Tillbaka till startsidan
Tisdag 24 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 januari 2017
UF-företag intog Vida Arena
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Helgmatch med Växjö Lakers och en fullsatt Vida Arena. Bättre exponering- och säljtillfälle är svårt att tänka sig. 26 stycken UF-företag från Kronoberg fick i lördags möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster för hockeybesökarna.
– Vi löser ett viktigt vardagsproblem, berättade Matilda Schander och Sofie Hörlin på Optimus UF som säljer hållbara mobilsladdar i nylon.


I lördags skulle Växjö Lakers försöka ta sin tionde raka SHL-seger inför ett fullsatt Vida Arena. De drygt 5700 besökarna kunde förutom ishockeyn ta del av vad länets UF-företagare har för spännande affärsidéer. 26 stycken UF-företag hade nabbat på erbjudandet om att ställa ut och marknadsföra sina produkter och tjänster i samband med SHL-matchen.

– Det är första gången vi genomför det här samarbetet med Växjö Lakers. För UF-företagarna innebär det ett utmärkt tillfälle att träffa sin målgrupp, knyta nya kontakter och sälja sina produkter, säger Sara Almkvist, Veronica Ingolf, Marija Radulovic och Emil Andersson som representerar UF i Kronoberg.

Säljtillfället på Vida Arena fungerade också som en kickoff inför en intensiv vårtermin.

– Efter jullovet kan det ibland vara lite segt för eleverna att komma igång. Då funkar ett sådant här event som en riktig motivationshöjare.

Smaksatta salter

Ett av de medverkande UF-företagen på Vida Arena var Salty UF som drivs av Charlotte Becker, Lynn Lestander, Daniel Cronholm och Axel Gustavsson som samtliga går på Kungsmadskolan.

– Vår affärsidé är att sälja smaksatta salter. Vi har tagit fram tre olika varianter. Bland annat salt med vitlök- och persiljesmak, något som passar perfekt till rostad potatis...
LÄS MER I VK 4, UTE 27/1


DAVID FÄRDIGH
Natasha vill få in fler kvinnor i IT-branschen

IT-branschen växer men är fortfarande mansdominerad. Det vill Natasha Asimiadis ändra på och har därför bildat nätverket WITech.  

IT-sektorn i Sverige är väldigt mansdominerad, något som Växjöbon Natasha Asimiadis vill ändra på. Hon och några kollegor inom IT-branschen har startat nätverket WITech, som ska synliggöra kvinnorna och inspirera fler tjejer att ta steget in i IT-världen.
– Många förknippar fortfarande IT med en kille som programmerar, men IT-branschen rymmer en otrolig mångfald av yrken!
Läs mer...
Resecentrum i tillfälliga lokaler
180420
Igår invigdes den nya men också tillfälliga Växjö station. Under cirka tre år kommer Länstrafiken, Pressbyrån och Jernhusens väntsal att husera i den tillfälliga byggnaden vid muren mot Tegnérkyrkogården. Allt i väntan på att det nya, kombinerade kommunhuset och resecentrum färdigställs.
Läs mer...
Konserthuset blev experimenthuset för en dag
180419
Växjö konserthus förvandlades till ett experimenthus i lördags när Science City arrangerades av GoTech, Växjö kommun, Teknikcollage Kronoberg och Växjö Citysamverkan. Aktiviteter kopplade till naturvetenskap och teknik lockade många besökare. Love Forslund 2,5 år fascinerades särskilt av den 19 ton tunga skogsmaskinen.
– Han älskar traktorer och maskiner, berättar mamma Janina Forslund.
Läs mer...
Efterlyser mer biologisk mångfald
180415
Klövviltstammen och i synnerhet älgstammen har minskat de senaste åren, men ändå ökar betesskadorna i skogen. Elias Turesson, jaktvårdskonsulent i Kronobergs län, menar att en viktig förklaring är den stora dominansen av granskog.
– När någon väl planterar tall så blir det som foderplats dit allt klövvilt dras. Som både jägare och skogsägare menar jag att det behövs mer av biologisk mångfald för att få en bättre balans.
Läs mer...
> Fiske i strömmande vatten (180414)
> Att leva med tvångssyndrom (180414)
> Viktigt se över hudens fläckar (180411)
> Mats Birgersson aktuell med ny bok (180409)
> Marino brinner för blues- och soulmusik (180408)
> När våren kryper fram (180407)
> Växjösjön ska bottenbehandlas (180405)
> Pär Holmgren understryker allvaret i klimatutmaningen (180401)
> Jens ser fram påskhögtidens många känslostämningar (180330)
> Nominerad djurklinik (180329)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen