Tillbaka till startsidan
Måndag 19 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 7 mars 2018
Stridslystna seniorer
Dino Viscovi från Linnéuniversitet var en av föreläsarna på News 55 Seniorevent som arrangeras med ledning av tv-profilen Artur Ringart.
Dino Viscovi från Linnéuniversitet var en av föreläsarna på News 55 Seniorevent som arrangeras med ledning av tv-profilen Artur Ringart.
ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE
> Gubbe och keps men INGEN mössa i handen (180309)
Den välkände tv-profilen Artur Ringart fick inte sätta igång ett projekt på tv4 riktat mot äldre tittare. Då tog han saken i egna händer och startade den egna nyhetssajten News 55.
– Jag sa helt enkelt, ge mig två årslöner så försvinner jag.
Och på den vägen är det sedan snart tre år tillbaka.


I slutet av förra veckan lockade hans seniorevent News 55 stora skaror seniorer till Fortnox Arena i Växjö. Vid sidan av nyhetssajten arrangerar han också den här typen av event runt om i landet. På ett år blir det cirka 35 stycken i städer runt om i landet. Budskapet från scen från Ringart och många föredraghållare är tydligt om än inte uttalat; "Jävlas inte med oss pensionärer"

Men det ges också mycket fakta som styrker och, enligt bland andra Ringart, borde mana till eftertanke. 27 % av Sveriges väljare är över 65 år.


– Vissa partier har förstått, men inte alla, säger Artur Ringart.
Och spär på med statistik som visar att det på inte sätt exempelvis speglas i valmanskåren. Till sin hjälp får han representanter från de tre stora pensionärsorganisationerna, som också är medarrangörer i denna landsomfattande roadtrip. Tillsammans har de tre organisationerna 800000 medlemmar naturligtvis långt fler sympatisörer. En väljargrupp att räkna med, eller som Artur Ringart säger i sin presentation.

– Det är inte kattskit...
LÄS MER I VK 10, UTE 9/3


ULF SIBNER
Hanna möter ånger, tårar, skratt och längtan

Att jobba som präst i ett häkte innebär samtal som rymmer mycket ånger, ovisshet och tårar men också skratt, berättar Hanna Stark. 

Sedan två år tillbaka är Hanna Stark häktespräst i Växjö. I samtalen med de intagna möter hon mycket ånger och tårar, men också skratt och tro.
– Framför allt finns det en längtan efter att hitta fäste i något eller någon.
Läs mer...
Magnus vill ha ett grönare och mindre fyrkantigt Sverige
180318
Magnus P Wåhlin, skolpräst från Hovshaga, är Miljöpartiets nya toppnamn i Växjö. Han vill ha ett grönare samhälle med bilfria centrum, menar att säkerhetsdiskussionerna är problematiska och anser att bristande integration delvis beror på fyrkantighet och byråkrati.
– Ibland reglerar vi nästan ihjäl oss. Är det till exempel självklart att alla måste kunna svenska för att få komma in på arbetsmarknaden?
Läs mer...
Späckad miljövecka i Växjö
180317
På måndag invigs den femte upplagan av Earth Week i Växjö. Ett späckat program väntar med föreläsningar, fröbyten, framtidsvandringar, livemusik och så årets stora nyhet, Pop-up park, då Västra Esplanaden under några timmar stängs av för biltrafik och omvandlas till en aktivitetspark med vattenbar, livescen och schnippeldisco.
Läs mer...
Lenas hjärta slår ett extra slag för hjärtebarnen
180311
Februari 2005 blev Lena Klarefelt mamma till en svårt hjärtsjuk son. Dessa erfarenheter gjorde att hon engagerade sig i Hjärtebarnsfonden och startade föreningens Kronobergsavdelning 2006, där hon idag är ordförande.
– Att ha ett missbildat hjärta är ett osynligt handikapp. Med föreningen vill vi synliggöra hjärtebarnens behov och stötta både barnen, syskonen och föräldrarna.  
Läs mer...
> Med musik i bagaget (180310)
> Henrik är ny ordförande för Aktiespararna Växjö (180304)
> Fler p-platser för sjukhuspersonal (180301)
> Växjöbostäder försvarar höga hyror i de nya studentlägenheterna (180228)
> Nytt jättebygge på Arenastaden (180228)
> Kristian Tyrann invigde årets föreläsning (180226)
> Med våtmarken i centrum (180223)
> Revisionsplan antagen (180223)
> Sportlovsflyg i litet format (180222)
> 165 miljoner till hälso- och sjukvård. (180221)

 
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
KULTUR & NÖJE
Taggade elever bakom kulisserna på Bröderna Lejonhjärta
En storslagen och berörande föreställning med fantastiska scenpres...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - mars 2018
Serieseger för Rottne, snöpligt cuputtåg för Öster, seger för HF-dam...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen