Tillbaka till startsidan
Lördag 24 mars 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 19 februari 2015
Mycket glädje i Sportlovscupen
Alex Lundström, målvakt och en av matchhjältarna i Ingelstad IK lag 1:s historiska seger mot Tingsryd United, kramas om av överlyckliga lagkamrater. Foto: Andreas Nilsson
Alex Lundström, målvakt och en av matchhjältarna i Ingelstad IK lag 1:s historiska seger mot Tingsryd United, kramas om av överlyckliga lagkamrater.
FOTBOLL. Ingelstad sportlovscup har spelats hela veckan i Ingelstad sporthall, men frågan är om något lag blivit gladare än Ingelstad 1 efter att de slagit Tingsryd United 1, eller som Ingelstads målvakt Alex Lundström lyckligt förklarar.
– Vi har aldrig vunnit mot dem förut!


Sportlov betyder inomhusfotboll i Ingelstad, och så har det varit länge nu berättar Ingelstad IK:s cupgeneral Peter Magnusson.

– Det är 26:e året vi kör, och det är fullt hus som vanligt. De flesta lag kommer från närområdet, men vi har även lag från Blekinge och Kalmar län – Lindsdal tror jag är mest långväga i år.http://nu.bilderna.it/#!album-1099
Klicka HÄR för att se bildspelet i nytt fönsterHan medger att det är mycket jobb bakom ett arrangemang i den här storleken, men tror att Sportlovscupens starka tradition gör det lättare att hitta folk som vill hjälpa till.

– Det har blivit något som samlar hela orten, även de som inte spelar. Ingen vill stå utanför, och alla hjälper till. Samtliga domare är från egna föreningen, till exempel.

Mer tekniskt
Inomhusfotboll på femmanna-plan skiljer sig ganska rejält från utomhusvarianten men Niklas Karlsson, tränare för Ingelstads P10, gillar ändå inomhusvarianten.

– Det är bra att det finns för att hålla igång året om, och det är bra teknisk träning, det händer mycket och går fort.

Trots det snabba spelet och de många spelvändningarna blir det ofta förvånansvärt målsnåla matcher. I derbyt mellan Ingelstad IK 1 och Tingsryd United 1 i P10 grupp A gjordes matchens enda mål av hemmalagets Gustav Hahlin, men där berodde målfattigdomen mer på bra målvaktsspel från Ingelstads Alex Lundström och Tingsryds Ville Karlsson än på chansbrist.

– Det kändes väldigt bra, medger tränare Karlsson. Vi förlorade första matchen, men nu har vi chans att gå till semifinal. Att det dessutom var mot Tingsryd var särskilt kul, vi har mött dem en del i poolspel och det finns alltid en viss rivalitet...


JOACIM NILSSON
Fokuserar på kraften inifrån

Sebastian är inte mycket äldre än eleverna.

För bara två veckor sedan fick Karate-Do Shotokan Växjös Sebastian Hult stipendie som årets ungdomsledare av Svenska Karateförbundet, men han vill mer prata om det ur föreningens synvinkel.
– Det är extra kul att föreningen blir uppmärksammad, vi är en liten förening som inte inriktar oss på tävlingsverksamhet och då är det lätt att man hamnar i skymundan.
Läs mer...
Glasriket jagar kvalplatsen
180322
I en tuff division 2-serie tog Glasrikets KK en tung skalp i jakten på division 1-kval när man i helgen slog topplaget Accic.

Läs mer...
Hektisk helg väntar för Vipers lovande espingar
180316
Både Hovshaga och Växjö IBK U:s Juniorallsvenska lag tog sig till slutspel och är därmed två matcher från spel i Innebandyfesten. För IBK blir den kommande helgen extra spännande då många av spelarna även kommer att spela Allsvenskt kval med A-laget mot Lagan.
Läs mer...
Eldsjälar i sin sport
180315
Innesäsongen drar sig mot sitt slut för hästskokastarna. På lördag spelas säsongens sista serietävling i Växjö Boulearena och sedan återstår bara två tävlingar inomhus.
Läs mer...
> Håckes Cup fyller Oldboy (180309)
> Månadens sportgallerier - mars 2018 (180308)
> V/DIF först ut i Hyundai Cup- gruppspelet (180308)
> Slagläge för VCC i jakten på ny hall (180302)
> Gott om chanser till jubel i innebandyn (180301)
> Månadens sportgallerier - februari 2018 (180226)
> Upp och ner på sportlovet (180223)
> Moheda IBK laddar för tufft kval (180222)
> Järdler vill ha tålamod med lagbygget (180216)
> Stark vår tar Lenhovda till drömplayoff (180215)

 
LEDAREN
Utlämnande fakta
Till hösten är det val i Sverige. Vad har vi egentligen att förvänta...
Läs mer...
FAMILJ
Studenter höjde den politiska temperaturen inför valet
I höst är det som bekant val och den politiska temperaturen börjar s...
Läs mer...
LEDAREN
Skillnad på eget flygplan och utrymmet i ekonomiklass
Det är ju så när vi varit ute och rest, det är svårt att inte prata ...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen