Tillbaka till startsidan
Tisdag 16 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 1 januari 2018
Förening satsar på inspiration
Konst- och hantverksgruppen inför en av de sommarutställningar man höll på handpappersbruket i Lessebo under parollen ''Lust till papper''.
Konst- och hantverksgruppen inför en av de sommarutställningar man höll på handpappersbruket i Lessebo under parollen ''Lust till papper''.

Efter ett intensivt år med 20-årsjubileum och flera utställningar laddar nu Konst- och hantverksgruppen i Lessebo om inför 2018.  Med start den 18 januari kör man igång skaparkvällar varannan vecka för att otvunget skapa saker individuellt och ta del av varandras tekniker, men också för att lära känna alla nya medlemmar som anslutit sig.

LESSEBO. Sekreterare Gunilla Holmewi-Nilsson uppger att aktiviteten kommer att hållas i föreningens fastighet Mölnbackastugan i Lessebo.

– Varannan torsdag under hela våren kommer vi att träffas och detta riktar sig mot föreningsmedlemmar som kan komma dit och göra precis vad de har lust med. Vi har fått många nya medlemmar, vilket vi är väldigt glada för och där många är etablerade konstnärer i de länder de kommer från.

Man hoppas därför med skaparkvällarna kunna lära sig många nya tekniker samtidigt som man presenterar de tekniker man själva har där man lär av varandra. Längre fram i vår kommer gruppen att börja jobba efter ett tema som är satt till att vara baserat på formgivaren och konstnären Vicke Lindstrand.

– Vi kommer att starta upp detta med en föreläsning av Vicke Lindstrandkännaren Margareta Artéus Thor från Oskarshamn. Utifrån det startar vi sedan upp temat men vi kommer att hantera det var och en för sig individuellt med de tekniker vi arbetar med.

Kulmen på temat blir sedan i höst då det kommer att hållas en utställning i Mölnbackastugan.

För egen del har Gunilla Holmewi-Nilsson haft en del individuella utställningar i år, senast på Ölands konstnatt. Just nu beskriver hon det som att det är i ett återhämtningsläge i den kreativa processen innan det är dags att hitta ny inspiration via en resa till Toscana.

– Jag tappade faktiskt inspirationen för måleriet ett tag, så jag åker till Italien i maj. Ibland behöver jag skifta fokus och jag träffar ofta nya människor där och att komma iväg brukar ge mig nya intryck som stimulerar kreativiteten.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Knutsfest med lång tradition
I morgon är det knutsfest i Folkets hus i Kosta, en tradition som spänner i obruten följd över mycket lång tid.
Margareta Elfström Södergren, ordförande i Kosta Folkets hus förening ser evenemanget som början på en aktiv vårsäsong.
Läs mer...
Somme testar ny strategi
180111
Soomnuk Somme Sonsana tog i fjol över Gökaskratts camping för att försöka styra upp anläggningen.
Sommarsäsongen var över förväntan, men efter den 1 september har verksamheten där gått väldigt trögt varför han nu istället satsar mer på sin thaimatvagn i Lessebo under vinterhalvåret.
Läs mer...
Ska få skapa sitt eget drömbibliotek
180109
På onsdag kväll ska invånarna i Skruv ges chansen att få tycka till om sitt bibliotek som ska göras om.  Uppfräschandet är en del i Biblioteksutveckling Blekinge/Kronobergs projekt ''Kreativa rum'' som riktar sig till mindre bibliotek.
Läs mer...
Succé för årets nyårskonsert i glashyttan
180105
Årets konsert i glashyttan i Kosta blev en veritabel succé för Kosta musikkår med flera hundra personer i publiken.  De församlade fick njuta av allt från klassiska blåsmusikstycken till svängiga jazzstandards.

Läs mer...
> Bra år för Bergdalahyttan (171231)
> Pantografen fast på rätt plats (171219)
> Återupplivar Teaterborgen (171218)
> Mångårig cup ökar rejält (171213)
> Jul i ateljén (171209)
> Ökar i nya lokaler (171205)
> Kulturskolan sätter upp julshow (171203)
> Goda tider för glasbruket (171125)
> Lessebo i topp i innebandyfyran (171122)
> Läsfest med författarbesök (171120)

 
LEDAREN
Är storhet vansinne?
Är det så att byggbolag - påhejade av kommunen - fått storhetsvansin...
Läs mer...
FAMILJ
Elin blev Årets Kronobergare 2017
P4 Kronobergs utmärkelse Årets Kronobergare är en uppskattad traditi...
Läs mer...
LEDAREN
Brott och straff
Vi får tingsrättens handlingar mejlade till oss i en strid ström. Mång...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen