Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 4 januari 2018
Bra lägen för de lokala lagen inför vårsäsongen
Hovshaga måljublar.
Trettonhelgen är hektisk i innebandyn. Förutom att i stort sett samtliga serier drar igång efter julen spelas det såväl distriktslags-SM för U16 som Gothia Cup från torsdagen och framåt.

INNEBANDY. På flicksidan är vårt område lite sämre representerat än oftast i SDF-SM, med bara Hovshagas Lova Berglund och Vipers Agnes Inemo på plats i Umeå. På pojksidan är det däremot hela nio spelare med: Noah Alex, Rasmus Carlsson, Samuel Hancke, Linus Lagerqvist, Hampus Svensson och Ludvig Öberg från Hovshaga AIF samt Arvid Borg, Johannes Hultmark och Adam Bersbo från Växjö IBK Utveckling.

När det kommer till seriespelet har hösten varit över förväntan för många lag. På herrsidan har Växjö IBK U, lett av årets genombrottsman Samuel Folkesson-Algman en klar serieledning i sydöstra ettan och bör redan ha säkrat sin kvalplats.

I Smålandstvåan har Hovshaga gjort vad de sade att de skulle och leder serien inför omstarten, medan Ingelstad som nykomling inledde svajigt men sedan gått allt bättre och nu bara ligger fem poäng under det positiva kvalstrecket i en tät övre halva.

Från division 3 kan vi notera att Moheda går bra i den västra serien och bara är målskillnad från positivt kval. I den västra serien fortsätter Väckelsång att blanda och ge men har presterat bra för en nykomling, medan Hovmantorp har det fortsatt tungt och har tre poäng upp till det nedre strecket.

I division 4 västra imponerar Öjaby Sport, som tog en tung skalp när man i fjolårets sista match som första lag slog Lagan - vilket även hjälpte Rottne att stärka sin placering i toppen. I den södra serien har Lessebo imponerat stort och leder serien två poäng före Märserum.

I damernas division 1 har Vipers stått för en stark upphämtning när man efter två inledande förluster vann åtta av de avslutande nio matcherna och inför omstarten parkerar på tredjeplats precis nedanför kvalstrecket.

I serien under jagar Ryd och Gransholm fem poäng bakom serieledande Värnamo, placeringar som kunde varit bättre om lagen inte åkt på varsin otippad förlust mot Vugi respektive Växjö IBK B.

På juniorsidan ser det strålande ut inför omstarten, med Hovhaga i topp på den småländska Herrjuniorserien före Hovmantorp och i Juniorallsvenskans lokala division toppar  Växjö IBK före Hovshaga AIF.

JOACIM NILSSON
Äntligen dags för premiär i hoppningens uteserie
I helgen drar årets division 3-serie i ponnyhoppning igång och i år är alla våra lokala lag samlade i zon 2. Något som glädjer Braås PRK:s lagledare Ia Ahlsgård.
– Det blir en trevlig serie med korta resor, vi ser fram emot den.
Läs mer...
Slätthög vill utmana om en plats i toppen
180420
I helgen var det premiär för Värends-fyran och allra bäst lyckades Alvesta-lagen, tre av kommunens fyra representanter avgick med segrar. Slätthögs BOIF mötte svåra Växjö Norra och vände underläge till seger med 3-2.
Läs mer...
Med kraften under ytan
180413
Konstsim är en liten sport som borde intressera fler. Styrka, vighet och uthållighet kombineras i ett intensivt program.

Läs mer...
Premiärdags i mest lokala fyran genom tiderna
180412
Årets division fyra södra, som drar igång på fredagkvällen, blir den mest lokala upplagan någonsin - elva av tolv lag är från "våra" kommuner. Alvesta GIF:s tränare Christian Stridh ser fram mot att dra igång på allvar.
– Det kommer bli en riktig tuff serie men fantastiskt rolig att få spela i.
Läs mer...
> Utmanande säsong väntar för Ingelstad (180406)
> Tingsryd står inför spännande säsongsavslut (180405)
> Nykomlingen Grimslöv siktar högt i trean (180330)
> Fullt hus på Växjö TS påsklovsläger (180329)
> Månadens sportgallerier - mars 2018 (180329)
> Sent nyförvärv in i Öster (180327)
> Fokuserar på kraften inifrån (180323)
> Glasriket jagar kvalplatsen (180322)
> Hektisk helg väntar för Vipers lovande espingar (180316)
> Eldsjälar i sin sport (180315)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen