Tillbaka till startsidan
Lördag 20 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 September 2017
Byter sida
Ulf Sibner
 
Det är inte tanken att flytta fram positionerna genom att lägga krönika här. Inte heller har jag bytt sida i mina tankar och funderingar. Vi "bygger" om tidningen lite då och då och jag vill gärna hälsa välkommen till läsning här på sidan 2 i fortsättningen.

En annan anledning till att vi flyttar den från debattsidan är att mina rader inte ska uppfattas som något politiskt Inspel utan mer allmänt i rollen som chefredaktör. En annan är att jag också vill ge mer plats åt de debattartiklar och insändare vi får till sidorna 10 och 11. De lär dessutom, förhoppningsvis öka nu när vi har cirka ett år kvar till valet.

Debatt- och insändarsidorna är givetvis öppna för alla. Alla läsares insändare är lika välkomna som aktiva politiker och opinionsbildares debattartiklar. Och det är inte bara under ett valår som vi behöver debattera saker eller delge andra läsare vår uppfattning. Debatt- och insändarmaterial tycker jag är stimulerande läsning i en lokaltidning. För oss på redaktionen ger det dessutom många gånger uppslag till artiklar.

En annan anledning till att jag "flyttar" från åsiktssidorna är att ni i fortsättningen kommer att få se mer av min byline i tidningen. Främst på Växjösidorna, men inte heller otänkbart att jag sätter mitt namn under längre reportage.

Därmed är jag tillbaka till där det hela började. De första raderna med mitt namn under var i Värnamo Tidningen, Värnamo Nyheter och Smålandsposten lokalt från Rydaholm. Det fortsatte som lokalredaktör på Smålandspostens lokalredaktioner i Alvesta och Ljungby innan det blev dags att bli ekonomreporter på redaktionen i Växjö, men även många år som nyhetschef och redaktör för Inblicksredaktionen. En del av er har kanske dessutom sett mig dyka upp i gratistidningen Magazinet.

Nu blir det Växjöbladet/Kronobergaren för hela slanten. Gota Media är stolta över att kunna garantera utgivning även av små upplagor i regionen. VK är en av dem och vi har all anledning att kalla oss "en riktig lokaltidning".

ULF SIBNER
Titta det snöar

 

Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något exotiskt, till och med på vintern. Även om just exotiskt kanske är fel synonym för det ska väl användas vid främst tropiska jämförelser.

Läs mer...
Är storhet vansinne?
180112
Är det så att byggbolag - påhejade av kommunen - fått storhetsvansinne? Eller är det så här det ska se ut när en stad växer kraftigt?

Läs mer...
Brott och straff
180104
Vi får tingsrättens handlingar mejlade till oss i en strid ström. Många vet för övrigt inte att mycket är offentliga handlingar som vem som helst kan begära ut. I december var det påtagligt hur många ärenden som lades ner. Man fick en känsla av att det "städades" i högarna hos polis, åklagare och tingsrätt. Handlingen som upprättas då brukar ofta rubriceras "ärendet nedlagt, nu föremål för avskrivning, brott kan inte styrkas".

Läs mer...
God, gott, granar och grannar
171222
Nu kommer årets sista nummer av Växjöbladet/Kronobergaren. Som vanligt slår vi ihop årets sista veckor till ett dubbelnummer. Det betyder att det finns både jul- och nyårshelgens tv-tablåer, lite extra korsord men inte minst extra läsning.
Läs mer...
> Delad tid - dubbel glädje (171215)
> Ryktet om min död... (171208)
> Vad väntar du på? (171201)
> Nu är det spikat - men inte byggt (171124)
> Med plats längst bak i kön (171117)
> Lejonkungar (171110)
> Stadens nya paradgata? (171103)
> Spel med höga insatser (171027)
> Inga undantag - med regler (171020)
> Plats för mindre plast (171013)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen