Tillbaka till startsidan
Lördag 20 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 25 oktober 2017
Rekryteringen stabil inom RÖK
I fjol höll räddningstjänsten i Östra Kronoberg ett stort rekryteringsmöte för att hitta fler deltidsbrandmän. Sedan dess har man enligt räddningsledare Per Pettersson haft bra uppslutning men kan ändå inte vila då behovet av personal är löpande.

LESSEBO. Sedan hösten i fjol har man genomfört ytterligare två rekryteringsomgångar med hyfsat bra uppslutning vilket gjort att läget lättat lite.

– Vad som är bra är att det inte är så många som fallit igenom i testprocessen vilket gjort att just nu ser det ganska så bra ut för oss. Att detta innebär att utvecklingen vänt tror jag däremot inte utan det kommer att kräva ganska så mycket ansträngningar och kommunicerande att behovet finns av fler deltidsbrandmän, säger Per Pettersson.

Man håller minst två rekryteringsomgångar per år anpassat så att alla hinner med testprocessen innan man är framme vid den första formella utbildningen.

– Vi vet inte riktigt hur det ser ut från 2018 och framåt då det sker en förändring på nationell basis från flera längre preparandkurser till en sexveckorskurs. Den heter grundutbildning för räddningspersonal i beredskap och kommer i högre utsträckning än tidigare att genomföras regionalt vilket innebär att man kan pendla till och från utbildningsplatsen och slipper bo på internat.

Går det som man hoppas och tror kommer ett samarbete mellan Jönköping och Kronoberg att utvecklas som en gemensam utbildningsregion. Denna region kan i sin tur komma att tilldelas tre kursomgångar per år med utbildning i till exempel Växjö och Jönköping.

– För vår personals del kan det ge ganska goda förutsättningar lite beroende på var man bor. Ser man till stationerna i grannkommunen Uppvidinge skiljer det där inte så långt om man pendlar till Växjö eller Jönköping, säger Per Pettersson. 

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Knutsfest med lång tradition
I morgon är det knutsfest i Folkets hus i Kosta, en tradition som spänner i obruten följd över mycket lång tid.
Margareta Elfström Södergren, ordförande i Kosta Folkets hus förening ser evenemanget som början på en aktiv vårsäsong.
Läs mer...
Somme testar ny strategi
180111
Soomnuk Somme Sonsana tog i fjol över Gökaskratts camping för att försöka styra upp anläggningen.
Sommarsäsongen var över förväntan, men efter den 1 september har verksamheten där gått väldigt trögt varför han nu istället satsar mer på sin thaimatvagn i Lessebo under vinterhalvåret.
Läs mer...
Ska få skapa sitt eget drömbibliotek
180109
På onsdag kväll ska invånarna i Skruv ges chansen att få tycka till om sitt bibliotek som ska göras om.  Uppfräschandet är en del i Biblioteksutveckling Blekinge/Kronobergs projekt ''Kreativa rum'' som riktar sig till mindre bibliotek.
Läs mer...
Succé för årets nyårskonsert i glashyttan
180105
Årets konsert i glashyttan i Kosta blev en veritabel succé för Kosta musikkår med flera hundra personer i publiken.  De församlade fick njuta av allt från klassiska blåsmusikstycken till svängiga jazzstandards.

Läs mer...
> Förening satsar på inspiration (180101)
> Bra år för Bergdalahyttan (171231)
> Pantografen fast på rätt plats (171219)
> Återupplivar Teaterborgen (171218)
> Mångårig cup ökar rejält (171213)
> Jul i ateljén (171209)
> Ökar i nya lokaler (171205)
> Kulturskolan sätter upp julshow (171203)
> Goda tider för glasbruket (171125)
> Lessebo i topp i innebandyfyran (171122)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen