Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 16 april 2018
Har premiäråkt för säsongen
Bertil Andersson, Kenneth Brynolf och Berth Billing men sina klenoder.
 
Varje måndag samlas ett antal av de 165 medlemmarna i föreningen Mopedveteranerna 30-plus i Alvesta, bland annat för att umgås och prata mopeder, intresset har dock ökat så även torsdagar gäller numera.
 Ordförande Kenneth Brynolf är glad över att vintern äntligen är borta och att säsongen nu kan starta på allvar.


ALVESTA. Entusiasterna passade på att ta sig en sväng i den 20-gradiga vårvärmen under måndagen men konstaterade samtidigt att gruset som ligger kvar på gator och vägar manar till försiktig körning.

– Närmast i större sammanhang framöver är den utflykt vi gör till Asarum i Blekinge den 4-6 maj till en camping som ligger i Långasjönäs, totalt blir vi 50 entusiaster som kommer från vår klubb och en lokal klubb där ytterligare 30 mopedister ansluter. Det är första gången vi åker dit och varje år gör vi en sådan resa och det har blivit varierande orter i södra Sverige under åren, säger Kenneth Brynolf.

En viktig målsättning för klubben är att locka ungdomar att intressera sig för de gamla mopederna. Man åker dock inte moped till Asarum utan dessa fraktas på bilsläp. Väl på plats kommer man dock att företa sig åkturer på runt sju mil. Med hela sällskapet om 80 mopedister med 10 meters avstånd till varandra kommer blårökskaravanen att bli närmare en kilometer lång.

Ett annat stort evenemang blir sexmilaturen på nationaldagen runt Åsnen med start och målgång i Torne som i fjol lockade 90 deltagare.

Med allt färre renodlade moped- och cykelhandlare ställs frågan om hur man klarar sig med en veteranmoped om något oförutsett inträffar.

– Vi har duktiga killar i klubben som gillar att skruva med maskinerna och kan dela en motor, så man är säker när man kör ihop med oss, dessutom håller vi lite egna kurser där man får lära sig grunderna, säger Kenneth Brynolf.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Vernissage för utställning

Susanna Eriksson, bibliotekarie vid Vislanda bibliotek.

Bland de många aktiviteter Vislanda bibliotek har på agendan för våren är det nu dags för en konstutställning med två konstnärer från Skåne län.
Det är keramikern Gunilla Blomqvist från Lund och oljemålaren Marianne Malla Månsson som från och med fredag kommer att pryda en stor del av bibliotekets väggar under en månads tid.
Läs mer...
Manifestation för vårdcentral
180409
På kvällen den 9 april gör Moheda PRO och SPF Moheda gemensam sak för att uppmärksamma politikerna på att hålla öppet i sommar.  Manifestationen i församlingshemmet kommer efter att  vårdcentralen på orten höll stängt under åtta veckor förra sommaren.
Läs mer...
Rekordsäsong för Hanaslöv
180407
I söndags stängdes skidbacken i Hanaslöv för säsongen efter ett rekord man inte tidigare sett maken till.  Efter en trög start en vecka senare än i fjol har de ideella krafterna haft fullt upp och 12 000 liftkort såldes.
Läs mer...
Björkbacken snart redo för årets danskvällar
180402
Sedan tretton år tillbaka arrangerar SPF Västra Torsås danskvällar på Björkbacken mellan maj och september.
Den snart 100-åriga festplatsens fortlevnad har dock inte alltid varit självklar, utan det var en bit in under 2000-talet verksamheten verkligen tog fart igen.

Läs mer...
> Trippelutställning på galleriet (180328)
> Andra framtidsdagen på gång (180328)
> Stipendier klara (180327)
> Storbesök till Alvesta Jazzclub från Norge (180317)
> Segelflygklubb på läger i Jämtland (180315)
> Säsongen närmar sig på Huseby bruk (180314)
> Med fokus på musik och spännande artister. (180312)
> Med lok genom kommunen (180303)
> Alvesta SOK skickar många till Vasaloppet (180302)
> Sommarcup i juni i Moheda (180228)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen