Tillbaka till startsidan
Tisdag 24 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 14 december 2017
Tomtecupen avrundar Vxo Skates succéår
Tomte Jonathan Karbin gör en kick flip under inspelningen av reklamvideon för årets Tomtecup.
Foto: EMIL NORDESTEDT
På lördag återkommer en tradition som varit försvunnen när Växjö Skate för att fira ett lyckat första år i skatehallen Fläkten gör en jättesatsning på att blåsa liv i Tomtecupen.
– Nu när vi fått en så bra hall ville vi göra en riktigt bra tävling, säger Emil Nordestedt som var en av eldsjälarna bakom hallens tillkomst.  


SKATE. Efter några dystra år sedan skatehallen på Högstorp stängde har Växjö Skate fått nytt liv i år med den nya skatehallen i Fläkten. Verksamheten har fullkomligt exploderat, berättar Emil Nordestedt.

– För ett år sedan ar det i princip bara vi i styrelsen som var medlemmar, och det förstår jag. Utan hall fanns det helt enkelt inte något skäl för folk att bli medlemmar. Men sedan vi öppnade hallen i februari har det strömmat till folk, och vi passerade 400 medlemmar härom veckan.

För att främja tillväxten jobbar man hårt på att nå nya målgrupper. Planer finns på integrationsprojekt och i höst har man kört skateskola för nybörjare som Nordestedt själv ledde.

– På skateskolan har vi haft workshop där de får göra allt från att designa sin egen bräda till lära sig skruva med den så de inte ska stå helt med tummen mitt i handen. Det var uppskattat, inte minst av föräldrarna.

Nordestedt känner att han själv verkligen fick ut något av skolan också.

– Det var min energi under de här mörka höstveckorna, att få se dem njuta av ramperna gjorde det värt all tid och jobb vi lagt ner på hallen.

Skateskolan kommer att återkomma senare i vinter (troligen i februari), men tiden man hade har under resten av vintern reserverats för nybörjaråkare för att behålla intresset - särskilt som gruppen innehöll en bristvara bland skatarna.

– Det var 5-6 tjejer med i skolan, vi hoppas verkligen de kommer att fortsätta åka.

Med hallen gör även klassiska Tomtecupen comeback, och man tar i rejält med priser och marknadsföring.

– Nu när vi har en så bra hall ville vi slå på ordentligt och visa att vi är tillbaka, av flera skäl. Det brukar ta några år innan det sprider sig när det finns en ny lokal men när vi jobbat så hårt och fått en så bra hall vill vi att folk ska hitta hit direkt.

Ett annat viktigt skäl är inspiration för de yngre.

– Vi ville att de unga åkare som hittat hit ska få uppleva ett riktigt event och se skate av riktigt hög klass på sin egen bana. Det hoppas vi ska bli en kick för dem.

Nordestedt återkommer ofta till att skate är så mycket mer än åkandet, och hoppas få upp kommunen och konsthallens ögon för detta.

– Växjö kommun efterlyste samarbeten mellan idrott och kultur, det är en klockren matchning för oss. Vi brukar säga att det finns skatare och skapare, det finns så många kreativa människor i miljön runt som kanske inte åker så mycket själva.

Dessutom har man fått draghjälp utifrån för de som vill vara kreativa.

– Vi har ett samarbete med Reaktor Sydost, som gör att de som vill göra film kan få hjälp att låna riktig utrustning av dem.


JOACIM NILSSON
SM-guld i utklassningsstil

Foto: Lena Gunnarsson/SmP


Växjö Lakers vann under söndagen även den fjärde SM-finalen mot Skellefteå och säkrade därmed guldet i suverän stil. På fyra matcher släppte man bara in ETT mål men producerade tjugo och stod för en historisk överkörning.

Läs mer...
Äntligen dags för premiär i hoppningens uteserie
180421
I helgen drar årets division 3-serie i ponnyhoppning igång och i år är alla våra lokala lag samlade i zon 2. Något som glädjer Braås PRK:s lagledare Ia Ahlsgård.
– Det blir en trevlig serie med korta resor, vi ser fram emot den.
Läs mer...
Slätthög vill utmana om en plats i toppen
180420
I helgen var det premiär för Värends-fyran och allra bäst lyckades Alvesta-lagen, tre av kommunens fyra representanter avgick med segrar. Slätthögs BOIF mötte svåra Växjö Norra och vände underläge till seger med 3-2.
Läs mer...
Med kraften under ytan
180413
Konstsim är en liten sport som borde intressera fler. Styrka, vighet och uthållighet kombineras i ett intensivt program.

Läs mer...
> Premiärdags i mest lokala fyran genom tiderna (180412)
> Utmanande säsong väntar för Ingelstad (180406)
> Tingsryd står inför spännande säsongsavslut (180405)
> Nykomlingen Grimslöv siktar högt i trean (180330)
> Fullt hus på Växjö TS påsklovsläger (180329)
> Månadens sportgallerier - mars 2018 (180329)
> Sent nyförvärv in i Öster (180327)
> Fokuserar på kraften inifrån (180323)
> Glasriket jagar kvalplatsen (180322)
> Hektisk helg väntar för Vipers lovande espingar (180316)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen