Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 oktober 2017
Rekryteringen stabil inom RÖK
I fjol höll räddningstjänsten i Östra Kronoberg ett stort rekryteringsmöte för att hitta fler deltidsbrandmän. Sedan dess har man enligt räddningsledare Per Pettersson haft bra uppslutning men kan ändå inte vila då behovet av personal är löpande.

LESSEBO. Sedan hösten i fjol har man genomfört ytterligare två rekryteringsomgångar med hyfsat bra uppslutning vilket gjort att läget lättat lite.

– Vad som är bra är att det inte är så många som fallit igenom i testprocessen vilket gjort att just nu ser det ganska så bra ut för oss. Att detta innebär att utvecklingen vänt tror jag däremot inte utan det kommer att kräva ganska så mycket ansträngningar och kommunicerande att behovet finns av fler deltidsbrandmän, säger Per Pettersson.

Man håller minst två rekryteringsomgångar per år anpassat så att alla hinner med testprocessen innan man är framme vid den första formella utbildningen.

– Vi vet inte riktigt hur det ser ut från 2018 och framåt då det sker en förändring på nationell basis från flera längre preparandkurser till en sexveckorskurs. Den heter grundutbildning för räddningspersonal i beredskap och kommer i högre utsträckning än tidigare att genomföras regionalt vilket innebär att man kan pendla till och från utbildningsplatsen och slipper bo på internat.

Går det som man hoppas och tror kommer ett samarbete mellan Jönköping och Kronoberg att utvecklas som en gemensam utbildningsregion. Denna region kan i sin tur komma att tilldelas tre kursomgångar per år med utbildning i till exempel Växjö och Jönköping.

– För vår personals del kan det ge ganska goda förutsättningar lite beroende på var man bor. Ser man till stationerna i grannkommunen Uppvidinge skiljer det där inte så långt om man pendlar till Växjö eller Jönköping, säger Per Pettersson. 

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Premiär för mässa med öppet hus

Lärare och elever på Yrkesakademin i Hovmantorp.

Helgen den 18-19 maj genomför Yrkesakademin Hovmantorp för första gången en entreprenadmässa man räknar ska bli sydöstra Sveriges största, samtidigt håller skolan öppet hus under dessa dagar.
Läs mer...
Munspelsvirtuos till Kosta
180417
Den 21 april håller Kosta musikkår sin vårkonsert i Folkets hus, denna gång med munspelsvirtuosen Filip Jers som gästsolist.
Denne beskriver mötet mellan honom själv och musikkåren som ett möte mellan ett folkligt instrument och en orkester av folket.
Läs mer...
Dags för premiär i södra fyran
180413
I morgon är det säsongspremiär för Lessebo GoIF i fotbollens division 4 södra Småland med bortamatch mot IF Rejban. Premiärmotståndet ser tränare Jonas Petersson som en perfekt första värdemätare. Under försäsongen har laget gjort bra ifrån sig mot lag i division 3 som till exempel FK Älmeboda/Linneryd.
Läs mer...
Fjärde året med teater i parken
180411
Aktiviteterna börjar komma igång för Hovmantorp-Furuby hembygdsförening och på agendan står bland annat guidningar längs den nu helt färdigställda Fibbleåleden.  I veckan blev det också klart att det kommer spelas teater i hembygdsparken för fjärde året i rad.
Läs mer...
> Hemmaklubben vann Äggadraget (180405)
> Sätter upp permanentutställning (180403)
> Har kommit för att stanna (180402)
> Vill ha in fler unga i politiken (180328)
> Bokprojekt om Kosta klart (180326)
> Kostallet snart klart (180318)
> Årets företag prisades (180316)
> Miniatyrmässa för tredje året (180313)
> Dags för årets andra livemusik (180312)
> Mycket på gång på biblioteket (180307)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen