Tillbaka till startsidan
Lördag 20 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 januari 2018
Lager på lager
Henric Engström är beredd att ta emot de första 300 hyresgästerna
Henric Engström är beredd att ta emot de första hyresgästerna.
Begränsat utrymme för förvaring i moderna bostäder är en del av affärsidén bakom nystartade Store away AB på Norremark i Växjö. Nu står 5200 kvadratmeter nybygge färdigt att tas i bruk. Med hyreskontrakt på så kort tid som en månad.

Det är Henric Engström och Magnus Söderberg som förverkligat sin idé om att allt från privatpersoner till företag ibland behöver mer eller mindre tillfälliga lagerutrymme. Därför bestämde de sig för att investera runt 40 miljoner kronor i nybygget för självlager på Norremark. Första gången Henric Engström såg denna typ av lagerhotell var redan när han var utbytesstudent i USA.

– Där är det och har varit betydligt vanligare än i Sverige, säger han.

I dagarna lägger han och hans kompanjon sista handen vid första etappen. Nu finns cirka 300 enheter uthyrningsfärdiga, allt från plats för 15 flyttkartonger till 27 kvadratmeter finns att välja mellan. I framtiden finns möjlighet att utöka med ytterligare 400 utrymmen. Henric Engström tror på en blandning av kunder, från privatpersoner som mellanlagrar hemmet i olika skeden av livet, till företag som har tillfälliga toppar av leveranser.

Men ägandet av lagerhotellet blir inte huvudsysselsättningen för någon av dem. Magnus Söderberg är kvar inom sängtillverkning i Landsbro och Henric jobbar med byggelement. Och även om själva beslutet om att satsa togs en kväll på väg hem från en ölmässa, så ligger det mer marknadsundersökning än så bakom.

– Vi har upptäckt att det finns ett behov av förråd eftersom det är mer begränsat i moderna bostadsområden och ville gärna testa en verksamhet tillsammans i en kommersiell fastighet...
LÄS MER I VK 1, UTE 5/1


ULF SIBNER
På jakt med Ryssbygymnasiet

Magnus Ullman går tredje året vid Ryssbygymnasiets jaktutbildning. Under välgörenhetsjakten är han hundansvarig.

När deltagarna i Ryssbygymnasiets välgörenhetsjakt samlas vid skolans jaktmarker ligger januarimörkret fortfarande tungt över det småländska landskapet. Jakten sker till förmån för Barncancerfonden. Under dagen har jaktintresserade ungdomar möjlighet att jaga och samtidigt få en uppfattning om vad som ingår i skolans jaktutbildning.
Läs mer...
Vill få upp EU-frågan på dagordningen igen
180117
EU-medlemskapet har inneburit att Sverige tappat självbestämmande och inflytande över både sin finans- och utrikespolitik. Det menar Folkrörelsen Nej till EU, vars Växjö-grupp vill lyfta upp EU-frågan i den stundande valrörelsen.
– Det är väldigt tyst om EU. När Sverige nyligen anslöt sig till PESCO, EU:s försvarssamarbete, så skedde det helt utan debatt, säger Carin Lindberg.
Läs mer...
Tunga avhopp för (S)
180117
Socialdemokraternas toppolitiker i Växjö, Åsa Karlsson-Björkmarker, meddelade överraskande i veckan att hon lämnar kommunpolitiken. Hon är sjukskriven sedan i december för stressrelaterade problem och återkommer inte som ledare för oppositionen i kommunstyrelsen.
Läs mer...
Tomas Eneroth laddar inför valrörelsen
180114
Efter ett intensivt första halvår som minister har Växjöbon Tomas Eneroth varit ledig och laddat batterierna hemma i Växjö. Nu stundar ett späckat valår och med låg arbetslöshet och goda statsfinanser så tror Tomas på ett lyft i opinionen. Däremot fruktar han en smutsig valrörelse.
– Det finns tendenser till hätska tongångar i debatten, det oroar mig!
Läs mer...
> Eva Johansson centerns etta (180114)
> Växjö växer på höjd och bredd (180113)
> Norra Järnvägsgatan stängs för biltrafik (180110)
> Tror på lyft för Liberalerna (180107)
> Cykeläventyrare samlar in pengar till Barncancerfonden (180106)
> Nyårshelgen är en svår tid för hundarna (171228)
> Hissö, naturreservat under förvandling (171222)
> Butiker möter e-handeln (171220)
> De berättar om ett familjeliv i kontrollerat kaos (171216)
> Finalister till ''Årets Kronobergare'' (171214)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen