Tillbaka till startsidan
Lördag 26 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 april 2018
Trädgårdsodling och renoveringsglädje fyllde Tipshallen
Härligt med trädgårdsodling tycker representanterna från Riksförbundet Svensk Trädgård, vars lokalföreningar i Kronoberg var samlade på Bomässan.
Härligt med trädgårdsodling tycker representanterna från Riksförbundet Svensk Trädgård, vars lokalföreningar i Kronoberg var samlade på Bomässan.
Den gångna helgen bjöd på försommarvärme, och började det klia i fingrarna hos trädgårdsodlare och renoveringsälskare så var Bomässan i Tipshallen ett givet besöksmål. Folk i Farten botaniserade bland perenner, fröer, sekatörer och köksinredare.

Att skaffa sig ett boende tillhör de viktigaste valen man gör i livet. På plats på Bomässan fanns Lessebo kommun som presenterade såväl lediga hustomter som planerade hyresrätter.

– I kvarteret Vega i Hovmantorp börjar det byggas 18 hyresrätter i höst. Och i både Hovmantorp och Lessebo har det släppts nya villatomter, berättade Karin Andersson, Åsa Garp, Lillemor Karmenstad och Olof Björkmarker.

Har man redan en bostad kan det vara lockande att göra en renovering. Att byta kök är exempelvis populärt.

– Jag säljer Creoform. Det är gedigna kök som tillverkas i Hallstahammar, berättade Väckelsångsbon och köksspecialisten Jan Hagelberg.

Men allting med boende är förstås inte så kul. Att hålla rent exempel.

– Det finns absolut roligare saker att göra än att städa och därför är det allt fler som köper hushållsnära tjänster, tipsade Michaela Nylén och Jennie Jarnefur, arbetsledare respektive verksamhetsansvarig på Sweden Home Support i Växjö...
LÄS MER I VK 17, UTE 27/4


DAVID FÄRDIGH
Växjö firade den biologiska mångfalden

Ny tradition! 22 maj är Den internationella dagen för biologisk mångfald, vilket i Växjö kommun firades med ett event uppe på Ekobacken.

22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något som självklart uppmärksammades även i den gröna staden Växjö. Kommunen inbjöd till event i Ekobacken där besökarna bland annat kunde ta del av odlingstips till trädgården, kolla in insektshotell och prova på att göra fågelholkar.
Läs mer...
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
180516
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum på Emmaboda flygbana. Folk i Farten minglade runt bland skogsentreprenörer, skogsmaskiner, drönare och träffade även på en 90-årsjubilar, nämligen anrika sågverket JGA i Linneryd.
Läs mer...
Varm och färgsprakande invigning av Växjö Pride
180509
Växjö Pride firar femårsjubileum och invigningen i måndags innehöll mycket värme, såväl meteorologisk som mänsklig. Folk i Farten minglade bland glädjespridare, invigningstalare och ballongsläppare.
Läs mer...
Hantverksmarknad slog nytt rekord
180502
Hantverksmarknaden i Torslund strax norr om Ingelstad har blivit en riktig vår-tradition. Botanikan alias Ann-Louise Fransson kunde denna gång glädja sig åt nytt rekord i besöksantal. Cirka 400 personer kom för att botanisera bland örter, massage, träskulpturer, smidesjärn och gärdsgårdar. Folk i Farten gjorde en rundvandring bland utställarna.
Läs mer...
> Bejublad och välsignad cirkuskonst (180418)
> Fartfylld auktion hos frimärkesklubben (180411)
> Fågelsång och grodläten (180405)
> Sprakande invigning av Växjö konstrunda (180328)
> Studenter höjde den politiska temperaturen inför valet (180321)
> Vårmarknad i vinterskrud (180307)
> Glädjespridande musikblandning med Tonmixarna (180228)
> Countrydrottning med rosa skimmer (180221)
> Invigning i musikens tecken (180214)
> Lars väcker intresset för bygdens historia (180207)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.