Tillbaka till startsidan
Tisdag 16 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 20 december 2017
Butiker möter e-handeln
Högarna av julklappar köpta på nätet växer vid utlämningsställena.
Högarna av julklappar köpta på nätet växer vid utlämningsställena.
Branschorganisationen Svensk Handel räknar med att upp till 10000 små- och medelstora butiker kommer att slås ut de närmaste åren.  Konkurrensen från handel på internet är den främsta anledningen. För att möta detta krävs att fysiska affärer skapar mer upplevelser vid besöket.  Vid utlämningsställen för e-handlade saker växer högarna extra mycket denna veckan.

Prognos från branschorganisationen Svensk Handel spår att mellan 5000 och 10000 butiker kommer att tvingas stänga inom sju år. Utkonkurrerade främst av e-handel som fortsätter att växa kraftigt. Men flera handlare i Växjö tror att konkurrensen mot köp på nätet går att upprätthålla. Jörgen Andersson driver tre leksaksbutiker inom kedjan Lekia varav en i Växjö. När det gäller årets julhandel går försäljningen enligt plan och budget.

– Ökningen av e-handel är fortfarande från låga  nivåer i procent. När det gäller tillväxten i pengar ökar den fysiska handeln mer, säger han.

Han pekar också på att många företag inom e-handel går dåligt rent ekonomiskt vilket skulle tyda på att fler försvinner även i en tillväxt.

Ett sätt att möta konkurrensen är att öka utbudet av upplevelser och event för kunder till fysiska butiker. Redan nu har köpcenter och större butiker kompletterat sitt varuutbud med exempelvis gym och lekland...
LÄS MER I VK 51, UTE 22/12


ULF SIBNER
Tomas Eneroth laddar inför valrörelsen

Växjöbon Tomas Eneroth kan se tillbaka på ett intensivt första halvår som infrastrukturminister. Nu laddar han inför valrörelsen.
Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet


Efter ett intensivt första halvår som minister har Växjöbon Tomas Eneroth varit ledig och laddat batterierna hemma i Växjö. Nu stundar ett späckat valår och med låg arbetslöshet och goda statsfinanser så tror Tomas på ett lyft i opinionen. Däremot fruktar han en smutsig valrörelse.
– Det finns tendenser till hätska tongångar i debatten, det oroar mig!
Läs mer...
Eva Johansson centerns etta
180114
Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, är förstanamn i nomineringskommitténs förslag på Centerpartiets lista till kommunvalet i Växjö 2018.
Läs mer...
Växjö växer på höjd och bredd
180113
Under 2017 påbörjades byggnationen av cirka 1200 nya lägenheter i Växjö. Över 600 lägenheter färdigställdes under året. Och flera byggprojekt pågår både på bredden och höjden som gör att dessa siffror fortsätter att öka.
Läs mer...
Norra Järnvägsgatan stängs för biltrafik
180110
Från och med nu på måndag stängs Norra Järnvägsgatan i Växjö permanent av för biltrafik. Förändringen är en del av omdaningen av stationsområdet och kommer innebära nya trafikflöden i Växjö.
– Det blir ökad trafik på framför allt Norra Esplanaden och även i viss mån Södra Järnvägsgatan, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.
Läs mer...
> Tror på lyft för Liberalerna (180107)
> Cykeläventyrare samlar in pengar till Barncancerfonden (180106)
> Lager på lager (180104)
> Nyårshelgen är en svår tid för hundarna (171228)
> Hissö, naturreservat under förvandling (171222)
> De berättar om ett familjeliv i kontrollerat kaos (171216)
> Finalister till ''Årets Kronobergare'' (171214)
> Lång kamp för kyrkan i Berg (171211)
> Nya kontor byggs i Växjös stadskärna (171206)
> Leder expanderande polisutbildning (171203)

 
LEDAREN
Är storhet vansinne?
Är det så att byggbolag - påhejade av kommunen - fått storhetsvansin...
Läs mer...
FAMILJ
Elin blev Årets Kronobergare 2017
P4 Kronobergs utmärkelse Årets Kronobergare är en uppskattad traditi...
Läs mer...
LEDAREN
Brott och straff
Vi får tingsrättens handlingar mejlade till oss i en strid ström. Mång...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen