Tillbaka till startsidan
Tisdag 16 januari 2018 Tipsa oss!
SÖK: i Växjöbladet   
> STARTSIDAN
> NYHETER
> ALVESTA
> LESSEBO
> TINGSRYD
> UPPVIDINGE
> SPORT
> KULTUR
> TIPSA OSS!
VÄXJÖBLADET:
> Redaktionen
> Annonsera
> Kontakt
> Prenumerera
Publiceringssystem CMS Updater - En produkt från Internetavdelningen
Publicerad: 19 februari 2015
Mycket glädje i Sportlovscupen
Alex Lundström, målvakt och en av matchhjältarna i Ingelstad IK lag 1:s historiska seger mot Tingsryd United, kramas om av överlyckliga lagkamrater. Foto: Andreas Nilsson
Alex Lundström, målvakt och en av matchhjältarna i Ingelstad IK lag 1:s historiska seger mot Tingsryd United, kramas om av överlyckliga lagkamrater.
FOTBOLL. Ingelstad sportlovscup har spelats hela veckan i Ingelstad sporthall, men frågan är om något lag blivit gladare än Ingelstad 1 efter att de slagit Tingsryd United 1, eller som Ingelstads målvakt Alex Lundström lyckligt förklarar.
– Vi har aldrig vunnit mot dem förut!


Sportlov betyder inomhusfotboll i Ingelstad, och så har det varit länge nu berättar Ingelstad IK:s cupgeneral Peter Magnusson.

– Det är 26:e året vi kör, och det är fullt hus som vanligt. De flesta lag kommer från närområdet, men vi har även lag från Blekinge och Kalmar län – Lindsdal tror jag är mest långväga i år.http://nu.bilderna.it/#!album-1099
Klicka HÄR för att se bildspelet i nytt fönsterHan medger att det är mycket jobb bakom ett arrangemang i den här storleken, men tror att Sportlovscupens starka tradition gör det lättare att hitta folk som vill hjälpa till.

– Det har blivit något som samlar hela orten, även de som inte spelar. Ingen vill stå utanför, och alla hjälper till. Samtliga domare är från egna föreningen, till exempel.

Mer tekniskt
Inomhusfotboll på femmanna-plan skiljer sig ganska rejält från utomhusvarianten men Niklas Karlsson, tränare för Ingelstads P10, gillar ändå inomhusvarianten.

– Det är bra att det finns för att hålla igång året om, och det är bra teknisk träning, det händer mycket och går fort.

Trots det snabba spelet och de många spelvändningarna blir det ofta förvånansvärt målsnåla matcher. I derbyt mellan Ingelstad IK 1 och Tingsryd United 1 i P10 grupp A gjordes matchens enda mål av hemmalagets Gustav Hahlin, men där berodde målfattigdomen mer på bra målvaktsspel från Ingelstads Alex Lundström och Tingsryds Ville Karlsson än på chansbrist.

– Det kändes väldigt bra, medger tränare Karlsson. Vi förlorade första matchen, men nu har vi chans att gå till semifinal. Att det dessutom var mot Tingsryd var särskilt kul, vi har mött dem en del i poolspel och det finns alltid en viss rivalitet...


JOACIM NILSSON
Smålandscupen en höjdare för klättrarna

Den lilla klätterhallen i Idrottshuset gör att det blir tätt mellan problemen.

Trots en liten hall räknar Växjö Klätterklubb med runt hundra tävlande när Smålandscupen i bouldering på söndag kommer till Idrottshuset för säsongens andra deltävling.
Tävlingen som skapades för att öka samarbetet mellan klubbarna har med tiden blivit en prestigefylld jakt på vandringspriset.

Läs mer...
Rivstart på det nya året för biljardföreningen
180111
Växjö Biljardförening har inlett det nya året i full fart och har redan hunnit dra igång ett integrationsprojekt, och på lördag arrangerar man tourtävling i nine-ball.
Läs mer...
Efterlängtad hemvändare ger rutin
180110
Öster presenterade på tisdagen ett lika väntat som efterlängtat nyförvärv när Stefan Karlsson återvände till föreningen.

Läs mer...
Alvesta TK planerar för ny storsatsning
180105
Alvesta TK har fått ett rejält uppsving efter totalrenoveringen av tennishallen för två år sedan. Nu siktar man på att bygga ut med padelbana och annat, berättar ordförande Ulric Wilhelmsson.
– Vi hoppas bli klara med projekteringen under året och kunna börja bygga nästa år.
Läs mer...
> Bra lägen för de lokala lagen inför vårsäsongen (180104)
> Föreningen satsar på ungdomar (171227)
> Månadens sportgallerier - december 2017 (171226)
> Färre lag anmälda till Tomtecupen (171225)
> Frillesås gästar annandagsbandyn (171224)
> Tomtecupen avrundar Vxo Skates succéår (171214)
> Talangtätt Hovshaga vidare i P16-SM (171213)
> Åseda ligger lågt inför Alltrean (171209)
> Alvesta SS alltid på språng (171208)
> Nya hallen en viktig del i Öjabys lyft (171201)

 
LEDAREN
Är storhet vansinne?
Är det så att byggbolag - påhejade av kommunen - fått storhetsvansin...
Läs mer...
FAMILJ
Elin blev Årets Kronobergare 2017
P4 Kronobergs utmärkelse Årets Kronobergare är en uppskattad traditi...
Läs mer...
LEDAREN
Brott och straff
Vi får tingsrättens handlingar mejlade till oss i en strid ström. Mång...
Läs mer...
 
   © Växjöbladet  ::   Storgatan 1,  352 33  Växjö  ::  Telefon:  0470 - 71 99 50  ::  Fax:  0470 - 209 30   ::  Form & Produktion: Internetavdelningen