Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 januari 2018
Lager på lager
Henric Engström är beredd att ta emot de första 300 hyresgästerna
Henric Engström är beredd att ta emot de första hyresgästerna.
Begränsat utrymme för förvaring i moderna bostäder är en del av affärsidén bakom nystartade Store away AB på Norremark i Växjö. Nu står 5200 kvadratmeter nybygge färdigt att tas i bruk. Med hyreskontrakt på så kort tid som en månad.

Det är Henric Engström och Magnus Söderberg som förverkligat sin idé om att allt från privatpersoner till företag ibland behöver mer eller mindre tillfälliga lagerutrymme. Därför bestämde de sig för att investera runt 40 miljoner kronor i nybygget för självlager på Norremark. Första gången Henric Engström såg denna typ av lagerhotell var redan när han var utbytesstudent i USA.

– Där är det och har varit betydligt vanligare än i Sverige, säger han.

I dagarna lägger han och hans kompanjon sista handen vid första etappen. Nu finns cirka 300 enheter uthyrningsfärdiga, allt från plats för 15 flyttkartonger till 27 kvadratmeter finns att välja mellan. I framtiden finns möjlighet att utöka med ytterligare 400 utrymmen. Henric Engström tror på en blandning av kunder, från privatpersoner som mellanlagrar hemmet i olika skeden av livet, till företag som har tillfälliga toppar av leveranser.

Men ägandet av lagerhotellet blir inte huvudsysselsättningen för någon av dem. Magnus Söderberg är kvar inom sängtillverkning i Landsbro och Henric jobbar med byggelement. Och även om själva beslutet om att satsa togs en kväll på väg hem från en ölmässa, så ligger det mer marknadsundersökning än så bakom.

– Vi har upptäckt att det finns ett behov av förråd eftersom det är mer begränsat i moderna bostadsområden och ville gärna testa en verksamhet tillsammans i en kommersiell fastighet...
LÄS MER I VK 1, UTE 5/1


ULF SIBNER
Resecentrum i tillfälliga lokaler

Rolf Andersson , chef för länstrafikens kundcenter, kollar så att allt fungerar för Marie Tschannen i de nya lokalerna.

Igår invigdes den nya men också tillfälliga Växjö station. Under cirka tre år kommer Länstrafiken, Pressbyrån och Jernhusens väntsal att husera i den tillfälliga byggnaden vid muren mot Tegnérkyrkogården. Allt i väntan på att det nya, kombinerade kommunhuset och resecentrum färdigställs.
Läs mer...
Konserthuset blev experimenthuset för en dag
180419
Växjö konserthus förvandlades till ett experimenthus i lördags när Science City arrangerades av GoTech, Växjö kommun, Teknikcollage Kronoberg och Växjö Citysamverkan. Aktiviteter kopplade till naturvetenskap och teknik lockade många besökare. Love Forslund 2,5 år fascinerades särskilt av den 19 ton tunga skogsmaskinen.
– Han älskar traktorer och maskiner, berättar mamma Janina Forslund.
Läs mer...
Efterlyser mer biologisk mångfald
180415
Klövviltstammen och i synnerhet älgstammen har minskat de senaste åren, men ändå ökar betesskadorna i skogen. Elias Turesson, jaktvårdskonsulent i Kronobergs län, menar att en viktig förklaring är den stora dominansen av granskog.
– När någon väl planterar tall så blir det som foderplats dit allt klövvilt dras. Som både jägare och skogsägare menar jag att det behövs mer av biologisk mångfald för att få en bättre balans.
Läs mer...
Fiske i strömmande vatten
180414
Alsterån rinner drygt tolv mil från sjön Alstern i Uppvidinge mot utloppet vid Pataholm i Kalmarsund. Längs ungefär femton kilometer drivs Strömfiske Alsterån och helgens fiskepremiär är ett vårtecken så gott som något.
Läs mer...
> Att leva med tvångssyndrom (180414)
> Viktigt se över hudens fläckar (180411)
> Mats Birgersson aktuell med ny bok (180409)
> Marino brinner för blues- och soulmusik (180408)
> När våren kryper fram (180407)
> Växjösjön ska bottenbehandlas (180405)
> Pär Holmgren understryker allvaret i klimatutmaningen (180401)
> Jens ser fram påskhögtidens många känslostämningar (180330)
> Nominerad djurklinik (180329)
> Magnus planerar att bygga Sveriges smartaste stall i Ingelstad (180325)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen