Tillbaka till startsidan
Lördag 20 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 januari 2018
Bra lägen för de lokala lagen inför vårsäsongen
Hovshaga måljublar.
Trettonhelgen är hektisk i innebandyn. Förutom att i stort sett samtliga serier drar igång efter julen spelas det såväl distriktslags-SM för U16 som Gothia Cup från torsdagen och framåt.

INNEBANDY. På flicksidan är vårt område lite sämre representerat än oftast i SDF-SM, med bara Hovshagas Lova Berglund och Vipers Agnes Inemo på plats i Umeå. På pojksidan är det däremot hela nio spelare med: Noah Alex, Rasmus Carlsson, Samuel Hancke, Linus Lagerqvist, Hampus Svensson och Ludvig Öberg från Hovshaga AIF samt Arvid Borg, Johannes Hultmark och Adam Bersbo från Växjö IBK Utveckling.

När det kommer till seriespelet har hösten varit över förväntan för många lag. På herrsidan har Växjö IBK U, lett av årets genombrottsman Samuel Folkesson-Algman en klar serieledning i sydöstra ettan och bör redan ha säkrat sin kvalplats.

I Smålandstvåan har Hovshaga gjort vad de sade att de skulle och leder serien inför omstarten, medan Ingelstad som nykomling inledde svajigt men sedan gått allt bättre och nu bara ligger fem poäng under det positiva kvalstrecket i en tät övre halva.

Från division 3 kan vi notera att Moheda går bra i den västra serien och bara är målskillnad från positivt kval. I den västra serien fortsätter Väckelsång att blanda och ge men har presterat bra för en nykomling, medan Hovmantorp har det fortsatt tungt och har tre poäng upp till det nedre strecket.

I division 4 västra imponerar Öjaby Sport, som tog en tung skalp när man i fjolårets sista match som första lag slog Lagan - vilket även hjälpte Rottne att stärka sin placering i toppen. I den södra serien har Lessebo imponerat stort och leder serien två poäng före Märserum.

I damernas division 1 har Vipers stått för en stark upphämtning när man efter två inledande förluster vann åtta av de avslutande nio matcherna och inför omstarten parkerar på tredjeplats precis nedanför kvalstrecket.

I serien under jagar Ryd och Gransholm fem poäng bakom serieledande Värnamo, placeringar som kunde varit bättre om lagen inte åkt på varsin otippad förlust mot Vugi respektive Växjö IBK B.

På juniorsidan ser det strålande ut inför omstarten, med Hovhaga i topp på den småländska Herrjuniorserien före Hovmantorp och i Juniorallsvenskans lokala division toppar  Växjö IBK före Hovshaga AIF.

JOACIM NILSSON
Hovshaga fyra matcher från Sverigetoppen

Noah Alex gjorde sex poäng på två matcher i förra kvalrundan.


I helgen erbjuds innebandy av hög kvalitet när det spelas regionslutspel för U16-lag i Hovshaga Sporthall. Hemmalaget är ett av sex lag som slåss om en plats i Innebandyfesten, men det kommer att bli tufft at ta sig dit.
Läs mer...
Alvestas unga imponerar i USM-kvalet
180118
Alvesta SK:s U16-lag har fått en drömstart på kvalspelet till USM och är fyra matcher från SM-slutspel.

Läs mer...
Månadens sportgallerier - januari 2018
180118
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgallerier.

Läs mer...
Smålandscupen en höjdare för klättrarna
180112
Trots en liten hall räknar Växjö Klätterklubb med runt hundra tävlande när Smålandscupen i bouldering på söndag kommer till Idrottshuset för säsongens andra deltävling.
Tävlingen som skapades för att öka samarbetet mellan klubbarna har med tiden blivit en prestigefylld jakt på vandringspriset.

Läs mer...
> Rivstart på det nya året för biljardföreningen (180111)
> Efterlängtad hemvändare ger rutin (180110)
> Alvesta TK planerar för ny storsatsning (180105)
> Föreningen satsar på ungdomar (171227)
> Månadens sportgallerier - december 2017 (171226)
> Färre lag anmälda till Tomtecupen (171225)
> Frillesås gästar annandagsbandyn (171224)
> Tomtecupen avrundar Vxo Skates succéår (171214)
> Talangtätt Hovshaga vidare i P16-SM (171213)
> Åseda ligger lågt inför Alltrean (171209)

 
LEDAREN
Titta det snöar
Det står allt mer klart att snö på våra breddgrader har blivit något ...
Läs mer...
SPORT
Månadens sportgallerier - januari 2018
Alvestatriumf i U16-SMkvalet, klättring och biljard i veckans sportgal...
Läs mer...
FAMILJ
Bakom kulisserna på Växjörevyn
Växjörevyn med Nils Åkesson i spetsen lockar sin vana troget fram ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen