Tillbaka till startsidan
Lördag 22 juli 2017 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 januari 2017
UF-företag intog Vida Arena
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Smaksatta salter ger maten en extra krydda, tycker Lynn Lestander, Daniel Cronholm, Charlotte Becker och Axel Gustavsson som tillsammans driver Salty UF.
Helgmatch med Växjö Lakers och en fullsatt Vida Arena. Bättre exponering- och säljtillfälle är svårt att tänka sig. 26 stycken UF-företag från Kronoberg fick i lördags möjlighet att visa upp sina produkter och tjänster för hockeybesökarna.
– Vi löser ett viktigt vardagsproblem, berättade Matilda Schander och Sofie Hörlin på Optimus UF som säljer hållbara mobilsladdar i nylon.


I lördags skulle Växjö Lakers försöka ta sin tionde raka SHL-seger inför ett fullsatt Vida Arena. De drygt 5700 besökarna kunde förutom ishockeyn ta del av vad länets UF-företagare har för spännande affärsidéer. 26 stycken UF-företag hade nabbat på erbjudandet om att ställa ut och marknadsföra sina produkter och tjänster i samband med SHL-matchen.

– Det är första gången vi genomför det här samarbetet med Växjö Lakers. För UF-företagarna innebär det ett utmärkt tillfälle att träffa sin målgrupp, knyta nya kontakter och sälja sina produkter, säger Sara Almkvist, Veronica Ingolf, Marija Radulovic och Emil Andersson som representerar UF i Kronoberg.

Säljtillfället på Vida Arena fungerade också som en kickoff inför en intensiv vårtermin.

– Efter jullovet kan det ibland vara lite segt för eleverna att komma igång. Då funkar ett sådant här event som en riktig motivationshöjare.

Smaksatta salter

Ett av de medverkande UF-företagen på Vida Arena var Salty UF som drivs av Charlotte Becker, Lynn Lestander, Daniel Cronholm och Axel Gustavsson som samtliga går på Kungsmadskolan.

– Vår affärsidé är att sälja smaksatta salter. Vi har tagit fram tre olika varianter. Bland annat salt med vitlök- och persiljesmak, något som passar perfekt till rostad potatis...
LÄS MER I VK 4, UTE 27/1


DAVID FÄRDIGH
Spelkonvent firade femårsjubileum

Wexio Spelkonvent fordrar många ideella krafter. Totalt är drygt 20 personer engagerade för att driva evenemanget.

I helgen anordnades den femte upplagan av Wexio Spelkonvent. Cirka 250 deltagare från när och fjärran fördjupade sig i ibland annat brädspel, figurspel och rollspel.
– Målsättningen på sikt är att bli en av Sveriges största spelkonvent, berättar grundaren och vice ordföranden Samuel Lowejko.
Läs mer...
Lotta förenklar ekologi och skapande
170702
Re-design istället för slit och släng är det som gäller för textilläraren och konstnären Lotta Svensson. Genom att använda ekologiskt och begagnat återvunnet material så skapar hon spännande egendesignade kläder och tygkreationer.
Exempelvis går det utmärkt att göra kepsar av både flanellskjortor och gardiner.
Läs mer...
Antalet tvångsåtgärder minskar vid rättspsykiatriska regionkliniken
170701
Mellan 2015 och 2017 har antalet tvångsåtgärder vid rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö minskat med 69 procent och enligt företrädare handlar det om ett tydligt arbete som nu gett resultat. Kliniken har bland annat satsat på fler överläkare samt bättre sysselsättning för patienterna.
Läs mer...
Vägarbeten i Växjö under sommaren
170629
Under sommaren genomförs ett antal vägarbeten på flera olika platser i Växjö stad då trafikflödena minskar under just semestertider. Arbetena syftar till att förbättra trafiksäkerheten och underhålla ledningsnäten, nödvändiga åtgärder som dessvärre även innebär begränsad framkomlighet för Växjöbor. I år prioriteras kommunens gångbanor särskilt för att ytterligare förbättra säkerheten får oskyddade trafikanter.
Läs mer...
> Schackelit gör upp i Växjö (170628)
> Ronny uppmanar till att ta ett PSA-prov (170625)
> Klart för skattehöjning i Region Kronoberg (170623)
> Blända har flyttat in på Borgmästarens äldreboende (170622)
> Mångkulturfest i Linnéparken (170621)
> Trädsamling firar 10 år (170617)
> Maratondebatt om kommunens budget (170616)
> Parterna överens om trafikens prioriteringar (170614)
> Förverkligade drömmen om egen frisörsalong (170611)
> Skattehöjning ratas av oppositionen (170611)

 
LEDAREN
Så långt vingarna bär
Växjös flygplats kommer att påverkas negativt om den planerade flygs...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - juni 2017
Två sommarläger och mer lokalfotboll avrundar det första halvårets b...
Läs mer...
FAMILJ
Allsång på Ryttartorpet
Onsdagskvällar på sommaren innebär musik och allsång på Ryttartorpet...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen