Tillbaka till startsidan
Lördag 24 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 8 januari 2018
Vill ha snabb försäljning
kurrebo
 
Växjö tingsrätt godkände  i början av december Stiftelsen Kurrebos ansökan om att försätta stiftelsen i likvidation. Beslutet har nu  vunnit laga kraft.  Ordförande Mikael Jeansson, (S), vill att fastigheten säljs så fort som möjligt.

KURREBO. Likvidatorn Jan Pyrell som utsetts av tingsrätten har påbörjat sitt arbete med likvidationen.

– När väl detta arbete är avslutat hoppas jag på en försäljning innan sommaren 2018. Länsstyrelsens dokumentation har vi att förhålla oss till vid försäljningen så en framtida köpare vet vad det är som gäller, säger Mikael Jeansson.

Problemet med giftet i marken är dock att det inte går att planlägga området, utan fastigheten får säljas i befintligt skick. Man kommer sedan att anlita en mäklare som kommer få värdera fastigheten varefter det bestäms vilket utgångspriset blir.

– Det som sedan fäller avgörandet för vilken köpare vi vill ha där är kanske verksamhetsidén eller affärsplanen. Under de snart två år sedan verksamheten lades ned har det skett en tillsyn av byggnaderna men i övrigt har inte något underhåll gjorts.

När verksamheten lades ned togs lökarna upp ur jorden, men träd och övrig befintlig växtlighet har inte avlägsnats från trädgården. Förutsatt att det blir en försäljning till sommaren tror Mikael Jeansson inte att en framtida köpare får igång någon verksamhet förrän tidigast till säsongen 2019 och även att denne får räkna med att göra en del investeringar.

– Det beror till stor del på vilken verksamhet man kan komma att vilja bedriva där. Det är egentligen bara fantasin och kapitalet som avgör vad för verksamhet det kommer att bli i framtiden.

Från kommunens sida lade man årligen en summa på 800 000 kronor i verksamheten på Kurrebo.

– Ser man ur det perspektivet är den summan åtminstone ett par undersköterskelöner per år det handlar om och Kurrebo är ju ingen kommunal verksamhet. Jag tycker att vi som kommun ska bedriva verksamhet inom det vi är bra på, så är det bättre att entreprenörer får ta hand om den turistiska verksamheten.  Carl-Magnus Wennerholm

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Bandstationen har en späckad rock n roll vår

Bandstationens Tobias Ander i hemmet Ryd flankerad av chihuahuan Nicke.

Året på Bandstationen i Ryd fick en rivstart häromveckan med VA Rocks som stod för en bejublad konsert och nu väntar en fortsatt händelserik vår. Närmast sker detta lördag kväll då det är dags för nästa konsert med bandet Sattmansitter.
Läs mer...
Dubbelt öppet hus på friskolan
180221
Sedan i höstas går tre klasser om totalt 37 elever på Rävemåla friskola. Till hösten hoppas man på ett 20-tal nya elever och bjuder därför in till öppet hus den 28 februari och 10 mars.
Läs mer...
Vårprogrammet klart för trädgårdsföreningen
180220
Urshults trädgårdsförening har förändringar på gång i styrelsen där det under kommande verksamhetsår är meningen att flera ska dela på ansvarsposterna.  Föreningen har sammanställt vårprogrammet som innebär fler aktiviteter på plats och inga resor som man hade tidigare.
Läs mer...
Rekordår och behöver nyanställa
180211
Fjolåret blev ett rekordår i dubbel bemärkelse för båttillverkaren Linder i Tingsryd.
Omsättningen för det brutna räkenskapsåret 2017 ökade med tio miljoner till drygt 61 miljoner kronor och vinsten efter finansnetto blev drygt 5,5 miljoner kronor jämfört med 4,5 miljoner kronor för motsvarande period 2016 och nu behöver företaget nyanställa.

Läs mer...
> Flera premiärer på mässan (180207)
> Nyfiken på människor (180202)
> Urshults IF i kris (180131)
> Nostalgikväll med tre generationer (180131)
> Klubben som kickboxas (180127)
> Författarbesök till biblioteket (180123)
> Finaldags för Glada kockar (180121)
> TIRK satsar på många tävlingar (180113)
> Förbereder sommarens skörd (180112)
> Höga flöden vid kvarnen (180111)

 
LEDAREN
Öl i ett mikroperspektiv
Mikrotillverkarna av alkohol har på kort tid skapat fler än 2000 arb...
Läs mer...
FAMILJ
Countrydrottning med rosa skimmer
Växjös egen rosaskimrande dansbands- och countrydrottning Mona G gäs...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen