Tillbaka till startsidan
Måndag 11 december 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 9 mars 2017
Möten kring konsten
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Med Anne Labovitz utställning 122 Conversations firas att Växjö och Duluth varit vänorter i 30 år. Vänortstanken handlar om möten och förståelse och det är också temat för Anne Labovitz utställning.

Möten var också centralt när konstnären i anslutning till helgens vernissage höll en familjeworkshop i Växjö konsthall. Anne Labovitz började projektet 122 Conversations för fyra år sedan. Arbetet bygger på Duluths fem vänorter. Från varje vänort har hon via kype intervjuat 10 personer varav en är borgmästaren. Utifrån intervjuerna har hon skapat stora, färgstarka, målningar som nu visas på plats i de olika orterna. Varje vänort bidrar med nya verk och under konstens färd växer projektet.

Målningarna som har inspirerats av samtalen liknar färgrika tapetvåder hängande längs rummets väggar med en del av målningen som en rulle på golvet. Färgerna är starka och varma och tycks alla ha gyllene inslag. Mer eller mindre tydligt innehåller bilderna också texter som liksom bilderna är resultat av de samtal Anne Labovitz haft med människor i olika delar av världen.

– Det är fantastiskt att tavlorna får resa. Men den viktigaste delen av projektet är mötet med människor, säger Anne Labovitz medan hon förbereder workshopen tillsammans med Alison Aune och konsthallens intendent för pedagogik Filippa de Vos.

– Lördagslabb för barn har vi haft sedan 2012 men det här är något nytt, säger Filippa de Vos.

– Det ska bli en fest, som ett födelsedagskalas,  säger Alison Aune.  Så kommer barn och vuxna och fyller lokalen med förväntan medan klockan närmar sig start...
LÄS MER I VK 10, UTE 10/3


TORE SJÖQVIST
En personlig avslutning

Anders Olssons Min konsthistoria blir en hyllning till skaparglädje och kreativitet.

Efter över tjugo år som ansvarig för Alvesta utställningshall avslutar Anders Olsson med utställningen Min konsthistoria, en hyllning till skaparglädje, seende och kreativitet.
Läs mer...
Skapar med hand och tanke
171209
Om några dagar har linjen för Konsthantverk och design vid Grimslövs folkhögskola vernissage på sin julutställning på Växjö stadsbibliotek. I skolans verkstäder arbetar man intensivt för att bli klar. Men samtidigt som aktiviteten är hög möts man som besökare av ett förunderligt lugn.
Läs mer...
Tar tåget till tomten
171208
Intresset för veteranfordon av olika slag är stort. Inte minst gäller det veteranjärnvägar som lockar både personal och besökare. När Ohsabanan släppte biljetterna till årets Tomtetåg tog det mindre än ett dygn innan de drygt 1000 biljetterna var sålda.
Läs mer...
Hundarna intar catwalken
171207
Under hösten har Dramastudion vid Regionteatern arbetat med föreställningen Best in Show, en svart komedi om vad vi tycker är viktigt i livet. På fredag, har föreställningen premiär på Regionteatern i Växjö.
Läs mer...
> Kryddad adventsmusik (171207)
> Musikaliska klappar (171204)
> Vetenskap med hisnande tidsperspektiv (171204)
> 90 år med Norra Allbo hembygdsförening (171202)
> Varmt och kallt på Riksglasskolan (171201)
> Storbandspärlor i Norrhult (171201)
> Ett äreminne över de som gått före (171129)
> En sagoskatt i bokform (171129)
> Akvarellkurs med många nyanser (171128)
> Om forna tiders topplistor (171126)

 
LEDAREN
Ryktet om min död...
Ikeas grundare, Ingvar Kamprad, dödförklarades ju av SR:s Ekoredaktion...
Läs mer...
FAMILJ
Välklingande julkonsert
Musiken berikar våra liv, det är mottot för pianoläraren Marly Azave...
Läs mer...
LEDAREN
Vad väntar du på?
Till helgen är det ju första söndagen i advent. På många sätt starten ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen