Tillbaka till startsidan
Tisdag 16 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 10 januari 2018
Norra Järnvägsgatan stängs för biltrafik
Bilarna snart borta! Norra Järnvägsgatan stängs av för biltrafik på sträckan från Kronobergsgatan fram till Tegnérkyrkogården.
Bilarna snart borta! Norra Järnvägsgatan stängs av för biltrafik på sträckan från Kronobergsgatan fram till Tegnérkyrkogården.
Från och med nu på måndag stängs Norra Järnvägsgatan i Växjö permanent av för biltrafik. Förändringen är en del av omdaningen av stationsområdet och kommer innebära nya trafikflöden i Växjö.
– Det blir ökad trafik på framför allt Norra Esplanaden och även i viss mån Södra Järnvägsgatan, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.


VÄXJÖ. På måndag sker det många genomgripande förändringar på och kring stationsområdet. Stadstrafikens busshållplatser flyttas tillfälligt till Kronobergsgatan samtidigt som hela Norra Järnvägsgatan stängs permanent för biltrafik.

För de resande kommer vi hänvisa till två nya angöringsplatser. Dels Södra bantorget vid World Trade Center och dels gör vi om en del av befintliga parkeringsplatser vid Båtsmanstorget till korttidsparkeringar.

Att stänga av Norra Järnvägsgatan kommer påverka hela Växjö centrum. Trafikmängden på gatan var under 2017 drygt 10 000 fordon per dygn, dessa beräknas nu istället flytta över till Norra Esplanaden och i viss mån Södra Järnvägsgatan.

– Ja, båda dessa gator får en trafikalstring. Vi tror att det huvudsakligen kommer beröra Norra Esplanaden medan trafikökningen på Södra Järnvägsgatan begränsas till cirka 400-500 fler fordon per dygn. ..
LÄS MER I VK 2, UTE 12/1
..
LÄS MER I VK 2, UTE 12/1


DAVID FÄRDIGH
Tomas Eneroth laddar inför valrörelsen

Växjöbon Tomas Eneroth kan se tillbaka på ett intensivt första halvår som infrastrukturminister. Nu laddar han inför valrörelsen.
Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet


Efter ett intensivt första halvår som minister har Växjöbon Tomas Eneroth varit ledig och laddat batterierna hemma i Växjö. Nu stundar ett späckat valår och med låg arbetslöshet och goda statsfinanser så tror Tomas på ett lyft i opinionen. Däremot fruktar han en smutsig valrörelse.
– Det finns tendenser till hätska tongångar i debatten, det oroar mig!
Läs mer...
Eva Johansson centerns etta
180114
Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, är förstanamn i nomineringskommitténs förslag på Centerpartiets lista till kommunvalet i Växjö 2018.
Läs mer...
Växjö växer på höjd och bredd
180113
Under 2017 påbörjades byggnationen av cirka 1200 nya lägenheter i Växjö. Över 600 lägenheter färdigställdes under året. Och flera byggprojekt pågår både på bredden och höjden som gör att dessa siffror fortsätter att öka.
Läs mer...
Tror på lyft för Liberalerna
180107
Regeringens hantering av LSS-reformen var den tändande gnistan som fick Caroline Persson att ta klivit in i politiken. Hon finns nu på tredje plats på Liberalernas kommunlista i Växjö och känner stor tillförsikt inför valet.
– Underskatta aldrig Liberalerna. Jag tror vi får ett lyft.
Läs mer...
> Cykeläventyrare samlar in pengar till Barncancerfonden (180106)
> Lager på lager (180104)
> Nyårshelgen är en svår tid för hundarna (171228)
> Hissö, naturreservat under förvandling (171222)
> Butiker möter e-handeln (171220)
> De berättar om ett familjeliv i kontrollerat kaos (171216)
> Finalister till ''Årets Kronobergare'' (171214)
> Lång kamp för kyrkan i Berg (171211)
> Nya kontor byggs i Växjös stadskärna (171206)
> Leder expanderande polisutbildning (171203)

 
LEDAREN
Är storhet vansinne?
Är det så att byggbolag - påhejade av kommunen - fått storhetsvansin...
Läs mer...
FAMILJ
Elin blev Årets Kronobergare 2017
P4 Kronobergs utmärkelse Årets Kronobergare är en uppskattad traditi...
Läs mer...
LEDAREN
Brott och straff
Vi får tingsrättens handlingar mejlade till oss i en strid ström. Mång...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen