Tillbaka till startsidan
Lördag 26 maj 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 maj 2018
Thomas är villaägarnas röst i länet
Villaägarna Kronoberg fungerar som remissinstans i flera kommuner, bland annat i Växjö. Här har ordföranden Thomas Mattsson precis lämnat ett remissyttrande gällande uppförandet av ett nytt punkthus i villakvarteren på Väster.
Villaägarna Kronoberg fungerar som remissinstans i flera kommuner, bland annat i Växjö. Här har ordföranden Thomas Mattsson precis lämnat ett remissyttrande gällande uppförandet av ett nytt punkthus i villakvarteren på Väster.
Thomas Matsson är nytillträdd ordförande i Villaägarna Kronoberg, intresseorganisationen som med sina 5000 medlemmar bland annat verkar för sänkta flyttskatter och ökat husbyggande.  
– På lokal nivå vill vi att kommunerna tar fram fler villatomter och slutar med tvångsanslutningar till VA-nät och fjärrvärme.


MÖTE MED. Frågor kring hus och fastigheter är spännande tycker Thomas Mattsson, som förutom att vara villaägare numera dessutom driver ett eget fastighetsbolag. När han härom året såg att föreningen Villaägarna Kronoberg sökte nya styrelsemedlemmar blev han lockad och anmälde sitt intresse. Efter att pratat med valberedningen blev han föreslagen och invald i styrelsen.  I år tog han nästa steg och valdes till ny ordförande.

– Jag har jobbat mycket i organisationer tidigare, men främst på tjänstemannasidan. Att vara förtroendevald ordförande är en ny position och det ska bli kul att påverka från den horisonten.  

Villaägarna Kronoberg har idag cirka 5000 medlemmar, vilket motsvarar ungefär vart tredje villahushåll i länet. Flest medlemmar finns i Växjöområdet, men föreningen verkar nu aktivt för att öka engagemanget och deltagandet i övriga kommuner.

– Jag bor på landsbygden i Tingsryd kommun och i styrelsen har det blivit något av mitt signum att driva på för att vi ska lyfta blicken från staden och intensifiera arbetet i alla kommuner. I ett första skede har vi valt ut Älmhult och Tingsryd som fokuskommuner under 2018.  

En viktig fråga för föreningen är att föryngra medlemskåren, och Thomas menar att det särskilt är just nyblivna villaägare som har allra mest nytta av ett medlemskap.

– Förutom förmåner som rabatter på varor och tjänster så får man tillgång till kostnadsfri rådgivning i juridiska och tekniska frågor. Dessutom har vi en mängd utbildningar i allt från renoveringar till trädgårdsskötsel, det vill säga i praktiska bestyr som man ställs inför som nybliven villaägare...
LÄS MER I VK 19, UTE 11/5


DAVID FÄRDIGH
Säsongen inleds med konstutställning

Sven Noregran vid skulptören Lars Karlssons kontverk som invigdes 2015.

I helgen invigs en utställning i Tällekullens galleri för konstnären Annika Davidsson. Detta innebär också säsongsstart för den lilla kultur- och semesterbyn på gränsen mellan Tingryds och Lessebo kommuner.
Läs mer...
Lokala artister i hembygdsparken
180523
Almunsryds hembygdsförening håller med start i slutet av juni öppet på söndagar i hembygdsparken.
Under dessa kommer ett antal ännu så länge hemliga lokala profiler att framträda i hembygdsparken.

Läs mer...
Säsongen igång på travbanan
180520
I söndags kördes första travtävlingen för säsongen på Tingsryds häst- och sportanläggning inför 683 åskådare.
På tävlingsfronten kommer ytterligare sex tävlingar att hållas under säsongen och dessutom ett antal aktiviteter som inte hör till ridsport.
Läs mer...
Firar 80 år som förening med fest i november
180515
I november firar Linneryds hembygdsförening 80 år med pompa och ståt.
Dessförinnan under året har man ett stort projekt i att byta ut sticktaket på en av museibyggnaderna till tegeltak.
Läs mer...
> Höll möte om vattenkraft (180514)
> Satsar på trafikdag för äldre (180509)
> Med våren i kikaren (180505)
> Livat i Holken på första maj (180505)
> Hembygdsparken ska belysas (180501)
> Brukshästar på tävling (180428)
> Bra start för FC i seriespelet (180426)
> Historisk resa med föreningen (180425)
> Skapat innovativ kalender (180423)
> Trasthes toppar storstadslista (180418)

 
FAMILJ
Växjö firade den biologiska mångfalden
22 maj firas Den internationella dagen för biologisk mångfald, något...
Läs mer...
LEDAREN
Stålbadet
Uppmärksamma läsare noterade att jag i förra krönikan kastade in en ...
Läs mer...
FAMILJ
Bland skogsmaskiner, drönare och 90-årsfirare
Skog & Traktor är södra Sveriges största skogsmässa och äger rum...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen

Ta del av våra nya användarvillkor.

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.