Tillbaka till startsidan
Lördag 24 februari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 9 januari 2018
Ska få skapa sitt eget drömbibliotek
På onsdag kväll ska invånarna i Skruv ges chansen att få tycka till om sitt bibliotek som ska göras om.  Uppfräschandet är en del i Biblioteksutveckling Blekinge/Kronobergs projekt ''Kreativa rum'' som riktar sig till mindre bibliotek.

SKRUV. Bibliotekschef Cecilia Ungerbäck-Smith ser fram emot idéträffen.

– Tanken är att vi ska vara kvar i de lokaler biblioteket har nu i Skruvs Folkets hus. Men vi vill göra lokalerna lite roligareså attt det känns lite mer som att det verkligen är Skruvinvånarnas egna bibliotek, genom att skapa ett lokalt engagemang. På mötet deltar förutom ortsborna och vår bibliotekspersonal också representanter för Biblioteksutveckling Blekinge/Kronoberg och Hemslöjden i Kronoberg där vi tillsammans kanske kan skapa något annorlunda, säger Cecilia Ungerbäck-Smith.

Hur omfattande renoveringsprojektet blir hänger ihop med hur stort engagemanget från privatpersoner, föreningar och företag blir på orten. Renoveringar har redan genomförts och kommer att genomföras på andra mindre bibliotek i de bägge länen.

– Vi är nyfikna på att se vad vi får för synpunkter så biblioteket kan bäst anpassas för de människor som bor i samhället. I det här projektet är det inte huvudbibliotek som ska stå i fokus utan filialbibliotek och då kände vi att Skruv var det lämpligaste stället att börja på då det finns ett stort lokalt engagemang på orten.

Efter mötet hoppas man från bibliotekets sida att det börjar hända saker under våren där ideella krafter kan bistå samtidigt som man får stöttning av Hemslöjden.

– Skolbibliotekarien på skolan i Skruv kommer också att prata med barnen där för att se vad för idéer som kan komma upp. Jag hoppas också att många kommer till vår idéträff.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Satsar på att vara kvar i serien
Lessebo BTK: s bordtennisherrar har, enligt föreningens Jimmy Ronnebring hittills haft en sådan säsong man förväntat sig i en tuff division 2-serie.  Med endast två sammandrag om fyra matcher och totalt åtta poäng att spela om är det öppet läge om man kommer klättra i serien eller om det blir spel i trean nästa år.
Läs mer...
Konfirmander från socknen
180218
Ljuders hembygdsförening håller på med ett projekt att sammanställa konfirmationsfotografier av personer från Ljuder från 1800-talet och fram till våra dagar.  Fotografierna som samlas i pärmar ska därefter läggas ut till allmän beskådan i sockenstugan lagom till sommaren.
Läs mer...
Spårarbetet igång i Skruv
180214
Nu är byggnationen av mötesspåret i Skruv i full gång.
Strax innan jul satte Trafikverket upp en del fundament och produktionen i sin helhet startade upp för ett par veckor sedan.
Läs mer...
Deltar i Svenska Cupen
180212
Don Camillo boule club har tagit ut ett lag till Svenska Cupen Öppen som går av stapeln i Skövde den 17 och 18 februari.
Totalt deltar åtta medlemmar i ett mixat lag från 20-till 60-årsåldern.
Läs mer...
> Museet ställer ut på biblioteket (180206)
> RÖK behöver rekrytera fler (180205)
> Den stolte degelmästaren (180130)
> Veteranmarknaden allt större (180126)
> Trygghetsvandringar på gång (180123)
> Musikafton med irländska toner (180122)
> Knutsfest med lång tradition (180112)
> Somme testar ny strategi (180111)
> Succé för årets nyårskonsert i glashyttan (180105)
> Förening satsar på inspiration (180101)

 
LEDAREN
Öl i ett mikroperspektiv
Mikrotillverkarna av alkohol har på kort tid skapat fler än 2000 arb...
Läs mer...
FAMILJ
Countrydrottning med rosa skimmer
Växjös egen rosaskimrande dansbands- och countrydrottning Mona G gäs...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - februari 2018
Cupkryss för Öster, Alvestaseger mot Rögle och mängder av Åryd Cup i...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen