Tillbaka till startsidan
Lördag 24 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 2 januari 2018
I väntan på kyla och snö
Peter Ström, (till vänster), jobbar på anläggningen?och Johnny Carlsson, ordförande är två av de drivande krafterna inom Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder.
Peter Ström, (till vänster), jobbar på anläggningen?och Johnny Carlsson, ordförande är två av de drivande krafterna inom Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder.
I förra veckan kom en köldknäpp och här och var i länet en hel del snö. I Alstermo, hemvist för Alstermo IF: s skidsektion Vita Vidder låg det tidigare i veckan knappt tio centimeter snö, vilket är för lite och längre period med kyla behövs.

ALSTERMO. Ordförande Johnny Carlsson uppger att trots tillfällig kyla behöver man ha ett par dagars sammanhängande temperatur om minst fem, sex minusgrader för att kunna spruta snö. Väderproblematiken handlar om att man behöver snö österifrån för att det ska ligga kvar, kommer det från väster blir det inte så mycket i Alstermotrakten.

– Nu är det så växlande väder att vi behöver vänta in en längre köldperiod innan vi vågar starta med den utrustning vi har. Vi har dock redan planerat för två tävlingar, Alstermoloppet den 14 januari och ett seedningslopp den 18 februari.

Till det sistnämnda krävs att man får en del natursnö för att kunna göra banan längre. Fjolårssäsongen lockade trots mildväder ett stort antal åkare, många av dessa återkommande i skidspåren. Anläggningen attraherar inte minst många som vill träna inför Vasaloppet varje år. Konstsnöverksamheten med betalspår för längdskidåkning har funnits med i föreningens verksamhet de senaste dryga tio åren.

– Vi är beredda att trycka på knappen bara kylan sätter in så vi kan få igång säsongen. Vi kommer att prioritera vår elbelysta tvåkilometersbana liksom en bana vi har på 6,5 kilometer i skogen.

Totalt har föreningen i nuläget runt 400 medlemmar och ett tiotal eldsjälar hjälper till med skidsektionens aktiviteter. Trots avsaknad av snö i skidspåret är det tillräckligt med snö för att man kunnat starta upp pulkabacken i anslutning till skidstadion där det också finns en grill att tillgå för de som vill ha en familjedag på vintertema.

– Det har varit bra med folk där de senaste dagarna och vi har även belysning i den backen. Vi har ju fått till det väldigt bra med vår förening att vi har både vinter och sommaraktiviteter samlade på samma ställe.

Johnny Carlsson passar också på att avslöja att föreningen planerar att bygga en ny boulebana i vår, dessutom står ett utegym på agendan. Däremot är utförsåkning inget man har funderat på inom föreningen.

– Nej, det är dåligt med förutsättningar för det häromkring, samtidigt skulle det kräva att man kommer över en del mark, så det är inte aktuellt, säger Johnny Carlsson.

CARL-MAGNUS WENNERHOLM
Jubilerande matmässa flyttar till Sillakröken

Johan Linnér och Carolina Kroon.

I morgon är det dags för den femte Matmässan i Åseda och den tredje med Carolina Kroon som mässgeneral. Nytt för i år är att man flyttar till Sillakröken och genomför hela evenemanget med i stora tält.
Läs mer...
Blomsterverkstad håller premiär
180322
På lördag slår Lola Oskarsson upp portarna för sin blomsterverkstad på länsgränsen för säsongen.
Första programpunkten för i år är blomsterinspiration med vårtema.
Läs mer...
Våren igång hos klubben
180320
Lenhovda hästsportklubb håller just nu på och rekryterar personal till anläggningen sedan personal slutat och man behöver ersättare.
Dessutom har föreningen i år tagit ut ett par lag i ponnyhoppning och Dressyrallsvenskan.
Läs mer...
Laddar upp inför årets femma
180317
Om en månad är det dags för Alstermo IF att ta sig an den tredje säsongen i division 5 där man i år hamnat i den sydöstra serien.
Med två nya spelare i en trupp om totalt 25 man med en medelålder på 21,6 år tar laget nu sig an utmaningen.

Läs mer...
> Föreningen firar 90 år i augusti (180314)
> Tar fart mot kval till division 2 (180309)
> Rundan ska utvecklas (180307)
> Fotbollsherrarna satsar mot våren (180306)
> Norrhults BK tar sats inför säsongen (180227)
> Goa grabbar med passion för musiken (180224)
> Ser fram mot ett produktivt år (180221)
> Bildvisning inleder årsmöte (180218)
> Borgen satsar på trivseldans (180214)
> Vävutställning under februari (180213)

 
LEDAREN
Utlämnande fakta
Till hösten är det val i Sverige. Vad har vi egentligen att förvänta...
Läs mer...
FAMILJ
Studenter höjde den politiska temperaturen inför valet
I höst är det som bekant val och den politiska temperaturen börjar s...
Läs mer...
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen