Tillbaka till startsidan
Tisdag 26 september 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 januari 2017
UF-företag intog Vida Arena
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Helgmatch med Växjö Lakers och en fullsatt Vida Arena. Bättre exponering- och säljtillfälle är svårt att tänka sig. 26 stycken UF-företag från Kronoberg fick i lördags möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster för hockeybesökarna.
– Vi löser ett viktigt vardagsproblem, berättade Matilda Schander och Sofie Hörlin på Optimus UF som säljer hållbara mobilsladdar i nylon.


I lördags skulle Växjö Lakers försöka ta sin tionde raka SHL-seger inför ett fullsatt Vida Arena. De drygt 5700 besökarna kunde förutom ishockeyn ta del av vad länets UF-företagare har för spännande affärsidéer. 26 stycken UF-företag hade nabbat på erbjudandet om att ställa ut och marknadsföra sina produkter och tjänster i samband med SHL-matchen.

– Det är första gången vi genomför det här samarbetet med Växjö Lakers. För UF-företagarna innebär det ett utmärkt tillfälle att träffa sin målgrupp, knyta nya kontakter och sälja sina produkter, säger Sara Almkvist, Veronica Ingolf, Marija Radulovic och Emil Andersson som representerar UF i Kronoberg.

Säljtillfället på Vida Arena fungerade också som en kickoff inför en intensiv vårtermin.

– Efter jullovet kan det ibland vara lite segt för eleverna att komma igång. Då funkar ett sådant här event som en riktig motivationshöjare.

Smaksatta salter

Ett av de medverkande UF-företagen på Vida Arena var Salty UF som drivs av Charlotte Becker, Lynn Lestander, Daniel Cronholm och Axel Gustavsson som samtliga går på Kungsmadskolan.

– Vår affärsidé är att sälja smaksatta salter. Vi har tagit fram tre olika varianter. Bland annat salt med vitlök- och persiljesmak, något som passar perfekt till rostad potatis...
LÄS MER I VK 4, UTE 27/1


DAVID FÄRDIGH
Unikt koncept för samhällsfunktioner

Många Växjöbor hade kommit till stadsbiblioteket i fredags för att få information och ställa frågor om det nya station- och stadshuset. 

Om en månad är det tänkt att Växjö kommunfullmäktige ska säga ja till byggandet av det nya stations- och stadshuset. Totalt handlar det om en 16 400 kvadratmeter stor byggnad som ska rymma kommunledning, resecentrum, restauranger och butiker.
– Det unika är just kombination resecentrum och stadshus. Växjö blir förmodligen först i Sverige med det konceptet, säger projektledaren Ove Dahl.
Läs mer...
Matad av robot inom omsorgen
170921
Anställda inom omsorgen i Växjö kommun har "laddat batterierna" i veckan. Uppdelat på två dagar är tanken att de allra flesta anställda ska kunna inspireras och ta del av nya rön och hjälpmedel. Ett av dem är exempelvis en matrobot som ännu inte finns i Växjö kommun.
Läs mer...
Annie Lööf i Växjö
170920
Centerpartiets ledare Annie Lööf var i Växjö i onsdags för att informera sig om hur Region Kronoberg jobbar med barnsjukvården i allmänhet och den barn- och ungdomspsykiatriska vården i synnerhet.
Läs mer...
McDonalds-entreprenör satsar på politiken
170917
Tomas Johansson är 64-åringen med erfarenheter som både socialarbetare och företagare. Efter att ha drivit McDonalds-restauranger i Växjö i 16 år sadlar han nu om och satsar på politiken. Inför valet nästa år kandiderar han för Centerpartiet.
– Att klara integrationen och bryta utanförskapet i samhället är vår tids största utmaning.
Läs mer...
> Seniorer med kunskapstörst (170915)
> Växjöbor deltar i manifestation mot NATO-övning (170913)
> Information om stads- och stationshuset (170913)
> Ann-Charlotte är kändis i Växjö city (170910)
> Oenighet om politik i kyrkan (170910)
> Höghus i trä en höjdare (170909)
> Stor enighet kring diakonin (170906)
> Uttrycker stark oro för polisens framtid (170903)
> Kontaktcenter är Årets arbetsplats (170831)
> Myndighet flyttar till Växjö (170830)

 
LEDAREN
Utbud och efterfrågan
Enligt prognoser från Arbetsförmedlingen väntas sysselsättningen öka m...
Läs mer...
FAMILJ
Tennisfilm väckte minnen
En av höstens svenska storfilmer är Borg med Sverrir Gudnason och Sh...
Läs mer...
LEDAREN
En gråhårig gerillarörelse?
Det brukar ju sägas att man inte ska fråga efter eller nämna en kvinna...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen