Tillbaka till startsidan
Tisdag 22 augusti 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 9 mars 2017
Möten kring konsten
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Under familjelabbet är aktiviteten hög vid de olika borden.
Med Anne Labovitz utställning 122 Conversations firas att Växjö och Duluth varit vänorter i 30 år. Vänortstanken handlar om möten och förståelse och det är också temat för Anne Labovitz utställning.

Möten var också centralt när konstnären i anslutning till helgens vernissage höll en familjeworkshop i Växjö konsthall. Anne Labovitz började projektet 122 Conversations för fyra år sedan. Arbetet bygger på Duluths fem vänorter. Från varje vänort har hon via kype intervjuat 10 personer varav en är borgmästaren. Utifrån intervjuerna har hon skapat stora, färgstarka, målningar som nu visas på plats i de olika orterna. Varje vänort bidrar med nya verk och under konstens färd växer projektet.

Målningarna som har inspirerats av samtalen liknar färgrika tapetvåder hängande längs rummets väggar med en del av målningen som en rulle på golvet. Färgerna är starka och varma och tycks alla ha gyllene inslag. Mer eller mindre tydligt innehåller bilderna också texter som liksom bilderna är resultat av de samtal Anne Labovitz haft med människor i olika delar av världen.

– Det är fantastiskt att tavlorna får resa. Men den viktigaste delen av projektet är mötet med människor, säger Anne Labovitz medan hon förbereder workshopen tillsammans med Alison Aune och konsthallens intendent för pedagogik Filippa de Vos.

– Lördagslabb för barn har vi haft sedan 2012 men det här är något nytt, säger Filippa de Vos.

– Det ska bli en fest, som ett födelsedagskalas,  säger Alison Aune.  Så kommer barn och vuxna och fyller lokalen med förväntan medan klockan närmar sig start...
LÄS MER I VK 10, UTE 10/3


TORE SJÖQVIST
Öppnar sin trädgård för intresserade

Lilian Karlsson visar gärna upp sin trädgård för allmänheten. 

Strax utanför Kalvsvik, vid Åsnens strand, bor Lilian och Lennart Karlsson med sjön som närmsta granne. I trädgården vid Ljusadal är det nu skördetid och att människor från när- och fjärran under hela sommaren valt att besöka deras hem är för dem en ynnest. Många tips delas ut under samtalen och att bli pensionär på heltid är inte något som lockar dessa trädgårdsintresserade människor. 

Läs mer...
Redo för nya utmaningar
170820
Det är nu 20 år sedan som Anne-Mo Timerdal tillsammans med sin familj flyttade från Stockholm ner till Växjö. Här har hon under alla år arbetat på Gallerix, men när så butiken lade ned tidigare i år var hon inte den som gick och gömde sig – tvärtom.
Läs mer...
Musikfestivalen som gillar det lekfulla
170819
Medan många musikfestivaler präglas av storskalighet och kommersialism så går Tillbakakakafestivalen åt motsatt håll och vill vara det lekfulla och spontana alternativet. Förra helgen var det dags för den tionde upplagan som ägde rum vid Sikabacken i Ingelstad.
Läs mer...
Dags att summera sommaren
170816
Under hela sommaren har projektet Scensommar pågått i såväl Växjö som i Alvesta kommun och i veckan var det så dags för de sista programpunkterna att gå av stapeln. Projektledare Thérese Johansson menar att satsningen ännu en gång varit lyckad och pekar inte minst på samarbeten mellan lokala föreningar. Tisdagens konsert med Simon och Fredrik, som tolkade Simon & Garfunkel, lockade i vanlig ordning storpublik.
Läs mer...
> På väg mot en bättre tillvaro (170813)
> Lyssnande lärande (170812)
> På expedition i konstens tecken (170812)
> Arbete för en varaktig fred (170810)
> En mässa för vävningen (170809)
> Flitiga bin på museum (170704)
> Utställning om folkskolan (170702)
> Ulf Jansson visar naturen i närbild (170701)
> Glada bravader spelar Söderkåkar (170701)
> Vill skapa en scen för den nutida musiken (170630)

 
LEDAREN
Den vår den svage kallar höst
I veckan började jaktsäsongen på allvar. Även om det går att fånga ell...
Läs mer...
FAMILJ
Flottans Män firade 70 år
En glad skara människor med god sjövana samlades i Marinstugan i l...
Läs mer...
SPORT
Trogen spelare vann bägaren
Det var en trogen spelare, som vann silverbägaren i årets Tegeludden...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen