Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 13 april 2018
Dags för premiär i södra fyran
I morgon är det säsongspremiär för Lessebo GoIF i fotbollens division 4 södra Småland med bortamatch mot IF Rejban. Premiärmotståndet ser tränare Jonas Petersson som en perfekt första värdemätare. Under försäsongen har laget gjort bra ifrån sig mot lag i division 3 som till exempel FK Älmeboda/Linneryd.

LESSEBO. Jonas Bengtsson ser Lessebo som han tränat med sedan november i fjol som ett glatt och ambitiöst gäng som vill utveckla sig, har roligt i idrottsgemenskapen och med många bra spelare i truppen.

– Vi har filat lite både på det offensiva och det defensiva och släpper vi inte in mer än fyra mål på två matcher mot lag i en högre serie ser det jättebra ut. Jag känner att jag under den här säsongen inte har någon press på mig överhuvudtaget och vi har inte något favoritskap, utan det kan de andra lagen få ha som legat i toppen under fjolårssäsongen, säger Jonas Petersson.

Han konstaterar också att det är en tuff serie där åtminstone åtta lag kan ta hem förstaplatsen. Seriens geografiska upplägg innebär också många derbymatcher.

– Det är klart att vi ska vara med och kriga men helt utan att ha ett favoritskap hängande över oss. Vi börjar med två bortamatcher innan det är dags för hemmapremiär mot Åseda den 28 april, så det känns som vi får en hyfsad start med Rejban och Lindås som båda är två kompetenta fotbollslag.

Premiärnerverna inför lördagens match är också på plats såväl hos spelare som hos tränare. I år med mindre inslag av cupmatcher än i fjol blir det mindre slitage på spelarna samtidigt som man i år har en bredare trupp.

– Startelvan har jag klart för mig men samtidigt tycker jag vi har så väldigt bra spelare på bänken också. Därigenom gör det inte så mycket om tre, fyra spelare skulle vara borta då det är så många duktiga vinnarkillar i truppen, säger Jonas Petersson. 

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Premiär för mässa med öppet hus

Lärare och elever på Yrkesakademin i Hovmantorp.

Helgen den 18-19 maj genomför Yrkesakademin Hovmantorp för första gången en entreprenadmässa man räknar ska bli sydöstra Sveriges största, samtidigt håller skolan öppet hus under dessa dagar.
Läs mer...
Munspelsvirtuos till Kosta
180417
Den 21 april håller Kosta musikkår sin vårkonsert i Folkets hus, denna gång med munspelsvirtuosen Filip Jers som gästsolist.
Denne beskriver mötet mellan honom själv och musikkåren som ett möte mellan ett folkligt instrument och en orkester av folket.
Läs mer...
Fjärde året med teater i parken
180411
Aktiviteterna börjar komma igång för Hovmantorp-Furuby hembygdsförening och på agendan står bland annat guidningar längs den nu helt färdigställda Fibbleåleden.  I veckan blev det också klart att det kommer spelas teater i hembygdsparken för fjärde året i rad.
Läs mer...
Hemmaklubben vann Äggadraget
180405
På annandag påsk gick årets upplaga av Äggadraget av stapeln som traditionsenligt sedan flera år tillbaka arrangeras av Hovmantorp dragkampklubb.  Till årets upplaga hade åtta lag anmält sig.
Läs mer...
> Sätter upp permanentutställning (180403)
> Har kommit för att stanna (180402)
> Vill ha in fler unga i politiken (180328)
> Bokprojekt om Kosta klart (180326)
> Kostallet snart klart (180318)
> Årets företag prisades (180316)
> Miniatyrmässa för tredje året (180313)
> Dags för årets andra livemusik (180312)
> Mycket på gång på biblioteket (180307)
> Ny destinationsutvecklare (180305)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen