksmuseet Hjärtenholm visades flygbilder från länet tagna av fotografen Leif Svensson. Delar av utställningen visas nu på Alvesta utställningshall. Den här gången med större fokus på Alvesta och kompletterad med äldre flygbilder från kommunen.
Läs mer...
Tillfällig syjunta i stort format
171020
På Växjö konsthall är det konstlabb för barn varje lördag. Ovanligare är det med labb för vuxna men i helgen bjöd konsthallen in till en supersyjunta tillsammans med konstnären Sigridur Eggertsdottir.
Läs mer...
> Storslaget och nära på Växjö konserthus (171019)
> Operafest i domkyrkan (171016)
> Arne Dahl om vägen till deckaren (171015)
> Mångfacetterat om bruksglas i Norden (171014)
> På allvar och lek om ensamhet och roller (171014)
> Håller liv i kulturvisionen (171013)
> Pianot möter stråkar (171011)
> Nära och skört med Zebrafinken (171011)
> Färgstarkt och fatasifullt med plats för alla (171010)
> Barnkörer med sång och glädje (171008)

 
LEDAREN
Inga undantag - med regler
Det är alltid hinder i form av regler och lagar som främst hämmar att ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - oktober 2017
Österskräll i Borlänge, derby i rekreationshockeyn och tjejhockey i ...
Läs mer...
FAMILJ
Inspirerande näringslivsdag på WTC
Det går bra för Kronobergs företag. Detta glada budskap framfördes i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen