Tillbaka till startsidan
Torsdag 23 november 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 januari 2017
UF-företag intog Vida Arena
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Helgmatch med Växjö Lakers och en fullsatt Vida Arena. Bättre exponering- och säljtillfälle är svårt att tänka sig. 26 stycken UF-företag från Kronoberg fick i lördags möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster för hockeybesökarna.
– Vi löser ett viktigt vardagsproblem, berättade Matilda Schander och Sofie Hörlin på Optimus UF som säljer hållbara mobilsladdar i nylon.


I lördags skulle Växjö Lakers försöka ta sin tionde raka SHL-seger inför ett fullsatt Vida Arena. De drygt 5700 besökarna kunde förutom ishockeyn ta del av vad länets UF-företagare har för spännande affärsidéer. 26 stycken UF-företag hade nabbat på erbjudandet om att ställa ut och marknadsföra sina produkter och tjänster i samband med SHL-matchen.

– Det är första gången vi genomför det här samarbetet med Växjö Lakers. För UF-företagarna innebär det ett utmärkt tillfälle att träffa sin målgrupp, knyta nya kontakter och sälja sina produkter, säger Sara Almkvist, Veronica Ingolf, Marija Radulovic och Emil Andersson som representerar UF i Kronoberg.

Säljtillfället på Vida Arena fungerade också som en kickoff inför en intensiv vårtermin.

– Efter jullovet kan det ibland vara lite segt för eleverna att komma igång. Då funkar ett sådant här event som en riktig motivationshöjare.

Smaksatta salter

Ett av de medverkande UF-företagen på Vida Arena var Salty UF som drivs av Charlotte Becker, Lynn Lestander, Daniel Cronholm och Axel Gustavsson som samtliga går på Kungsmadskolan.

– Vår affärsidé är att sälja smaksatta salter. Vi har tagit fram tre olika varianter. Bland annat salt med vitlök- och persiljesmak, något som passar perfekt till rostad potatis...
LÄS MER I VK 4, UTE 27/1


DAVID FÄRDIGH
Alla dessa våra minsta små

Dave Karlsson är stationschef på Station Linné. Vackra fjärilar är inte deras huvudfokus men kanske de allra populäraste insekterna.

Insekternas värld är knappast på löpsedlarna varje dag. Men de senaste veckorna har en rapport om att insekterna minskat drastiskt i Tyskland väckt stort intresse i medierna. Och med all rätt. För insekterna och deras värld är viktigare än vad vi kanske vill tänka oss.
Läs mer...
Roland vill få medvind för sjöfarten
171118
Roland Sjödahl är Växjöbon som blev affärsman i först Sovjetunionen och sedan Ryssland. Som före detta sjöman ligger dessutom vatten honom varmt om hjärtat och han anser att sjöfarten är en undernyttjad transportresurs i Sverige.
Han tycker exempelvis att den gröna staden Växjö borde satsa på att bli en kanalstad.
– Växjö är ett växande logistikcentrum, men istället för en massa dieseldrivna lastbilar som spyr ut avgaser borde man transportera godset via en vattenkanal ner till Blekingehamnarna.

Läs mer...
Prisad blodbok på Högstorp
171115
Växjö kommun har åter delat ut årets Trädpris. Huvudpriset gick till Fredrik Björn på Öster för flera välbevarade ekar. Priset för årets exotiska träd tilldelas Arne Svensson på Högstorp för vård av en blodbok.
Så mycket vård är det nu enligt Arne Svensson inte frågan om.
– Det handlar väl i princip om att inte såga ner den, säger han om den pampiga blodboken på tomten vid Skogsborg.
Läs mer...
Toaletten är ingen sopstation
171115
I helgen uppmärksammas världstoalettdagen med fokus på allt skräp som varje år spolas ner i våra toaletter. Skräp motsvarande nio hushållspappersrullar per person spolas varje år ner i Växjö kommun.
Läs mer...
> Nils Erik gav nya perspektiv på Finlands 100-årsjubileum (171113)
> Bengt älskar ostkaka (171111)
> Jobba efter pensionering (171110)
> Frukost med guldkant (171109)
> En teaterchef med stora visioner (171105)
> Ungdomsfiske på Växjösjön (171104)
> Slagauktionernas tid förbi (171103)
> Vänsterpartiet firade 100-årsjubileum (171101)
> Möten med människor och mat i Pappornas kök (171028)
> Fotbollsplaner blir bostäder (171026)

 
FAMILJ
Bakom kulisserna på Jesus Christ Superstar
Just nu spelas musikalen/rockoperan Jesus Christ Superstar på Växjö ...
Läs mer...
LEDAREN
Med plats längst bak i kön
Jag har kört bil i den här staden i många år, både i tjänsten och pr...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - november 2017
Bandyfest i Åby, basket och handboll i veckans bildgallerier....
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen