Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 1 november 2017
Annika satsar på Sherlock
Annika Svensson visar upp delar ur den kommande Sherlock Holmes-utställningen.
Annika Svensson visar upp delar ur den kommande Sherlock Holmes-utställningen.
I slutet av november hänger Annika Svenssons sin nya utställning på Tingsryds bibliotek vilket är på tema av Arthur Conan Doyles klassiska karaktär Sherlock Holmes. Vernissagen hålls den 1 eller 2 december och kommer därefter att hänga till mellandagarna mellan jul och nyår.

LINNERYD. Parafraser ihop med texter av Herdis Buckard från Urshult ska skapa lite mystik i höstmörkret. Det var i början av året planerna började ta form och därefter har produktionen av verken pågått under hela året.

– Runt 14 stycken har jag gjort speciellt inför utställningen men en del har jag plockat från tidigare som en tavla föreställandes Irene Adler som var en sjungande karaktär i en av Sherlock Holmes-böckerna, ''Skandalen i Böhmen'' och överlistade den gamle detektiven. I min tolkning är hon i form av en räv, säger Annika Svensson.

En annan stark karaktär i böckerna är Holmes ''hemske'' bror Mycroft Holmes, parafraserad som en förmögen cigarrökande gestalt.

Idén om att göra en konstutställning baserade på dessa gamla deckarhistorier gestaltade av djur har funnits länge och för ett drygt år sedan lossnade det.

– Det mesta av materialet går att visa upp redan men en del kommer att produceras intensivt nu under sista månaden innan vernissagen. Man ska inte tänka för mycket utan dra upp tempot och gå på som en noshörning inför en utställning.

Året har hittills också varit intensivt för konstnärens del med bland annat en större installation på Öland som färdigställdes i somras.

Utställningen i Tingsryd kan vara den sista chansen att få se Annika Svenssons konstverk på ett tag då 2018 är tänkt att bli ett år då konstnärsådran får vila till förmån för andra aktiviteter.

– Jag har ett jobb som museitekniker jag tänker lägga fullt krut på nästa år. Det innebär också att jag hoppar över Konst- och hembygdsrundan som jag i framtiden tänker ställa ut på vartannat år, istället för som tidigare varje år.

JOACIM NILSSON
Trasthes toppar storstadslista

 

Dansbandet Trasthes som existerat i nuvarande sättning i tio år har nu fått sin första listetta.
Det var efter fyra veckor på listan man gick upp i topp med låten ''Ge en blomma till en vän''.
Läs mer...
Nu inleds kampen på allvar
180416
Den intensiva vintern slöade ner starten av projektet att få bort så mycket av den invasiva vattenväxten sjögull i så stor utsträckning som möjligt.
Med de senaste dagarnas avsevärt högre temperaturer ser nu Christer Kaisajuntti det som dags för den slutliga uppgörelsen med ogräset.
Läs mer...
Satsar hårt inför säsongen
180411
Den långa vintern har bromsat upp förberedelserna inför säsongen på Malva gård norr om Urshult, med bland annat trädklippningsjobb man fått skjuta på.  Med omslag i veckan till tvåsiffriga temperaturer lär det dock bli mer fart framöver och i maj är man med och medverkar under invigningen av den nya Åsnens nationalpark.
Läs mer...
Vill lära folk om bin hemma
180410
Biodlaren Thomas Karlsson som har sin verksamhet i Bönemåla har sedan ett antal år tillbaka satsat på att sätta ut bisamhällen i folks trädgårdar.  Han står själv för skötseln av samhällena under sommaren och trädgårdsinnehavarna får själva delta om de vill och lära sig om biodling.
Läs mer...
> Musikfestival vid Gillet i maj (180404)
> Mycket på gång för Folkets hus (180403)
> Konga Mud Drivers på gång igen (180327)
> Bygger Mobergs cykel i brons (180326)
> Våren börjar i växthuset (180321)
> Kärrasand siktar på rekordsäsong (180319)
> Loppisdags i Björkeborg (180313)
> Tradition med frukost (180310)
> Jeanette Håkansson ställer ut (180306)
> Föreningen klar inför våren (180305)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen