Tillbaka till startsidan
Fredag 23 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 januari 2017
UF-företag intog Vida Arena
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Helgmatch med Växjö Lakers och en fullsatt Vida Arena. Bättre exponering- och säljtillfälle är svårt att tänka sig. 26 stycken UF-företag från Kronoberg fick i lördags möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster för hockeybesökarna.
– Vi löser ett viktigt vardagsproblem, berättade Matilda Schander och Sofie Hörlin på Optimus UF som säljer hållbara mobilsladdar i nylon.


I lördags skulle Växjö Lakers försöka ta sin tionde raka SHL-seger inför ett fullsatt Vida Arena. De drygt 5700 besökarna kunde förutom ishockeyn ta del av vad länets UF-företagare har för spännande affärsidéer. 26 stycken UF-företag hade nabbat på erbjudandet om att ställa ut och marknadsföra sina produkter och tjänster i samband med SHL-matchen.

– Det är första gången vi genomför det här samarbetet med Växjö Lakers. För UF-företagarna innebär det ett utmärkt tillfälle att träffa sin målgrupp, knyta nya kontakter och sälja sina produkter, säger Sara Almkvist, Veronica Ingolf, Marija Radulovic och Emil Andersson som representerar UF i Kronoberg.

Säljtillfället på Vida Arena fungerade också som en kickoff inför en intensiv vårtermin.

– Efter jullovet kan det ibland vara lite segt för eleverna att komma igång. Då funkar ett sådant här event som en riktig motivationshöjare.

Smaksatta salter

Ett av de medverkande UF-företagen på Vida Arena var Salty UF som drivs av Charlotte Becker, Lynn Lestander, Daniel Cronholm och Axel Gustavsson som samtliga går på Kungsmadskolan.

– Vår affärsidé är att sälja smaksatta salter. Vi har tagit fram tre olika varianter. Bland annat salt med vitlök- och persiljesmak, något som passar perfekt till rostad potatis...
LÄS MER I VK 4, UTE 27/1


DAVID FÄRDIGH
Med våtmarken i centrum

Uttern anses vara ett skyggt djur men vid Vattenrikets naturum visar de sig ofta.

I Vattenriket i och kring Kristianstad möts människa och natur i ett landskap där vattnet dominerar. I Vattenrikets naturum kan man lära mer och strax utanför har man, en kort promenad från stadens centrum, goda möjligheter att möta utter och kungsfiskare, Vattenrikets två affischnamn.
Läs mer...
Revisionsplan antagen
180223
En fortsatt växande grön kommun med långsiktig hållbar utveckling. Det är huvudriktlinjen för Växjö kommuns antagna revisionsplan 2018.

Läs mer...
Sportlovsflyg i litet format
180222
Vid två tillfällen bjöd Växjö RC-klubb in till prova-på-flyg i Tipshallen under sportlovet. Vid den första träffen var det mest veteraner på plats. Men nog fyllde de luften med sina flygande maskiner.
Läs mer...
165 miljoner till hälso- och sjukvård.
180221
Regionstyrelsen har beslutat att tillföra cirka 165 miljoner kronor till hälso- och sjukvården.
Läs mer...
> Åsa tror på skogen som framtidsbransch (180218)
> Möbler ska cirkulera (180217)
> Byggstart för nya återvinningscentralen (180214)
> Jan-Olof om föräldraskapets glädje, oro och sorg (180212)
> Alva nystartar politisk förening (180211)
> Stark ekonomi i Växjö kommun (180210)
> Vinnare i ''Vi i femman'' (180207)
> Ökad valfrihet ska minska vårdköerna (180204)
> Hembesök hos äldre för att förebygga fallskador (180204)
> Strategi med stora ambitioner (180203)

 
LEDAREN
Öl i ett mikroperspektiv
Mikrotillverkarna av alkohol har på kort tid skapat fler än 2000 arb...
Läs mer...
FAMILJ
Countrydrottning med rosa skimmer
Växjös egen rosaskimrande dansbands- och countrydrottning Mona G gäs...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen