Tillbaka till startsidan
Tisdag 16 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 24 november 2017
Skärvet öppnar idag
Anne-lie Strand och Anette Eklöf kan erbjuda ytterligare en halvtimmes mottagning på morgonen i och med flytten till Skärvet.
Anne-lie Strand och Anette Eklöf kan erbjuda ytterligare en halvtimmes mottagning på morgonen i och med flytten till Skärvet.
Idag ska flytten av Strandbjörkets vårdcentral och jourläkarcentralen i Växjö vara klar.
Då öppnar Skärvet på Södra Järnvägsgatan i helt nybyggda lokaler.


Växjös befolkning växer och centrallasarettet håller på att byggas om för att möta framtidens behov av vård. Strandbjörket och jourläkarcentralen har haft trånga och gamla lokaler och får nu enligt verksamhetschefen, Susanne Berge, helt andra möjligheter att möta vårdsökande.

– Det har varit mycket logistik för att vi ska få verksamheten att flyta så bra som möjligt under flytten. Men vi är jätteglada att det äntligen är dags, och medarbetarna ser fram emot att få jobba i ändamålsenliga och fräscha lokaler.

Först att flytta var jourläkarcentralen som tar emot patienter vars egna ordinarie vårdcentral är stängd, men ändå inte så sjuka att de behöver vända sig till akutmottagningen på Växjö lasarett. Jourläkarmottagningen har öppet fram till klockan nio varje kväll.

Totalt handlar det om 40-45 anställda inom primär- och jourläkarvården som får flytta till ny arbetsplats. Både för dem och för vårdsökanden blir det nyöppnade Skärvet ett stort lyft menar Susanne Berge.

– Med busshållplats precis utanför dörren men också för bättre tillgänglighet för de som tar bilen hit blir det betydligt bättre än vid Strandbjörket...
LÄS MER I VK 47, UTE 24/11


ULF SIBNER
Tomas Eneroth laddar inför valrörelsen

Växjöbon Tomas Eneroth kan se tillbaka på ett intensivt första halvår som infrastrukturminister. Nu laddar han inför valrörelsen.
Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet


Efter ett intensivt första halvår som minister har Växjöbon Tomas Eneroth varit ledig och laddat batterierna hemma i Växjö. Nu stundar ett späckat valår och med låg arbetslöshet och goda statsfinanser så tror Tomas på ett lyft i opinionen. Däremot fruktar han en smutsig valrörelse.
– Det finns tendenser till hätska tongångar i debatten, det oroar mig!
Läs mer...
Eva Johansson centerns etta
180114
Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, är förstanamn i nomineringskommitténs förslag på Centerpartiets lista till kommunvalet i Växjö 2018.
Läs mer...
Växjö växer på höjd och bredd
180113
Under 2017 påbörjades byggnationen av cirka 1200 nya lägenheter i Växjö. Över 600 lägenheter färdigställdes under året. Och flera byggprojekt pågår både på bredden och höjden som gör att dessa siffror fortsätter att öka.
Läs mer...
Norra Järnvägsgatan stängs för biltrafik
180110
Från och med nu på måndag stängs Norra Järnvägsgatan i Växjö permanent av för biltrafik. Förändringen är en del av omdaningen av stationsområdet och kommer innebära nya trafikflöden i Växjö.
– Det blir ökad trafik på framför allt Norra Esplanaden och även i viss mån Södra Järnvägsgatan, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.
Läs mer...
> Tror på lyft för Liberalerna (180107)
> Cykeläventyrare samlar in pengar till Barncancerfonden (180106)
> Lager på lager (180104)
> Nyårshelgen är en svår tid för hundarna (171228)
> Hissö, naturreservat under förvandling (171222)
> Butiker möter e-handeln (171220)
> De berättar om ett familjeliv i kontrollerat kaos (171216)
> Finalister till ''Årets Kronobergare'' (171214)
> Lång kamp för kyrkan i Berg (171211)
> Nya kontor byggs i Växjös stadskärna (171206)

 
LEDAREN
Är storhet vansinne?
Är det så att byggbolag - påhejade av kommunen - fått storhetsvansin...
Läs mer...
FAMILJ
Elin blev Årets Kronobergare 2017
P4 Kronobergs utmärkelse Årets Kronobergare är en uppskattad traditi...
Läs mer...
LEDAREN
Brott och straff
Vi får tingsrättens handlingar mejlade till oss i en strid ström. Mång...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen