Tillbaka till startsidan
Lördag 24 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 14 februari 2018
Spårarbetet igång i Skruv
Arbetet med mötesspåret i Skruv drog i helgen igång på allvar samtidigt som vinterns första rejäla snöoväder drog in över länet. Foto: Trafikverket
Arbetet med mötesspåret i Skruv drog i helgen igång på allvar samtidigt som vinterns första rejäla snöoväder drog in över länet.
Foto: Trafikverket
Nu är byggnationen av mötesspåret i Skruv i full gång.
Strax innan jul satte Trafikverket upp en del fundament och produktionen i sin helhet startade upp för ett par veckor sedan.


SKRUV. Henrik Andersson är ny projektledare för det 1 200 meter långa mötesspåret.

– Vi hade den första totalavstängningen förra helgen när vi flyttade det befintliga huvudspåret till det nya läget och så anpassade vi kontaktledningen till det nya spåret. Under arbetets gång kommer det att ske fem totalavstängningar och samtliga av dessa ingrepp sker på helger så då blir det en del större störningar.

Framförhållningen har varit god inför projektet och ansökningen för avstängningarna gjordes för två år sedan varför tågoperatörerna har ändrat i sina tidtabeller.

– Tanken med detta projekt är att då kust till kustbanan är väldigt trafikerad innebär åtgärden vi gör nu att trafiken i framtiden kommer att flyta mycket smidigare med mindre förseningar. De tankar som finns om ett eventuellt tågstopp i Skruv med tillhörande plattform är dock inget som ligger inom mitt projekt.

Den första totalavstängningen gick planenligt och trots de stora snömängderna hann man med det som skulle göras. Längre perioder med snöfall kan dock ställa till det då det är viktigt att man får bort denna så fort som möjligt.

– Det är klart att är det kallt ute och man ska svetsa i stål och liknande är det vissa svårigheter då materialet drar ihop sig eller expanderar beroende på temperaturen. Det är flera arbetslag som jobbar samtidigt då det är ett väldigt stort projekt.

En större åtgärd är planerad för helgen vecka 9 är då alla växlar läggs samtidigt som man lägger spont för gång- och cykelbana.

– Därefter dröjer det till framåt sommaren eller vecka 26 då trafiken flyttas över på ett nytt sidospår, säger Henrik Andersson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Satsar på att vara kvar i serien
Lessebo BTK: s bordtennisherrar har, enligt föreningens Jimmy Ronnebring hittills haft en sådan säsong man förväntat sig i en tuff division 2-serie.  Med endast två sammandrag om fyra matcher och totalt åtta poäng att spela om är det öppet läge om man kommer klättra i serien eller om det blir spel i trean nästa år.
Läs mer...
Konfirmander från socknen
180218
Ljuders hembygdsförening håller på med ett projekt att sammanställa konfirmationsfotografier av personer från Ljuder från 1800-talet och fram till våra dagar.  Fotografierna som samlas i pärmar ska därefter läggas ut till allmän beskådan i sockenstugan lagom till sommaren.
Läs mer...
Deltar i Svenska Cupen
180212
Don Camillo boule club har tagit ut ett lag till Svenska Cupen Öppen som går av stapeln i Skövde den 17 och 18 februari.
Totalt deltar åtta medlemmar i ett mixat lag från 20-till 60-årsåldern.
Läs mer...
Museet ställer ut på biblioteket
180206
Under hela februari ställer Bergdala glastekniska museum ut på Lessebo bibliotek under parollen Mekaniska mönster och kugghjulskrumelurer.
Eldsjälarna Kerstin Fröberg och Björn Zethraeus kommer dessutom att finnas på plats två dagar varje vecka och ta emot besökarna
Läs mer...
> RÖK behöver rekrytera fler (180205)
> Den stolte degelmästaren (180130)
> Veteranmarknaden allt större (180126)
> Trygghetsvandringar på gång (180123)
> Musikafton med irländska toner (180122)
> Knutsfest med lång tradition (180112)
> Somme testar ny strategi (180111)
> Ska få skapa sitt eget drömbibliotek (180109)
> Succé för årets nyårskonsert i glashyttan (180105)
> Förening satsar på inspiration (180101)

 
LEDAREN
Öl i ett mikroperspektiv
Mikrotillverkarna av alkohol har på kort tid skapat fler än 2000 arb...
Läs mer...
FAMILJ
Countrydrottning med rosa skimmer
Växjös egen rosaskimrande dansbands- och countrydrottning Mona G gäs...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen