Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 12 mars 2018
Med fokus på musik och spännande artister.
Susanna Eriksson satsar stort på konsertverksamhe på biblioteket i Vislanda.
Susanna Eriksson satsar stort på konsertverksamhe på biblioteket i Vislanda.
Vislanda bibliotek har under senare år gjort sig känt för att arrangera gratiskonserter med mer eller mindre kända artister.
Det är inte heller så konstigt då man i Susanna Eriksson har en mycket kultur och musikintresserad filialchef


VISLANDA. Det är ett stort filialbibliotek som håller öppet 38 timmar i veckan och förutom från Vislanda tätort kommer låntagare även från närliggande orter och landsbygd.

– Jag är ju riktigt så jättmusikintresserad och en visnörd som åker runt på festivaler och planerar semestern efter när dessa hålls. Detta har gjort att jag under årens lopp samlat på mig en del kontakter inom branschen, på det sättet kan vi profilera filialen och även köpa in en del musikbiografier som kommer, vilket är roligt för oss på en liten ort att kunna göra.

När man började med musikkvällar trodde folk att dessa hölls i Alvesta då huvudbiblioteket ligger där. Initiativet har resulterat i att musikintresserade kör från olika ställen som till exempel Karlskrona och Ljungby.

– När vi hade trubaduren Loke Nyberg här nyligen var det många som aldrig hade varit i Vislanda innan de kom hit. För inte så länge sedan hade vi också delar ur bandet "Risken finns" här med Thomas Wiehe och Lars Fernebring som tolkade Bob Dylan.

Hon skulle i en framtid gärna också se en annan medlem ur Risken Finns att spela på biblioteket, nämligen Jim Morrison fantasten Gunnar Danielsson, även känd från bandet Ensamma Hjärtan. Ambitionen är att hålla ett par konserter per termin.

– Nästa artist som kommer hit är den 12 april då vi får besök av Victor de la Nietze från Västervik. Han kommer att spela egna låtar och växla detta med hur man bygger gitarrer, då han även är just gitarrbyggare och restaurerare.

Dessutom hålls idag ett evenemang för skolelever i sjätteklass då som en del i skapande skola får besök av Simrishamnfödde författaren Henrik Bergqvist.

– Han är nästan som man tänker sig Galenskaparna, lite försynt och en duktig ordvrängare, dessutom är han teaterlärare, så då tänkte jag det skulle vara intressant för våra elever.  Eleverna ska sedan skriva dikter ska skriva dikter och lämna till honom på fredag, sedan kommer han tillbaka fredagen därpå och ger var och en återkoppling, säger Susanna Eriksson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Storbesök till Alvesta Jazzclub från Norge

Ellen Andrea Wangs huvudinstrument är kontrabasen och sången.
Foto: Sigurd Fandango


I kväll blir det blandad kompott på Alvesta Jazzclub i Kulturkällaren när denna gästas av norska Ellen Andrea Wang. På meritlistan för den unga basisten hittills står bland annat att hon uppträtt med likaledes basisten och sångaren Sting, till Alvesta kommer hon med en trio som förutom henne själv består av trummisen Erland Dahlén och klaviaturspelaren Andreas Ulvo.
Läs mer...
Segelflygklubb på läger i Jämtland
180315
Sedan 1961 har segelflygare från hela landet varje år åkt till jämtländska Ottsjö för att uppleva årets första flygtillfälle.
Kronobergs segelflygklubb har denna vecka tre medlemmar som deltar tillsammans med ett tiotal klubbar.

Läs mer...
Säsongen närmar sig på Huseby bruk
180314
Den 24 mars öppnar Huseby bruk sina portar för allmänheten för säsongen med en påskmässa som även pågår den 25 mars. Dock pågår redan olika aktiviteter för bland annat skolelever.
Läs mer...
Med lok genom kommunen
180303
Krösatågen är ett av de tågsystem som kör på spåren genom Alvesta kommun.
Lokföraren Markus Reimer stannar på sin sträcka genom kommunen vid stationerna Alvesta och Vislanda på linjen mellan Växjö-Hässleholm och omvänt.
Läs mer...
> Alvesta SOK skickar många till Vasaloppet (180302)
> Sommarcup i juni i Moheda (180228)
> Ännu en byggnad riskerar rasa (180221)
> Vill rekrytera sommarföretagare (180220)
> Utställning i konsthallen (180217)
> Vasalopp för de yngre i Hanaslöv (180209)
> Hoppas kunna bygga upp igen (180208)
> Kultur för de lite mindre (180203)
> Bra start för sopsortering (180203)
> Ny bevakad parkering klar att tas i bruk (180201)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen