Tillbaka till startsidan
Lördag 21 april 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 30 September 2016
Rafflande avslutning på rekordjämna sydöstra trean
Uppochnervända serien där alla slår alla får representeras av Adis Culov, som blev stor matchvinnare för Räppe med sina två mål mot Alvesta sena (även om han tyvärr missade detta spektakulära försök till cykelspark). Foto: Andreas Nilelind.
Uppochnervända serien där alla slår alla får representeras av Adis Culov, som blev stor matchvinnare för Räppe med sina två mål mot Alvesta sena (även om han tyvärr missade detta spektakulära försök till cykelspark).
Foto: Andreas Nilelind
FOTBOLL. ''Räppevallen, här kommer Mjällby!'' skanderade Östersupportrarna när man tågade ut från Strandvallen i lördags efter att Öster hade spelat Mjällby en förlust närmare spel i division två. Faktum är att både Räppe och Älmeboda/Linneryd har jättelägen att ta sig upp inför lördagens avslutande division tre-omgång, men båda lagen måste vinna för att vara säkra på att inte missa allt det roliga. Som Älmeboda/Linneryds lagledare Martin Elg konstaterar:
– Vill det sig riktigt illa står vi där som tabellfyra på lördag eftermiddag.


Årets sydöstra division tre-serie går till historien som den jämnaste någonsin. Så sent som inför förra helgen hade inte mindre än sex lag chans att ta hem seriesegern, och även efter att Rydaholm och Saxemara föll bort återstår Räppe, Älmeboda/Linneryd, Ljungby och Älmhult i racet när serien avgörs på lördag. Förutsättningarna är raffinerade: Räppe står på 41 poäng, Älmeboda på 40 och Ljungby och Älmhult på 38. Seriesegraren går direkt upp i division två, tvåan till ett ovisst kval och det räcker att tappa poäng för att hamna i smeten, som Älmeboda Linneryds lagledare Martin Elg påpekar.

– Vill det sig riktigt illa står vi där som fyra på lördag eftermiddag.  Jag kommer nog att sitta med huvudet i telefonen lika mycket som jag följer vår egen match, för att se hur det går i de andra matcherna.

Medan Räppes tränare Alexander Gitselov vill behålla fokus på det egna spelet.

– Det är skönt att vi inte slåss för att överleva, nu ska vi bara få killarna att njuta av det och jag försöka få dem att behålla lugnet.

Mycket nerver

Båda ledarna är överens om en sak: mycket energi har lagts i veckan på att få spelarna att INTE tänka på hur viktiga deras respektive matcher är.

– Jag försöker få dem att sköta förberedelserna som vilken match som helst, spelarna får inte tänka för mycket på det, säger Gitselov.

– Det är lätt att nerverna kommer utanpå om man tänker på hur viktig matchen är, så vi försöker få dem att fokusera på annat, förklarar Elg...
LÄS MER I VK 39, UTE 30/9


JOACIM NILSSON
Äntligen dags för premiär i hoppningens uteserie
I helgen drar årets division 3-serie i ponnyhoppning igång och i år är alla våra lokala lag samlade i zon 2. Något som glädjer Braås PRK:s lagledare Ia Ahlsgård.
– Det blir en trevlig serie med korta resor, vi ser fram emot den.
Läs mer...
Slätthög vill utmana om en plats i toppen
180420
I helgen var det premiär för Värends-fyran och allra bäst lyckades Alvesta-lagen, tre av kommunens fyra representanter avgick med segrar. Slätthögs BOIF mötte svåra Växjö Norra och vände underläge till seger med 3-2.
Läs mer...
Med kraften under ytan
180413
Konstsim är en liten sport som borde intressera fler. Styrka, vighet och uthållighet kombineras i ett intensivt program.

Läs mer...
Premiärdags i mest lokala fyran genom tiderna
180412
Årets division fyra södra, som drar igång på fredagkvällen, blir den mest lokala upplagan någonsin - elva av tolv lag är från "våra" kommuner. Alvesta GIF:s tränare Christian Stridh ser fram mot att dra igång på allvar.
– Det kommer bli en riktig tuff serie men fantastiskt rolig att få spela i.
Läs mer...
> Utmanande säsong väntar för Ingelstad (180406)
> Tingsryd står inför spännande säsongsavslut (180405)
> Nykomlingen Grimslöv siktar högt i trean (180330)
> Fullt hus på Växjö TS påsklovsläger (180329)
> Månadens sportgallerier - mars 2018 (180329)
> Sent nyförvärv in i Öster (180327)
> Fokuserar på kraften inifrån (180323)
> Glasriket jagar kvalplatsen (180322)
> Hektisk helg väntar för Vipers lovande espingar (180316)
> Eldsjälar i sin sport (180315)

 
LEDAREN
Växer ingen mossa på stenar som rullar
På senare tid har många saker hänt på det, sedan många år, omdiskutera...
Läs mer...
FAMILJ
Bejublad och välsignad cirkuskonst
Ute i Europa är cirkusgudstjänster ett vanligt fenomen men här i Sve...
Läs mer...
LEDAREN
Tjuv och polis
Varje år stjäls det för fyra miljarder kronor ur svenska butiker. Or...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen