Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 September 2017
Byter sida
Ulf Sibner
 
Det är inte tanken att flytta fram positionerna genom att lägga krönika här. Inte heller har jag bytt sida i mina tankar och funderingar. Vi "bygger" om tidningen lite då och då och jag vill gärna hälsa välkommen till läsning här på sidan 2 i fortsättningen.

En annan anledning till att vi flyttar den från debattsidan är att mina rader inte ska uppfattas som något politiskt Inspel utan mer allmänt i rollen som chefredaktör. En annan är att jag också vill ge mer plats åt de debattartiklar och insändare vi får till sidorna 10 och 11. De lär dessutom, förhoppningsvis öka nu när vi har cirka ett år kvar till valet.

Debatt- och insändarsidorna är givetvis öppna för alla. Alla läsares insändare är lika välkomna som aktiva politiker och opinionsbildares debattartiklar. Och det är inte bara under ett valår som vi behöver debattera saker eller delge andra läsare vår uppfattning. Debatt- och insändarmaterial tycker jag är stimulerande läsning i en lokaltidning. För oss på redaktionen ger det dessutom många gånger uppslag till artiklar.

En annan anledning till att jag "flyttar" från åsiktssidorna är att ni i fortsättningen kommer att få se mer av min byline i tidningen. Främst på Växjösidorna, men inte heller otänkbart att jag sätter mitt namn under längre reportage.

Därmed är jag tillbaka till där det hela började. De första raderna med mitt namn under var i Värnamo Tidningen, Värnamo Nyheter och Smålandsposten lokalt från Rydaholm. Det fortsatte som lokalredaktör på Smålandspostens lokalredaktioner i Alvesta och Ljungby innan det blev dags att bli ekonomreporter på redaktionen i Växjö, men även många år som nyhetschef och redaktör för Inblicksredaktionen. En del av er har kanske dessutom sett mig dyka upp i gratistidningen Magazinet.

Nu blir det Växjöbladet/Kronobergaren för hela slanten. Gota Media är stolta över att kunna garantera utgivning även av små upplagor i regionen. VK är en av dem och vi har all anledning att kalla oss "en riktig lokaltidning".

ULF SIBNER
Växer ingen mossa på stenar som rullar

 

På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskuterade stationsområdet i Växjö. Första spadtaget till det gemensamma kommunhuset och resecentrum har tagits, och i går var det invigning på något så ovanligt som en tillfällig byggnad. Mer om det i artikeln här intill.
Läs mer...
Tjuv och polis
180413
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Organisationen Svensk Handel beräknar att det sker fyra brott i minuten riktade mot butiksnäringen. Men eftersom bara två (2) procent av alla dessa stölder polisanmäls så finns det en nu istället en spridd uppfattning om att denna typ av brottslighet minskar.
Läs mer...
Växjös skärgård
180406
Växjösjön, Trummen och de båda Bergundasjöarna får nu stor omvårdnad av kommunen under en fem- till åttaårsperiod. Läs mer om sommarens bottenbehandling i artikeln här intill.
Läs mer...
Sådan herre - sådan hund
180329
Som ni ser på artikeln här intill har jag i veckan varit och tagit en bild på Växjö nya djurklinik som nominerats för att blir bäst i landet. Jag är själv hundägare men aldrig varit där med den fyrbenta familjemedlemmen. Som tur är har denne sexårige Wachtel inte behövt så mycket veterinärvård genom åren.
Läs mer...
> Utlämnande fakta (180323)
> Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass (180316)
> Gubbe och keps men INGEN mössa i handen (180309)
> Är du möjligen en Mandelmann? (180302)
> Öl i ett mikroperspektiv (180223)
> En nåd att stilla bedja om (180216)
> Åt skogen är det (180209)
> Med två tomma händer (180202)
> Paradis - med eller utan skatteproblem (180126)
> Titta det snöar (180119)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen